Jump to content

joseperdomo

Član
  • Broj sadržaja

    72
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Reputacija aktivnosti

  1. Love
    joseperdomo je reagovao/la na Vix u Zanimljive, smešne i čudne fotografije   
  2. LOL
    joseperdomo got a reaction from Leonardo in Zanimljive, smešne i čudne fotografije   
  3. Haha
    joseperdomo got a reaction from Vix in Zanimljive, smešne i čudne fotografije   
  4. LOL
    joseperdomo got a reaction from ninja in Zanimljive, smešne i čudne fotografije   
  5. LOL
    joseperdomo got a reaction from Aleks in Zanimljive, smešne i čudne fotografije   
  6. Love
    joseperdomo je reagovao/la na zek u Zanimljive, smešne i čudne fotografije   
  7. Haha
    joseperdomo got a reaction from gluv_i_udaren in Zanimljive, smešne i čudne fotografije   
  8. Haha
    joseperdomo got a reaction from NIXIE in Zanimljive, smešne i čudne fotografije   
  9. LOL
    joseperdomo got a reaction from ninja in Zanimljive, smešne i čudne fotografije   
  10. Love
    joseperdomo je reagovao/la na kreljib u KEF Cresta 2 R.I.P.   
    ....posle mnogo godina, ove godine me je izgleda baš krenulo....
    Piskaram kako bih dovršio još jednu temu koju sam nedavno započeo. Atmosferu mi prave The Specials sa mog gramofona, a do mojih ušiju stižu vrlo detaljno, tačno i fino preko mališana iz naslova.
    Veoma sam zadovoljan krajnjim ishodom iz kog sam izašao bogatiji za jednu veštinu koja mi je oduvek bila zanimljiva, ali nisam imao neku priliku ili potrebu da pokušam da je savladam-FURNIRANJE.
    Nakon konsultacije sa Vama koji ste dali poneki komentar, nakon kontakta sa majstorom bez kog od svega ovoga ne bi ničega ni bilo, nakon istraživanja i čituckanja o ovom modelu, rešio sam da se upustim u avanturu, naravno (što rekoše BUBE) With A LITTLE Help From My Friends…...MNOGO IM HVALA!

    Dok sam skupljao budžet za popravku, premerio sam kutiju. Od drugara dobio sugestiju i dovoljno velike table furnira belog jasena koje je on sasatavio od otpadaka, a naspram mera koje sam mu dao. Uputio me je u proces i dao mi je industrijski lepak kojim oni rade u firmi. Lepak je za hladno, ali me je savetovao da ga ipak sušim mlakom peglom. Lepilo je kao i svako lepilo za drvo, ali steže za kraće vreme-i bez peglanja, a peglanje je neophodno kako bi se furnir (što pre) zalepio preko oblih ivica. Nije teško, ali je vrlo pipavo. Obzirom na okolnosti pod kojim sam izvodio ovaj proces, sve je prošlo i više nego odlično…nemam radionicu, pa sam se igrao na terasi ili u sobi uz česte posete mojih pomoćnika koji zajedno imaju 11 godina (8+3).
    Dobro je, nije bilo povređenih…

    Od alata potrebni su četka za nanošenje lepila, pegla, oštar skalper, stara krpa (naravno, ništa bez gaća). Kasnije brusni papir granulacije 80, a za finiš 150 i medicinski špric i najdeblja igla.
    Mislim da je jasno šta čemu služi, a da možda zbunjuje ovo na kraju. Nakon finalnog šmirglanja i brisanja kako bi se odstranila fina piljevina sve je izgledalo savršeno/kao izliveno. Površine su bajcovane, a kada je preko bajca bačen lak, na mnogo mesta, naročito na onim pomenutim oblim ivicama, gde je furnir savijan i lepjen, pojavili su se klobuci vazduha. Svaki sam zasekao prateći pravac vlakana, a zatim uz pomoć šprica i igle, punio te “rezove” lepkom i peglao ih uz brisanje.
    Pre ponovnog lakiranja, “ožiljci” su prešmirglani, a pretrčalo se i preko nekih mesta gde to nije bilo nužno, kako bi se sve površine jednako istonirale. Klobuci se, na sreću, nisu ponovo pojavili, a ja sam i više nego zadovoljan krajnjim ishodom.

