Jump to content

TPA3116 Class-D Stereo Amplifier Board [50W+50W]


skrstic

Preporučeni Komentari

A da li je neko probao da prekidač za uključivanje stavi pre napajačkog dela, na AC 230V - da li će se i onda javljati taj famozni pop pri uključenju i pri isključenju pojačala?

Negde sam ranije pročitao da se sve to javlja zato što je struja (jačina) na DC delu mnogo veća od struje na AC ulazu i varnica na prekidaču utiče na pojavu ovih pop-ova.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

3116 nisam ni palio dok je nisam modifikovao, tako da ne znam kako je zvucala bez modifikacije  :)

u odnosu na smsl dosta bolje zvuci, mnogo dublji bas i zvuk je po meni mnogo prirodniji

 

 

Kad dobijem oscon-e, zamenim ih i malo razradim pojačalo voleo bi da dođem i da uporedimo b/b vs sure. 
Svaka čast na lemljenju SMD kompnenti. Ona donja slika ljudi, ono je toliko malo da je čudo.  :bravo::worship::clap:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

I, ... ima li neke razlike bitne u zvuku, mislim, kakvi su utisci?

Sure je bila bolja od crvene. Sure vs SureOSCON ova druga je bolja. Koliko bolja, j.. ga nemam 2 komada da poredim. U odnosu na crvenu šije je samo tako. Ovi kondenzatori po svima, i meni, su naj bolji i lakši mod. Trafoi su možda bolji ali kndenzator me je izašao 192 din * 6 komada = 1200 (48 manje) dinara što i nije malo u odnosu na pojačalo ali stvarno je dobra razlika.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Mislim, ne znam, skutijavanje je.... izvedeno skutiju.

 

Potopi to u 2k epoksi smolu i vek i amin.

 

:D

Ovo je samo radi zezanja i da probam da li radi. Odavno imam metalnu kutuju za crveno pojačalo. Crveno je u plastičnoj kutiji a ovo ide u alu kutiju. Nemaju u Kanibalu šasijske konektore za zvučnike što mi se sviđaju pa kad dođudođu ovo stavljam tamo.

Samo da ponovim svima koji imaju tpa311x pojačala istrošite se malo za OSCON kondenzatore neće vam biti žao. Garantujem vam.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 5 nedelje kasnije...

Stručniji komentar nemam, ali evo jedan laički : kod "obične" D-klase , kao što je ovaj TPA3116, analogni signal direktno moduliše PWM izlaz i ceo amp je ANALOGNI,  tj. u tom pwm izlazu postoji niz impulsa čija se širina moduliše ulaznim analognim signalom, nema nikakvog matematičkog algoritma kojim se signal pretvara u digitalni zapis (tj. digitalne "reči" određene dužine sastavljene od nula i jedinica).

  Ako je taj PWM modulisan direktno digitalnim signalom ( sa USB na SA9023 risiver pa na taj STA328 koji pretvara PCM signal u PWM) onda mu takav amp dođe kao power-dac (dac-snagaš, he, he) , odnosno, dac koji ima dovoljno snage da tera zvučnike direktno. Šta mu je onaj DDX izlazni stepen koji pojačava PWM i  na koji način ga pojačava - bemliga... Guglaj malo, možda ima neđe objašnjeno. Wadia je imala takve dac-ampove, i recimo Lygdorf 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Svaki koncept ima svoje prednosti i mane, i kvalitet zvuka zavisi od implementacije. Ovo je namenjeno ljudima koji slušaju mjuzu isključivo sa kompa, i nudi prednost, teoretsku, da nema potrebe za posebnim DACom , manje kablova na putu signala...Ali kakav je zvuk, ko zna , možda je kombinacija TPA3116 + jeftini dac (npr. http://hifimediy.com/DACs/U2-DAC) još uvek bolja - za slične pare- ne znaš dok ne probaš.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...

Gotova varijanta http://www.shenzhenaudio.com/smsl-sa-60-60wpc-tpa3116-class-d-digital-amplifier-hifi-air-core-inductance-desktop-amplifier.html

 

Preksinoć poredio ponovo crvenu Y/J 2.0 (onu što sam nosio u Vrdnik) i modifikovanu Sure3116. Čisto da proverim sebe. Sure je ipak bolja. Sinne Eeg - My Treasure (The DALI CD Vol. 3) početak, kontrabas, kakva razlika u zvuku. Detalji... Zato iz kutije u kutiju.

post-412-0-21095500-1415191446_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Gotova varijanta http://www.shenzhenaudio.com/smsl-sa-60-60wpc-tpa3116-class-d-digital-amplifier-hifi-air-core-inductance-desktop-amplifier.html

 

Preksinoć poredio ponovo crvenu Y/J 2.0 (onu što sam nosio u Vrdnik) i modifikovanu Sure3116. Čisto da proverim sebe. Sure je ipak bolja. Sinne Eeg - My Treasure (The DALI CD Vol. 3) početak, kontrabas, kakva razlika u zvuku. Detalji... Zato iz kutije u kutiju.

