Jump to content

Anubis

Član
  • Broj sadržaja

    315
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Postovi objavljeno od Anubis

  1. Citao sam na stranim forumima o tim dc blokatorima ... Koncenzus je da ne bi trebalo da ima negativan uticaj na zvuk ako se ispostuju vrednosti za kondove i diode. Bryston ima tu zastitu u svojim pojacalima fabricki.

    A jel bi pomogli RSO filteri? Oni imaju kondenzatore u sebi i koliko sam razumeo kondenzatori po definiciji blokiraju dc struju ...

     Mrežni RSO filter za suzbijanje smetnji

    • Radni napon: 250 V
    • Nazivna kapacitivnost:
    - Klasa X1: 400nF ±20%
    - Klasa Y2: 2 x 2,5nF ±20%

    • Priključci: Provodnici 100mm
    • Broj priključaka: 3
    • Izolacioni otpor: >6000 MΩ

    • Materijal kućišta: Plastika
    • Dimenzije: 16 x 30 x 44 mm 

     

    kspppz-024-400n-mrezni-rso-filter-04uf-2-25nf.jpg

  2. Rezanje kabla je figurativno da bi razumeo kako se vezuje redno kondenzator ... 

    Molim za strpljenje dok ne skontam kako treba 

    Dakle ...

    Redno vezati znaci preseci jednu zicu od napojnog kabla (0 ili fazu) pa kondenzator izmedju ili jednu zicu sa kabla na jedan ulaz na kondenzatoru, a drugu na drugi ... Ko kad bi vezao sijalicu?

  3. Ako mogu da zamolim za objasnjenje ...

     

    Redno vezati znaci preseci jednu zicu od napojnog kabla (0 ili fazu) pa kondenzator izmedju ili jednu zicu sa kabla na jedan ulaz na kondenzatoru, a drugu na drugi ... Ko kad bi vezao sijalicu?

    Probacu da vidim hoce li spreciti zujanje ... Javljam jeste ili nije, pa ce jos neko sa istim problemom znati kako da resi problem na jednostavan i jevtin nacin.

     

  4. Poslusacu onog gos. sto rece da je mozda zbog praznicne rasvete jer se pocetak zujanja poklapa sa praznicima ... Ako ne prestane i posle srpske N.G onda cu da stavim ovaj kond, pa cemo videti.

    Redno vezati znaci preseci jednu zicu od napojnog kabla (0 ili fazu) pa kondenzator izmedju ... Jel bolje na 0 ili na fazu ili je svejedno i jel bitno koja "uticnica" na kondenzatoru ide prema utikacu a koja prema pojacalu kad se veze na kabl?

     

     

  5. 56 minutes ago, vladd said:

    Za probu, problem je sto ima 600 oma na 50Hz sa 5uF.

    Zato sam dao 22uF, on ce imati 144oma na 50Hz, pa ce propustiti 1,6A RMS sto je preko 300VA

    Kupicu ... Nije to skupo, mogu i jaci da uzmem ako treba?

    Trafo je 74v ... 2.2a ... Tako pise na njemu. Posto imam ampermetar na stabilizatoru videh da na momente pojacalo vuce oko 4 ampera kad se odvrne. To ne bi trebalo da bude problem za ove kondenzatore jer ves masina ide i do 10 ampera u radu, ako se ne varam.

    Ni na jednom od tih run kondenzatora ne pise amperaza, ne znam zasto.

  6. Pozdrav svima ... Nadam se da ste svi zivi i zdravi.

    Pre nekih desetak dana je poceo da zuji trafo u pojacalu ... Ukljucivao sam ga u svaku uticnicu u kuci, gasio sve uredjaje dok je ukljucen, otkacio zice koje napajaju pojacalo, skidao uzemljenje, okretao trafo naopako, na jednu stranu, na drugu ... Dzaba ... Zuji. Pojacalo je ukljuceno na stabilizator napona koji drzi 220v ... Toroidni trafo je u pitanju.

    Nadjoh na netu da je najverovatnije DC offset i nadjoh nekoliko sema za DC block-ator ... Dva konda i cetiri diode.

    Ima li tako nesto vec gotovo da se kupi u radnjama koje prodaju komponente (tipa microprinc, ne one audiofilske) ili mora da se pravi?

×
×
  • Kreiraj novo...