Jump to content

Anubis

Član
  • Broj sadržaja

    315
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

O Anubis

  • Rođendan 12/19/1978

Informacije Profila

  • Pol:
    Muško
  • Lokacija:
    Beograd
  • Zemlja:
    Serbia

Skorašnji posetioci profila

3151 posetilaca

Anubis's Achievements

Interesuje se

Interesuje se (5/9)

14

Forumska reputacija

  1. Peti dan kako je trafo prestao da zuji sto znaci da je uzrok bila novogodisnja rasveta. Eto ako neko ima isti problem oko nove godine ... Bez panike, samo malo strpljenja. Hvala svima.
  2. Ok, imam sve info. Ako se ne smiri zujanje za neki dan, odoh u Sinken.
  3. Znam gospodina koji radi u Silkenu, pa ce mi on to ulemiti ako bude trebalo. Seme imam ...
  4. Znaci dva ta konda i jedan grec? Trafo ne zuji preko dana samo nocu sto bi trebalo da znaci da najverovatnije ta rasveta pravi probleme.
  5. To ce da kosta ko pojacalo ako ne i vise Sacekacu ja da se poskida ova novogodisnja rasveta pa ako i dalje zuji prvo probam ovo jednostavnije resenje sa dva konda i diodama ... Hvala svima.
  6. Ovaj regulator napona koji imam, ima obican trafo ...
  7. Citao sam na stranim forumima o tim dc blokatorima ... Koncenzus je da ne bi trebalo da ima negativan uticaj na zvuk ako se ispostuju vrednosti za kondove i diode. Bryston ima tu zastitu u svojim pojacalima fabricki. A jel bi pomogli RSO filteri? Oni imaju kondenzatore u sebi i koliko sam razumeo kondenzatori po definiciji blokiraju dc struju ... Mrežni RSO filter za suzbijanje smetnji • Radni napon: 250 V • Nazivna kapacitivnost: - Klasa X1: 400nF ±20% - Klasa Y2: 2 x 2,5nF ±20% • Priključci: Provodnici 100mm • Broj priključaka: 3 • Izolacioni otpor: >6000 MΩ • Materijal kućišta: Plastika • Dimenzije: 16 x 30 x 44 mm
  8. Imam 4 diode od 6 ampera ... Jel moze info koje tacno kondove da kupim ... Koliko mf, napon, temperatura, proizvodjac? Trafo je 74v ... 2.2a ali na momente vuce i do 4 ampera.
  9. Ovo radi ... Nema zujanja kad se stavi kondenzator ali sa ovim od 5 uf kad se pojaca malo, gasi se. Hoce li to da resi jaci kond od 22 uf?
  10. Tako je ... Serijska ili redna veza ide na jednu zicu. Sutra stavljam pa javljam ...
  11. Rezanje kabla je figurativno da bi razumeo kako se vezuje redno kondenzator ... Molim za strpljenje dok ne skontam kako treba Dakle ... Redno vezati znaci preseci jednu zicu od napojnog kabla (0 ili fazu) pa kondenzator izmedju ili jednu zicu sa kabla na jedan ulaz na kondenzatoru, a drugu na drugi ... Ko kad bi vezao sijalicu?
  12. Ako mogu da zamolim za objasnjenje ... Redno vezati znaci preseci jednu zicu od napojnog kabla (0 ili fazu) pa kondenzator izmedju ili jednu zicu sa kabla na jedan ulaz na kondenzatoru, a drugu na drugi ... Ko kad bi vezao sijalicu? Probacu da vidim hoce li spreciti zujanje ... Javljam jeste ili nije, pa ce jos neko sa istim problemom znati kako da resi problem na jednostavan i jevtin nacin.
  13. Poslusacu onog gos. sto rece da je mozda zbog praznicne rasvete jer se pocetak zujanja poklapa sa praznicima ... Ako ne prestane i posle srpske N.G onda cu da stavim ovaj kond, pa cemo videti. Redno vezati znaci preseci jednu zicu od napojnog kabla (0 ili fazu) pa kondenzator izmedju ... Jel bolje na 0 ili na fazu ili je svejedno i jel bitno koja "uticnica" na kondenzatoru ide prema utikacu a koja prema pojacalu kad se veze na kabl?
  14. Kupicu ... Nije to skupo, mogu i jaci da uzmem ako treba? Trafo je 74v ... 2.2a ... Tako pise na njemu. Posto imam ampermetar na stabilizatoru videh da na momente pojacalo vuce oko 4 ampera kad se odvrne. To ne bi trebalo da bude problem za ove kondenzatore jer ves masina ide i do 10 ampera u radu, ako se ne varam. Ni na jednom od tih run kondenzatora ne pise amperaza, ne znam zasto.
×
×
  • Kreiraj novo...