Jump to content

Green

Član
  • Broj sadržaja

    11
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    1

Poslednji trofej

Green je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

Informacije Profila

  • Zemlja:
    Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Green's Achievements

Početnik

Početnik (2/9)

17

Forumska reputacija

  1. Da odgovorim sam sebi: rešeno . 1. sudo -i 2. sudo nano /boot/firmware/config.txt
  2. Pošto je naslov teme više nego adekvatan , da ne otvaram novu.Elem , molio bih za pomoć Linux stručnjake : na rPi4+AlloDigione signature instaliran Ubuntu 22.04.3LTS(GNU /Linux 5.15.0-1034 raspi aarch 64) .Kako da dodam AlloDigione u listu "output device"? Pre Ubuntu-a sam imao instaliran Raspberry OS , 32-bit , armv7 i tu sam vrlo lako i brzo dodao "dtoverlay=allo-digione" u "config.txt". Kada u Ubuntu-u otvorim "config.txt" dobijem praznu stranicu.
  3. Green

    diyAudio.rs Linux OS

    Tvoja skripta za fina podešavanja se preko SSH kopira u comand line Raspbian-a ili...?
  4. Green

    diyAudio.rs Linux OS

    Kao što napisah u prethodnom postu - želeo bih da instaliram Diyaudio Linux + Snake Oil na rPi 4/AlloDigioneSignature pa bih molio za smernice kako to učiniti. Unapred se zahvaljujem.
  5. Green

    diyAudio.rs Linux OS

    Evo i ja da se upišem u zadovoljne korisnike Diyaudio Linux-a. Instaliran na NUC-u.Problem s mrežom rešen brzo i lako uz Mikoristovu podršku(hvala još jednom). Instaliran SnakeOil u okviru kojeg je odabran LMS(Qobuz,Tidal,RadioParadise,Upnp bridge plugin-ovi) kao server. U NUC Biosu pogašeno sve što se pogasiti može što je rezultiralo da su radne temperature CPU-a oko 45°C. Bez ventilatora ,Akase i sl. Player je trenutno Volumio na rPi4/AlloDigiOne Signature/Shanti dual lps kombinaciji ali bih želeo i tu da instaliram Diyaudio Linux/SnakeOil/Squeezlite player.Pretpostvaljam da će i na rPi-ju Diyaudio Linux doneti izvestan napredak. Ima li neko iskustva sa instalacijom Diyaudio Linux-a na rPi?Svaka pomoć je dobordošla. Nisam imao previše vremena ovih dana za "fino" podešavanje SO i LMS-a i slušanje muzike ali i ovako "out of box" Diyaudio Linux unosi neku novu svežinu i prostornost u muzičku prezentaciju.Brzina,lakoća, jednostavnost instalacije i korišćenja uz vrlo dobar zvuk - koji preti da postane odličan uz još malo tweak-ovanja. Premium Quality! Hvala Mikorist.
  6. Green

    diyAudio.rs Linux OS

    Hvala na express-noj podršci kao i na uloženom trudu u izradi čitavog projekta. Nisam trenutno u mogućnosti da isprobam ali nadam se da ću uspeti do kraja dana.
  7. Green

    diyAudio.rs Linux OS

    Uvaženi kolega , ako može mala pomoć - pokušavam da instaliram Diyaudio linux na NUC ali ne uspevam da se povežem na lokalnu mrežu (lan).Na istom NUC-u sam ranije imao instalirane Roon Rock , Daphile , Ubuntu , SO i nije bilo nikakvih problema prilikom instalacija i povezivanja na mrežu. IP adresa je "rezervisana". Probao juče ponovo da instaliram Daphile (nakon neuspešnog pokušaja Diyaudio linux-a) i instalacija i povezivanje odrađeno bez problema. Evo i fotografije iz Diyaudio linux-a:
  8. Odličan album , jedino što na ovom tvom primerku ne vidim, meni najbolju , numeru "Winter" koju su kasnije ,takođe sjajno ,obradili Carla Olson i Mick Taylor.Pošto nisam u svetu "vinila" onda moja preporuka šta eventualno staviti na gramofon :
  • Trenutno na sajtu   2 članova, 4 Skrivenih, 25 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.2k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2858
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    bokisa989
    Najnoviji član
    bokisa989
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...