Jump to content

sboris

Član
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About sboris

 • Rank
  🎖🎖
 • Birthday 02/27/1979

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Чукарица - Београд
 • Interesovanja:
  Природне науке, спорт, жене, аудио, акваристика
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

1566 profile views
 1. sboris

  Zanimljive i smesne slike

  https://www.facebook.com/ravers.hits/videos/1806138466079132/?hc_ref=NEWSFEED Мало им фали испод 60Hz.
 2. Поздрав свима, Пре неког времена заинтересовао сам се за поједине моделе EV звучника и приметио да су неки произведени у USA, док на другима пише Nidau, Switzerland. Већина старијих PA звучника које сам сретао имала је ознаку USA, док су кућни звучници углавном рађени у Швајцарској. Мада има и PA модела рађених у Швајцарској... Може ли неко да ми објасни о чему се овде ради? Да ли су звучници прављени у Швајцарској заиста EV или је нешто друго у питању? На интернету готово да нема података на ову тему.
 3. sboris

  VICOVI!!

  Жали се новопечена удовица некој старој баби: - Муж ми је тражио пред смрт, ја му нисам дала...јао, како ми је сад криво због тога! - Ништа се не секирај ћеро, са'ће задушнице. Дај неком другом, па намени.
 4. sboris

  Zanimljive i smesne slike

  Проблеми и њихово решавање широм света. http://www.sadanduseless.com/2015/08/international-guidelines-for-problem-solving/
 5. sboris

  Zanimljive i smesne slike

  Бунтовна мачка
 6. Ће га изгризем ако треба, само да нађем начин да га прибавим
 7. Тегет су оба. Имам такав само 2x50K али са 2x3 контакта, тј. без контаката за loudness. Неназубљен.
 8. Значи и то може да се деси Овај назубљени би боље легао, пошто је оригинални такав (назубљен). Нисам до сад куповао преко интернета, нити користио PayPal (ако то уопште реди код нас). Ако неко има искуства са оваквим начином куповине, а спреман је да помогне - нећу му остати дужан.
 9. Претпостављам да постоји исти такав само логаритамски.
 10. Мало сам тражио по интернету и наишао на ово: http://www.cafr.ebay.ca/itm/2x-Japan-ALPS-100K-Potentiometer-Amplifier-Audio-Sound-Stereo-Volume-Control-/311510994842?hash=item4887808f9a Да ли би ово била адекватна замена? Уколико неко зна где може да се набави квалитетан пот са loudness функциом - давај!
 11. Прање алкохолом - претпостављам изопропил аклохол? Само да га промуљам кроз алкохол или треба и неко благо механичко чишћење?
 12. Ево фотографија од малопре. Заборавио сам раније да напоменем, у питању је Luxman L435. У сервисном упутству пише да је потенциометар 100К ohm B x 2, на самом потенциометру пише 100K. Скидање је мало теже јер бих морао да скинем целу штампу на коју је залемљен. Сам потенциометар не изгледа нешто квалитетно, а други, квалитетнији (и врло вероватно габаритнији) потенциометар тешко да би могао да се угради због немогућности померања штампе на коју је овај залемљен.
 13. Првих 1-1,5cm клизач као да нема контакт на једном каналу. Значи ли то да је проводна површина оштећена? Негде сам прочитао да се то санира наношењем графита на контакте...
 14. Претпостављам да се многима који користе маторе интегрисане појачиваче десило да једног дана потенциометар за појачавање почне да "прескаче",тј. да неједнако пропушта сигнал до левог и десног канала, што је највише изражено на самом почетку кретања потенциометра. Ово, наравно, за последицу има да појачивачу на малим снагама канали не раде равномерно. Питање гласи: на који начин, осим заменом потенциометра, овај проблем може да се реши?
 15. sboris

  kupujem / tražim / treba mi - gumeni remen

  Мож' да помогне, не мож' да смета. https://www.kupujemprodajem.com/Siroke-Trakaste-Gumice-za-Kaset-Dekove-29360062-oglas.htm?filter_id=60979533
 • Who's Online   0 Members, 2 Anonymous, 62 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

 • Forum Statistics

  7585
  Total Topics
  305759
  Total Posts
 • Member Statistics

  2361
  Total Members
  3371
  Most Online
  marin
  Newest Member
  marin
  Joined
×