    Terminali su takođe stradali, pa su po uzorku napravljeni novi od mesinga. Oko toga ne znam ništa jer drugar koji je to uradio ne voli mnogo da priča.

    Obično bude ovako: donesi mi to što hoćeš…jel može ovako?…A-haaaa…dođi sutra…evo ti ovo…negooo, za šta ti je to?
    Basići nisu mogli da se poprave, već jedino da se "naprave". Majstor je naveo šta mora da radi, za svaku radnju rekao cenu, na kraju pomnožio sa dva i - bilo je prihvatljivo (ako želi, pošto je član foruma neka doda koju rečenicu o svom delu posla).
    Takođe je ponudio opcije, koje ne utiču na cenu, za izradu membrane:
         a) polipropilen(valjda?)    b) papir - njegov proizvod
    Odlučio sam se za papir jer je u priči na mojoj prošloj temi spomenuto kako je u jednoj prodavnici ploča na nekoga papir ostavio neizbrisiv utisak. Takođe, majstor je na mene ostavio utisak da dobro radi svoj posao, a pošto je rekao da to on pravi...zvučalo mi je bolje i ni ne razmišljam "da li sam pogrešio?" ...

    Na kraju, znam da ovo nije KEF, ali ja sam zaista zadovoljan. Pošto sam ograničen prostorom(a nadam se da to neće još dugo da traje) mališani stoje na mojim kutijama iz prošle teme.
    Nisam očekivao da će bolje svirati i nisam se prevario, ali da sviraju-SVIRAJU! I to BAŠ SVIRAJU!
    Pretpostavljam da se adekvatno poređenje ni ne izvodi ovako (između lake i teške kategorije), ali možda i grešim…nije ovo boks (mada box jeste kutija)
    Ja primećujem sledeće:
    Kada rade malecki - sve je super, kada ih zamenim Nišlijama, isplivaju još neki detalji koji baš prijatno i lepo ispune sliku, a kada se vratim na prvobitno, bukvalno se primeti “amputacija” tih detalja….i tada baš fale.
    Kada rade sve četiri kutije, tada je zaista FENOMENALNO.
    Jedino što bih voleo je da imam prostoriju u kojoj bih se poigrao oko različitih varijanti postavki kutija…mislim da bih se u jednom momentu….uneredio…
    Od mene toliko. Nadam se da nisam previše gnjavio. Hvala svima! Pozdrav!

