Aleks Napisano Maj 9, 2023 Autor #67 Napisano Maj 9, 2023 pre 3 časa, shonne reče meni ce uskoro da trebaju 2 komada, pa budem narucivao plocice iz jlc. Dodaj jos dve
shonne Napisano Maj 9, 2023 #68 Napisano Maj 9, 2023 8 minutes ago, Aleks said: Dodaj jos dve Napravicu GB 😁 Aleks je reagovao/la na ovo 1
Aleks Napisano Januar 4, 2025 Autor #69 Napisano Januar 4, 2025 Mislio sam da su moji FR truba, i pored sveg truda, sve je zvučalo lepo, ali nekako dosadno... srednji, koji su najvažniji u FR svetu jel, tu su ali nekako hladni, mrtvi, sivi. Godinama sviraše mi na brzinu sastavljeni VSSA, neka prva obična pločica... A onda sam konačno (nakon 5 godina lepteyebo) pustio preamp u pogon, i vratio XA na policu (koju sam isto i nju napravio u međuvremenu ). Iznenada sam razumeo da su moji FR sasvim ok, čak šta više... zerowaf, LightMatic, Leonardo and 2 ostalih je reagovao/la na ovo 2 2 1
zerowaf Napisano Januar 4, 2025 #71 Napisano Januar 4, 2025 pre 5 časa, Aleks reče Mislio sam da su moji FR truba, i pored sveg truda, sve je zvučalo lepo, ali nekako dosadno... srednji, koji su najvažniji u FR svetu jel, tu su ali nekako hladni, mrtvi, sivi. Godinama sviraše mi na brzinu sastavljeni VSSA, neka prva obična pločica... A onda sam konačno (nakon 5 godina lepteyebo) pustio preamp u pogon, i vratio XA na policu (koju sam isto i nju napravio u međuvremenu ). Iznenada sam razumeo da su moji FR sasvim ok, čak šta više... Aleks, ti Maradono, ti Ayrtone, ti Mate Parlovu Uradi-sam-zvučničkih-drivera!!! Svaka čast! Na snimci telefonom, sa stolcem ispred i između zvučnika, preko YT je jasno da je vokal u sredini, prateća gitara s lijeve, druga s desne strane, a kontrabas skroz desno. (EDIT: desno i iza.....tek da dodam) Sjajno! (Jasno je da telefon ne može prenijeti pravu žicu, ali ovo zvuči jako dobro!) Aleks je reagovao/la na ovo 1
Aleks Napisano Januar 4, 2025 Autor #72 Napisano Januar 4, 2025 Nenormalno je ovo. Prvo kad sam uključio, i baš ova pesma, kao da žena sedi tu pored i peva. Isprva nije prijatno koliko je realistično. Msm, posle se navikneš, kao sve se snebivaš da uključiš hidromasažer u đakuziju u hotelu s pet zvezdica, al posle ga ne gasiš Msm, svaki cigo svoga konja hvali, jel, ali ovaj cigo, i ovaj konj... mnogo je ovo dobro baš. Miku u epovima ne mogu da premašim nikada, tako da ja cigo ostajem ipak pri konju zerowaf and Vix je reagovao/la na ovo 1 1
Vix Napisano Januar 4, 2025 #73 Napisano Januar 4, 2025 Svaka cast. Opet se dokazuje da Fullrange zvucnik moze biti nenadjebiv, te da ja ipak ne haluciniram . Samo ga treba zdravo nahraniti Dakle to je to, na fullrange zvucnik se ne moze nakaciti bilo sta. Zato meni odma smeta bilo koje pojacalo koje nije A klasa, i tu tek pocije prica. I, potpuno razumem kako nekome Lowther , pa i Fostex moze lepo da zvuci LightMatic, zerowaf and Aleks je reagovao/la na ovo 1 2
zerowaf Napisano Januar 4, 2025 #74 Napisano Januar 4, 2025 pre 1 sat, Aleks reče kao da žena sedi tu pored i peva. Isprva nije prijatno koliko je realistično. Da, to je otprilike opis mog prvog susreta s Lowther BLH (Ivanek Veliki Horn). Neka glazba je bila toliko dobra da čovjeku izgleda kao da vidi utvare po kući.. Sjećam se da su i Antonio Forccione, te Tadić-Stefanovskijeva Treta Majka bile nestvarno dobre na tome. Koliko je do BLH, a koliko do single drivera bez skretnice, ne znam, ali može biti čarobno dobro. LightMatic and Vix je reagovao/la na ovo 2
Vix Napisano Januar 4, 2025 #75 Napisano Januar 4, 2025 (izmenjeno) Zero, upravo o tome se radi. Da sednes, i haluciniras otvorenih ociju, a nista nisi popio. Ja sam to doziveo i od tada sam navucen na FR zvuk... Ne samo da cujes zvuk, vec ga i vidis... Izmenjeno Januar 4, 2025 od Vix zerowaf, LightMatic and Aleks je reagovao/la na ovo 1 1 1
