120 odgovor(a) na ovu temu
Odgovor 20 September 2011 - 18:50
Slike govore hiljadu reči( zvuči otrcano ).
Iako nisam neki autoritet sa velikim gramo. iskustvom, usudio bih se reći da mi se nesviđa mesto izvoda ožičenja.
Koliko god provodnicibili fini ako su izvedeni na kraju kao ovde na slikama remetiće balans ručice.
Mislim da bi idealno mesto bilo što bliže ležajevima kolica, odnosno tački oslonca oko koje poluga rotira.
Ostalo deluje vrlo izvodivo za kloniranje, odnosno samogradnju. Lepo rešenje.
Iako nisam neki autoritet sa velikim gramo. iskustvom, usudio bih se reći da mi se nesviđa mesto izvoda ožičenja.
Koliko god provodnicibili fini ako su izvedeni na kraju kao ovde na slikama remetiće balans ručice.
Mislim da bi idealno mesto bilo što bliže ležajevima kolica, odnosno tački oslonca oko koje poluga rotira.
Ostalo deluje vrlo izvodivo za kloniranje, odnosno samogradnju. Lepo rešenje.
~
"Život je izbor, a ne sudbina, jer običan čovek živi kako mora, a pravi čovek živi kako hoće;
život na koji bedno i bez otpora pristaje je bedno tavorenje, a izabrani život je sloboda.
Čovek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."
Meša Selimović
"Život je izbor, a ne sudbina, jer običan čovek živi kako mora, a pravi čovek živi kako hoće;
život na koji bedno i bez otpora pristaje je bedno tavorenje, a izabrani život je sloboda.
Čovek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."
Meša Selimović
Odgovor 20 September 2011 - 19:12
Onu rucicu sa kablom mozes da zaokreces prema gore i kablove mozes da izvuces jos malo tako da u stvari slobodno vise. One male zlatne plocice gdje kablovi ulaze su protiv tegovi tako da ne vjerujem da kvaris balans rucice.
Onda providna plexy plocica ima zasarafljene 2 mala kuglicna lezaja koja klize u toj staklenoj rucici.
Staklena rucica je izrezana sa jedne strane tako da ima prostora za one "saonice".
Rucica se krece tako da okretanjem gramofona gura se igla i sa tim cijela ruka.
Staklena cijevcica je samo zaljepljena u alminijsku glavu sa obicnim ljepilom i moze se zaokretati oko svoje osovine, dok lijepak ne ocvrsne.
Cijela ta staklena rucka sa aluminijkom bazom klizi po onoj okrugloj aliminijskoj osovini a moze i da rotra oko nje. Ima mali vijak kojim se fixira. Po meni vrlo grubo i bez finesam sve zavisi od osjecaja u prstima. Vrlo lako klizne dole ili se malo zaokrene pa onda sve na novo.
Ako je budem ponovo nabavo, mogu je ponjeti na "uvidjaj". Ova na slici je malo unapredjena varijanta.
Cijela rucica se samo zalijepi za plint.
Evo i slike starije varijante koju sam ja imao i uspio polomiti, ali covjek je super usluzan tako da sam sve nove dijelove dobio.
Onda providna plexy plocica ima zasarafljene 2 mala kuglicna lezaja koja klize u toj staklenoj rucici.
Staklena rucica je izrezana sa jedne strane tako da ima prostora za one "saonice".
Rucica se krece tako da okretanjem gramofona gura se igla i sa tim cijela ruka.
Staklena cijevcica je samo zaljepljena u alminijsku glavu sa obicnim ljepilom i moze se zaokretati oko svoje osovine, dok lijepak ne ocvrsne.
Cijela ta staklena rucka sa aluminijkom bazom klizi po onoj okrugloj aliminijskoj osovini a moze i da rotra oko nje. Ima mali vijak kojim se fixira. Po meni vrlo grubo i bez finesam sve zavisi od osjecaja u prstima. Vrlo lako klizne dole ili se malo zaokrene pa onda sve na novo.
Ako je budem ponovo nabavo, mogu je ponjeti na "uvidjaj". Ova na slici je malo unapredjena varijanta.
Cijela rucica se samo zalijepi za plint.
Evo i slike starije varijante koju sam ja imao i uspio polomiti, ali covjek je super usluzan tako da sam sve nove dijelove dobio.
When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her.
Odgovor 20 September 2011 - 20:00
When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her.
Odgovor 20 September 2011 - 22:11
Интереснтан приступ. Како је по питању брума када је ручка у горњем положају а пот за јачину одврнут?
Odgovor 20 September 2011 - 22:16
zeoN_Rider, za 20 September 2011 - 22:11, kaže:
Интереснтан приступ. Како је по питању брума када је ручка у горњем положају а пот за јачину одврнут?
Jednostavno, nema ga. Procitaj diskusiju na velikom diy ... a ima tu jedan svabo i jedan grk sto su se usudili i napravili klonove.
Odgovor 20 September 2011 - 22:25
Прочитаћу у сваком случају мада има много
Odgovor 21 September 2011 - 13:50
Odgovor 21 September 2011 - 13:52
Odgovor 21 September 2011 - 14:07
Odgovor 21 September 2011 - 14:09
Odgovor 21 September 2011 - 15:42
Odgovor 21 September 2011 - 15:45
У Велес, посећујемо грамофонџије из тих крајева.
Odgovor 21 September 2011 - 16:32
Odgovor 21 September 2011 - 18:47
Odgovor 27 March 2012 - 16:50
Oni koji žive u Wells-u, zovu se Velšani. Kako se zovu oni koji žive u Velesu? (Велес)
Телефоном...

