Jump to content

sboris

Član
  • Broj sadržaja

    33
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Sve objavljeno od sboris

  1. https://www.facebook.com/ravers.hits/videos/1806138466079132/?hc_ref=NEWSFEED Мало им фали испод 60Hz.
  2. Поздрав свима, Пре неког времена заинтересовао сам се за поједине моделе EV звучника и приметио да су неки произведени у USA, док на другима пише Nidau, Switzerland. Већина старијих PA звучника које сам сретао имала је ознаку USA, док су кућни звучници углавном рађени у Швајцарској. Мада има и PA модела рађених у Швајцарској... Може ли неко да ми објасни о чему се овде ради? Да ли су звучници прављени у Швајцарској заиста EV или је нешто друго у питању? На интернету готово да нема података на ову тему.
  3. Проблеми и њихово решавање широм света. http://www.sadanduseless.com/2015/08/international-guidelines-for-problem-solving/
  4. Ће га изгризем ако треба, само да нађем начин да га прибавим
  5. Тегет су оба. Имам такав само 2x50K али са 2x3 контакта, тј. без контаката за loudness. Неназубљен.
  6. Значи и то може да се деси Овај назубљени би боље легао, пошто је оригинални такав (назубљен). Нисам до сад куповао преко интернета, нити користио PayPal (ако то уопште реди код нас). Ако неко има искуства са оваквим начином куповине, а спреман је да помогне - нећу му остати дужан.
  7. Претпостављам да постоји исти такав само логаритамски.
  8. Мало сам тражио по интернету и наишао на ово: http://www.cafr.ebay.ca/itm/2x-Japan-ALPS-100K-Potentiometer-Amplifier-Audio-Sound-Stereo-Volume-Control-/311510994842?hash=item4887808f9a Да ли би ово била адекватна замена? Уколико неко зна где може да се набави квалитетан пот са loudness функциом - давај!
  9. Прање алкохолом - претпостављам изопропил аклохол? Само да га промуљам кроз алкохол или треба и неко благо механичко чишћење?
  10. Ево фотографија од малопре. Заборавио сам раније да напоменем, у питању је Luxman L435. У сервисном упутству пише да је потенциометар 100К ohm B x 2, на самом потенциометру пише 100K. Скидање је мало теже јер бих морао да скинем целу штампу на коју је залемљен. Сам потенциометар не изгледа нешто квалитетно, а други, квалитетнији (и врло вероватно габаритнији) потенциометар тешко да би могао да се угради због немогућности померања штампе на коју је овај залемљен.
  11. Првих 1-1,5cm клизач као да нема контакт на једном каналу. Значи ли то да је проводна површина оштећена? Негде сам прочитао да се то санира наношењем графита на контакте...
  12. Претпостављам да се многима који користе маторе интегрисане појачиваче десило да једног дана потенциометар за појачавање почне да "прескаче",тј. да неједнако пропушта сигнал до левог и десног канала, што је највише изражено на самом почетку кретања потенциометра. Ово, наравно, за последицу има да појачивачу на малим снагама канали не раде равномерно. Питање гласи: на који начин, осим заменом потенциометра, овај проблем може да се реши?
  13. Мож' да помогне, не мож' да смета. https://www.kupujemprodajem.com/Siroke-Trakaste-Gumice-za-Kaset-Dekove-29360062-oglas.htm?filter_id=60979533
  14. Нед'o Бог без гумица, јербо се иначе спаре лаНпе, па од две 807 добијеш једну 807, једну EL84 и пар комада оних ситних (ЕАА91, EL95 и сл.)
  15. Раније сам имао један искрин моно блок са 6 EL-34, 300W у Б-класи. Исто ме је бунило празно октал подножје за лампу без које је све радило како треба. Човек који ми је продао уређај тврдио је да ту долази исправљачица AX-50 коју је неко пре њега извадио и ставио 4 диоде. Касније сам сазнао да исправљачица никада фабрички није долазила на то место, иако је то првобитно планирано. Уколико ћеш да радиш по фабричкој шеми провери да није иста прича за те моно блокове.
  16. Ко зна, можда је и та за сликање исто десна.
  17. Могли би од Владе Републике Србије да тражимо паре за пројекат "Хај-фај ватрогасци".
  • Trenutno na sajtu   1 član, 1 Skrivenih, 22 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.3k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2860
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    slobanet
    Najnoviji član
    slobanet
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...