     
  11. LOL
    joseperdomo got a reaction from dejanco32 in Zanimljive, smešne i čudne fotografije   
    Godišnji odmor u Budvi 2020.
  12. Haha
    joseperdomo got a reaction from Aleks in Zanimljive, smešne i čudne fotografije   
    Godišnji odmor u Budvi 2020.
  13. Haha
    joseperdomo got a reaction from vladd in Zanimljive, smešne i čudne fotografije   
  14. LOL
    joseperdomo got a reaction from Doktor in Zanimljive, smešne i čudne fotografije   
  15. LOL
    joseperdomo got a reaction from dejanco32 in Zanimljive, smešne i čudne fotografije   
  16. Haha
    joseperdomo got a reaction from NIXIE in Zanimljive, smešne i čudne fotografije   
  17. LOL
    joseperdomo got a reaction from Aleks in Zanimljive, smešne i čudne fotografije   
  18. Love
    joseperdomo je reagovao/la na ninja u Zanimljive, smešne i čudne fotografije   
    Šta je ONA završila? Jarane, SVE. - Završila je izgradnju moje porodice, otišla pod nož da mi podari djecu (najveće i najljepše ostvarenje za jednog čovjeka), hranila ih, uspavljivala, završila im školske obaveze i čekala da se vrate iz tuđine pa da mirno zaspi. - Završila je jednu bezbrižnu sferu života sa voljenom porodicom i prešla u moju (potpuno nepoznatu) i učinila je posebnom, voljenom, upotpunjenom kao da mi je rod. - Završila izgradnju mostova između porušenih prijateljstava i rodbinskih veza i sklonila nekoliko najhrđavijih hereza. - Završila je psihološko savjetovanje kada sam pucao po šavovima, završila je komunikacije i sve motivacije kada sam oko vrata stezao šalove, završila je građevinu pa smo lagano podizali spratove, završila je politiku pa je zaustavljala ratove, gurala me naprijed i oblačila jer je završila manekenstvo, a najbolje je usavršila majčinstvo. - Završila je kulinarstvo, magiju, astrologiju, ekonomiju i matematiku: iz praznog sahana izvuče mesni odrezak, iz praznog frižidera iznese narezak, iz prazne kase izvuče uplaćeni odrezak (struje, vode i slobode), i danas je ranije završila sa jelom (djeca su pojela njen nedovršeni obrok i dok smo jeli ona je završila sve poslove u kući, pročitala nam nekoliko bajki i skinula par zvijezda sa neba, taman koliko nam treba. - Završila je ranije sa spavanjem da bi za slavlje pripremila dekoraciju. - Završila je majci nalaze za njenu operaciju, podarila bubreg za transplataciju, srce i dušu za ljubavnu eksploataciju. - Završila je svoje karijere da ispred moje uništi barijere, naučila me kako da pobijedim takve amatere, da u smeće bacim stres iz crne tabakere i prebolim ljude sa drvene bandere. - Završila je bračno savjetovanje, etiku i romantiku. Uči me kako da prebolim kritiku, da ne padnem na patetiku, da ne volim plastiku. Stigne uvijek da me iznenadi pa se svaki dan ponovno zaljubim, osvijetli mrak da se ne izgubim, da objektivno sudim, a da ne poludim. - Završi rečenicu koju sam započeo, ostvari ideju koju sam začeo. Prijatelju, završila je i FAKULTET.
  19. Love
    joseperdomo je reagovao/la na Peca ja u Ei nis zvucnici , neka moja budzevina   
    Jedan kolega me ovde ohrabrio da postavim neke moje budzevine i amaterski rad .
    Vec u naslovu stoji Ei i naravno uz to komentari  " ne isplati se to " " gubljenje vremena " " prevazidjeni zvucnici odavno"  i slazem se sa svim tim komentarima
    ali dokon pop i jarice krsti .
    E tako i ja , nakupilo se vremenom nekih zvucnika a i odavno pravio neke kutije pa onda na kraju resio da to spakujem sve na jedno mesto .
    Kutije standardno pravio od MDF-a 19mm . Sve keksovano i lepljeno ( oko 70 keksa po kutiji ) iznutra ojacani spojevi i cela kutija iznutra oblepljena Azmafonom od 2cm i posle punjeno kofilnom .






    Farbanje je bila klasika  mat crna , posto je kao podloga isao lak u vise ruka lako ce biti da se nekad promeni boja ili prefarba opet .





    Zvucnici su spakovani , pevaju ali ima jos dosta posla oko njih , prvo treba da nadjem nekog ko je voljan da napravi ili pak me uputi kako uraditi dobre skretnice jer to je naj veci problem .
    Jedino sto sam skroz kompletirao su visokotonci , reparirani a svi su one varijante sa vecim magnetom .
  20. LOL
    joseperdomo got a reaction from black coffe in Zanimljive, smešne i čudne fotografije   
  21. Love
    joseperdomo got a reaction from Woland in Zanimljive, smešne i čudne fotografije   
  22. LOL
    joseperdomo got a reaction from dejanco32 in Zanimljive, smešne i čudne fotografije   
  23. Love
    joseperdomo je reagovao/la na igorp974 u COVID 19 ostanite kod kuće   
    Haos standard...

  24. Haha
    joseperdomo got a reaction from djmilicic in Zanimljive, smešne i čudne fotografije   
  25. Love
    joseperdomo je reagovao/la na ninja u Zanimljivi & smešni na You Tube   
  • Trenutno na sajtu   1 član, 1 Skrivenih, 9 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.4k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2862
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    Bingo
    Najnoviji član
    Bingo
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...