Elem, stigao mi konačno ležaj, linearni sa sve osovinom. Moram da prekopam malo po temi, a pre toga da se zahvalim kolegi na trudu da mi ga obezbedi i dostavi...

Ne znam zašto, ali ovaj kao da je mnogo veći nego ležaj koji sam ja zamišljao... Javim se kasnije...
Телефоном...
Elem, stigao mi konačno ležaj, linearni sa sve osovinom. Moram da prekopam malo po temi, a pre toga da se zahvalim kolegi na trudu da mi ga obezbedi i dostavi...
Ne znam zašto, ali ovaj kao da je mnogo veći nego ležaj koji sam ja zamišljao... Javim se kasnije...
http://www.storyofstuff.org/ think about it...
Odgovor 27 March 2012 - 17:07
Da, jest mnogo veći nego egzemplar viđen ovde: http://kiirojbl.exblog.jp/i109/
Moja osovina i ležaj su 12mm a primer koristi 4mm osovinu... Ležaj ima simering (elastičnu zaptivku) i namazan je masnoćom a sama osovina iako precizno izvedena, moraće da se polira do besvesti da bi ležaj uopšte klizio bez velike sile. Kako sada stoji, nema šanse da igla na vrhu zvučnice ovo bilo gde pomeri.
Moja osovina i ležaj su 12mm a primer koristi 4mm osovinu... Ležaj ima simering (elastičnu zaptivku) i namazan je masnoćom a sama osovina iako precizno izvedena, moraće da se polira do besvesti da bi ležaj uopšte klizio bez velike sile. Kako sada stoji, nema šanse da igla na vrhu zvučnice ovo bilo gde pomeri.
http://www.storyofstuff.org/ think about it...
Odgovor 27 March 2012 - 17:20
ja nisam otpakivao lezaj
skidaj semeringe
skidaj semeringe
Ovo je forum gde svi mogu pisati sve sto žele ;
ali kada nemaju šta da napišu , neka to i ne napišu .
ali kada nemaju šta da napišu , neka to i ne napišu .
Odgovor 27 March 2012 - 17:28
Odgovor 27 March 2012 - 17:41
stein, za 27 March 2012 - 16:50, kaže:
Oni koji žive u Wells-u, zovu se Velšani. Kako se zovu oni koji žive u Velesu? (Велес)
Телефоном...

Телефоном...
Велешани.
Dobro da je konachno stigao, trebalo nam je malo ispod dve godine. Drugi par je josh uvek izgubljen negde u Srpskoj Poshti.
stein, za 27 March 2012 - 17:07, kaže:
Da, jest mnogo veći nego egzemplar viđen ovde: http://kiirojbl.exblog.jp/i109/
To je bila jedina velichina koja je bila na lageru, a i preporuchena sa strane nekoga - jbg, zaboravio sam gde sam to prochitao. I porucheno u pravo vreme - SmallParts su reshili da ne isporuchuju u Makedoniji.
I da, mora se polirati.
Падох и прасак ми промени живот... ...разби се шоља вечна.
Odgovor 27 March 2012 - 19:39
Slične Teme
| Tema | Forum | Započeto od | Statistika | Info | |
|---|---|---|---|---|---|
zakačeni DIY - generalna oftopična zabava
|
General Off Topic | mmilovan |
|
|
0 Korisnik (a) čita ovu temu
0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika

Pristupi