Tako treba. Samo ga zacrni.

Ja se ne secam da si nesto D class donosio u Vrdnik?!?!?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 3 nedelje kasnije...

Ništa od Bootstrap Snubber Moda. Treba da lemim smd komponente a ni ove velike ne umem lepo.

Bio mi Neskor (hvala) i doneo 2 njgova komada. Odma da kažem da, kad se celokupno uzme, oba su bolja od mojeg.

Wdtv i usbovi sa flac i wav muzikom, lampucera sa samo jednim opampom opa2134 (druga dva mesta prazno), moje kinesko pretpojačalo, ampovi su se menjali.

Prvo smo slušali moj Sure3116 sa oscon kondenzatorima. Meni lepo zvučalo. On komentariso bas (kolio ga ima iako je mali zvučnik...) al mu se nisu sviđale gitare (svira čovek gitaru), ženski glasovi. Jebi ga čovek ima 300b cefke i naviko da to lepo zvuči. Povezujemo njegov SMSL 36A pro (valjda nisam pogrešio) koji ima tpa 3118 čip i on mu je stavio oscon konde. Prvo što sam primetio je da nema basa kao moj Sure ali mu je lepši sredni deo, nije toliko ištro, veća pozornica, relaksiranije. Izmenjasmo mi to svako svoju muziku. Obojici malo fali basa (u poređenju s mojim) al all-around nam se smsl više sviđa. Ova dva su bila skutijana tako da je bila stardandna zamena. Dolazi na red crno/plava JY pločica gde je pono toga odrađeno i dodati trafoi (ona je bila povod). Odmotava kupus, zavija sarmu, ala sam prolupao, povezuje, ja pomažem, pustamo i odma razoračenje. Nema basa. Ima ali manje id predhodnog a tek od prvog. Da se razumemo nije da ga nema ali,valja, me je ovo moje naviklo na tu količinu basa. Ja bio ubeđen da ovo mora da briljira. Ajde da ne kvarim puštamo muziku. Gitara, ženski vokali, instrumenti nj bolje. Fale i visoki. Stvarno mi nije bilo jasno. Pošto su predhodna dva pojačala bila povezana na moje linearno napojanje a ovo na ona čoperska zamenismo. Miriše sarma. Kako idu pesme ima vuše basa i visokih. Srednji su super al mu fali malo basa i visokih. Oba zvuče bolje od mog. Vraćaj druga pojačala da se utisci slegnu.

Moj zaključak je sledeći, za sarmu, naj bolja bi bila kombinacija sva tri pojačala. Bas Sure, sredni bb JY sa trafoima, visoki SMSL i Sure i scena SMSL. Ovo bi bilo skoro pa idealno pojačalo. Može triamp da se pravi za neki trosistemac al ajde da se ne glupiram. Cilj je samo jedno pojačalo za sve (ovo bre ko onaj prsten iz gospodara prstenova). Nije baš lako odabrati koje je naj bolje. SMSL 36A pro malo zaostaje u srednjem delu od ovog sa trafoima i ima manje basa od Sure ali to je zaokružen (gotov) prozvod koji smešno košta. Za detalje i scenu uzeo bi njega. Za opušteno uživanje u muzici odabrao bi ovaj sa trafoima.

Po Neskoru 300b ima lepše, opuštenije vokale i instrumente ali nema rezoluciju, scenu i basove kao SMSL. To što sluša SMSL a lampaš je na polici znači da nema vremena da ozbiljno sluša muziku a i da i nije toliko loš ovaj mali pojačavač.

Neskor hvala na poseti. Lepo se ispričali. Fina muzikica. Čovek ne pije što nije dobro. Nadam se da ćeš doći ponovo i doneti aju da čujem i te tristotke.

Uh koliko iskucah na ovom telefončiću. Štali je autokorekt uradio a koliko li sam ja puta omašio? Ih.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Drugari, najbolje je uzeti dve iste( recimo plave))  , Pa bridžiranje na PBTL mod rada i bog da te vidi, najveće poboljšanje je upravo u basu. tako bar kažu... NIje tu toliko važno što dobijaš nominalnih sto W po kanalu , nego što je to onda dupli mono i ampić je  strujno sposobniji ...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...