Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
1 minute ago, Woland said:

Classic ne može na Kuzmu pošto je u bakelitu, ali imam bolji predlog za ferku, ostvariv ako poneseš dve iste ploče, kada budeš dolazio:

Royal vs Royal :)

na istoj phono sekciji, ali jbg, biće različiti stepupi, mada ako se potrudimo, možda i neće :)

. . . . 

Pretpostavljao sam. Šteta.

Za dve iste ploče - dogovoreno. To je namanji problem. Msm da ću poneti nekoliko parova LP-a. :BeerMugCheers:

Napisano
1 minute ago, Zen Mod said:

glede svih tih gramofona .... koji je bolji ........

bilo koji da imas , dobar si

ako imas dva , jos si i bolji

ako imas 3 , ihaj

A imaš i jednostavnije rešenje ( naravno, to to voli, kome se to sviđa vizuelno ). Jedna baza, a dve, čak i tri gram. ručice okolo.

Napisano
1 minute ago, Zen Mod said:

pruzas se po guberu

Može i tako.

A može i ako si toliko zaljubljen u EMT bazu, pa nemaš mesta za dve ili možda čak i tri na polici. :roll1:

Napisano

stavljanje dodatne rucke na bilo koju fabricku bazu ima svoje komplikacije - nekome je lakse imati 2 ili vise gramofona

nekome drugome nije problem dodatio rucku ni na fabricku bazu ni na custom bazu

e sad - meni licno je lako i jedno i drugo , ene sto nije lako naci vremena uopste se pozabaviti gramofonom (pitanje izbora , sta li)

na EMT930 je izvanredno lako dodati rucku sa zadnje strane , ima slika na netu surnajs

msm , meni stvarno svejedno - pored EMT930 i jednog Lenca L75 (koje jos uvek imam) , imao sam i 1210 i 1400 i  Garrard 401 i jos par Lencova je protrcalo ...... a o sitnijoj boraniji i ne vodih racuna .....

kojem god korektnom gramofonu posvetis malo brige , vratice ti velikim uzivanjem ......  a koji je bolji - neka ostane na akademskom nivou rasprave o licnim preferencama ......

Napisano
6 minutes ago, Woland said:

pa nije velika šteta, uporedićemo dva Orofon SPU Royala :)

msm,tema za tamnu stranu meseca..ashes to ashes,dust to dust...401-ca,SPU negde generacijski/filozofski se slazu (makar SPU bio novije produkcije,vuce neke korene od svojih predaka),nova SME M2 serija ima vise (opet) dodirnih tacaka sa starom SME serijom 3009/3012,no sa ovim magnezijumskim varijantama,po sonicnom pitanju isto..rec sinergija je zabranjeno voce,necem' je pominjati..:cheers:

wrong cartridge.jpg

Napisano

Hajmo i dodatno objasnjenje mog iznetog subjektivnog zapazanja.

Poredjenje je bilo samo gramofonskih baza, na svim gramofonima rucka, glava, SUT i phono preamp je isti.

Rucka je bila Schick od 12", glava Ortofon SPU Gold, SUT Ortofon T3000 i Shishido LCR Phono DIY 

Ne vidim sta je tu neozbiljno.

Napisano

ajde doktore , ko je jos ozbiljan trazio objektivnost ( i objektivne testove) kod gramofona ?

msm, sve se vrti oko hedonizma ...... znam ljude koji su se sa Tosca 20 nauzivali vise nego neki sa postavkama od 20KE

Napisano
7 minutes ago, Doktor said:

^

Imaš 2 x Schick 12", 2 x Ortofon SPU Gold ? 

Msm, duplo ? 

Jedna rucka, jedna glava

Rucka je dodatno ( eksterno ) stavljena na EMT plinth.

Napisano

nego , gramofondzije - secate se kako Slavko pokupi gramofon za zurku ....

Napisano
25 minutes ago, Zen Mod said:

ajde doktore ,. . .

OK. Povlačim se sa teme. 

21 minutes ago, neskor said:

Jedna rucka, jedna glava

Rucka je dodatno ( eksterno ) stavljena na EMT plinth.

Hvala na odgovoru. Btw, odlične su sve komponente koje si gore naveo. Respect za njih. :thumbsup:

Napisano
1 minute ago, Doktor said:

OK. Povlačim se sa teme. 

......

ne znam sto bi ...... :smesna:

lighten up , lep dan , samo da prodje tmurno prepodne

a popodne sloboda i Vinyl planina

Napisano
4 minutes ago, Zen Mod said:

. . .

a popodne sloboda i Vinyl planina

Ono jes . . .  taman mi pre nekih 30 min. stigla tri komata vinila Lari Korijela poštom. :D

Biće danas i slika kada ih budem aktivirao.

Onako kao privju

lc1.jpg

:punk:

Napisano
2 hours ago, Woland said:

Classic ne može na Kuzmu pošto je u bakelitu, ali imam bolji predlog za ferku, ostvariv ako poneseš dve iste ploče, kada budeš dolazio:

Royal vs Royal :)

na istoj phono sekciji, ali jbg, biće različiti stepupi, mada ako se potrudimo, možda i neće :)

OK, samo nemoj da se biješ NHF :D

Razumno !  !   nevezano  , da nebi ispao čudnovata biljka  ,  ?  što je  bitnije  masa ili  zrakič  ?   , po pitanju  Kuzme ? : , ajoj   ma  jebebi se ! 

Napisano
30 minutes ago, black coffe said:

Razumno !  !   nevezano  , da nebi ispao čudnovata biljka  ,  ?  što je  bitnije  masa ili  zrakič  ?   , po pitanju  Kuzme ? : , ajoj   ma  jebebi se ! 

Ovde sada zaista imam dilemu o čemu se zapravo radi ?

Dioptrija . . . nedovljno veliki ekran od mob-a + sitni dugmići tastature mob-a, a debeli prsti . . .  etil . . . ili je nešto jače u pitanju ? :)

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...