zerowaf Napisano Januar 4, 2025 #76 Napisano Januar 4, 2025 pre 4 minuta, Vix reče Zero, upravo o tome se radi. Da sednes, i haluciniras otvorenih ociju, a nista nisi popio. Ja sam to doziveo i od tada sam navucen na FR zvuk... Ne samo da cujes zvuk, vec ga i vidis... Samo me podsjećaj...... Točno ću morati napraviti nekakav TP-1 s nekim field coilom i single ended 45 izlazom. Ali srećom nemam dovoljno soba za to. Vix and Aleks je reagovao/la na ovo 1 1
Aleks Napisano pre 5 časa Autor #77 Napisano pre 5 časa I tako, iz one priče oko sklapanja 100.8 monosa, malo nešto da se i sirot'nja raja ogrebe za sebe Jedan komplet stereo PCBs i Toshiba VAS feti šta je ostalo - dovoljno čisto da uradim sebi up-grade - taman i da prepakujem ovo moje sokoćalo... slike neke rndm I za kraj, na radnom mestu, sa kolegom (a promenio sam masku iz dosade, gotivno je sa crnim jel) LightMatic, krca44, Vix and 3 ostalih je reagovao/la na ovo 5 1
Zen Mod Napisano pre 5 časa #78 Napisano pre 5 časa ciko, a jel sav taj lebac tvoj ...... Aleks je reagovao/la na ovo 1
Aleks Napisano pre 2 časa Autor #80 Napisano pre 2 časa Zujanje trafoa - čudna priča, oko koje bi smo mogli puno pisati? Ili je sve već rečeno? Support local bussiness - al ajde ne verujem toliko u priče da ima prevelike razlike između EI i torusa, ili ima, ili nije ni to u pitanju? Tek eto, čovek iz Medoševca kod Niša mota, našao sam ga na KP, i ajde rekoh, da pitam. Baš su fer cene bile, a dao mi je ponudu za 500VA na jezgru 550VA i 500VA na jezgru 750VA. Naravno, poručio sam ovaj skuplji i veći jer je bila mala razlika u ceni (10e). Zove me, kaže, ja sam ti namotao manji. Biće super garantujem, dođi uzmi. Ajde, ok, ali ako zuji namotaće taj veći, nema problema nikakvih. OK! Ugradim to, i jbga. Zuji brate. Nije to mnogo, ali čuje se. A muka mi od toga, jer prethodni moj trafo je već zujao mnogo, jer yebiga, ja sam sam tu nešto petljao, motao, limove slagao, zalevao u epoxy Ebeš ga stvarno tako bilo. Ajde, pre nego da vratim, da probam: DC blok (merio sam 2.6V DC u mreži), gumene odstojnike i to... Zuji i dalje brate. Sve ok, čovek primi nazad trafo, po dogovoru, namota veći za dan. Sve isto samo na jezgru 750VA. (na slikama se vidi manji trafo) Pošteno, čovek jako lepo mota trafoe, zaliveni onim elektro lakom, precizno urađeno sve, vidi se. Nemam zamerki na kvalitet. Ugradim taj veći - ybga opet zujanje Manje, slabije, ali zuji jbt, kad baš priđeš blizu, zuji. Isto DC block, isto podloške, sve. Mislim, kada nema potrošnje trafo je tih, ali ćim pustiš mirnu struju jbg kreće. Ok, odlučio sam da nekad, kada bude moglo finansijski, namotam torus. Za sada, živeću sa ovime neko vreme. NELEZIVRAŽE odnesem amp u stan. Prikačim sve, uključim: NEMA ZUJANJA lepteyebo Ma, otvorim, prislonim uvo na njega NEMA ništa se ne čuje, radi lepo sve, tih kao noć. Ybeš me - OK ispod mene je Maxi, a Maxi ima 20 frižidera i 5 onih velikih ventilatora, plus još 10 lokala i u njima štasvene više, itd... razumem, prljava struja i to, ali opet? E SAD - nazad na priču o Mišinim monoblokovima i jednom torusu koji je zujao, a drugi nije, u istoj toj radionici. Da li možda ne bi zujao taj trafo kod mene u stanu? Nisam mogao, a nije mi ni palo na pamet da vucaram spravu od 40kg gore dole pa da ubeđujem Mišu išta... znam ga, na sam pomen da bar malo zuji, on bi to vraćao na motanje. Sale je prihvatio reklamaciju. Pazi, i on je sam rekao da je premotao trafo na istom tom jezgru, da je testirao pod opterećenjem od 5A i da je opet zujao. Pa je namotao na skroz drugom jezgru, i tek tada je bilo OK. Rezime priče: pitanja na koja nikada neću znati odgovor: 1. Da li bi taj prvi torus iz monobloka zujao i kod mene u stanu? 2. Da li bi onaj manji EI trafo zujao i kod mene u stanu?
Zen Mod Napisano pre 2 časa #81 Napisano pre 2 časa 25 minutes ago, Aleks said: pitanja na koja nikada neću znati odgovor: Aleks je reagovao/la na ovo 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah