Jump to content

ITT 245/27/100F. 10" bass , TS parameters, Karakteristike...


Pchelac

Preporučeni Komentari

Tnx momcovi. :guitarplayer:  .Zoki, kako to misliš - prašina -  ?  :scratch_head: Da obećam da ću da je brišem redovno, ili 'sve je to Dust in the wind'  ili...

usput, spustio sam low pass na 220Hz i glasovi su mi sada lepši...

ne nego ako hoces mrezice a waf nece - kazes da ce onda da ulazi prasina :) i za par sekundi - moze mrezice...

.

BTW ako hoces recimo susret na 250 bitno je da pomeris pocetak rezova gore i dole na primer

150 (250) 350. 

U principu to se da izracunati ali ne znam sada napemet formulu... probaj sa dsp-om ne bi trebalo da bude tesko.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Imam ono što sam dobio od Vlade, to je valjda onaj osnovni plugin za 2-sistemsku skretnicu... Biraš sam i vrstu skretnice(Butterworth, Linkvic i ima još), sam biraš strminu reza (red) i sam biraš cutoff frekvenciju, nezavisno za high i low pass,  cutoff za skretnicu 1. reda je -3dB, tako mogu sam da odredim susretnu fr., tj.akustičku fr. skretnice. A Ako stavim isti cutoff fr. i za visoke i za niske, onda je to ta susretna fr. Imaš u ovom mDSPu i grafički prikaz svega toga... npr za cutoff od 220Hz (-3dB)  bas počinje da opada već oko 80Hz... široko, jerbo je 1.reda.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Imaš i EQ, za OB ti više ništa i ne treba, ja sam na OB sa širokopojasnim probao na kratko neki behringer sonic ultramizer ali nisam bio zadovoljan to je kao neki loudnes sa dve tačke koje možeš da pomeraš, namestim i lepo sa jednom vrstom muzike kad pustiš nešto drugačije bude blja, pa opet okreći, lepo bude i u krug dok ne dosadi.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

EQ je tu, znam, ali ova sprava nije moja, vraćam je vlasniku čim napipam skretnicu koja mi se sviđa, napraviću pasivnu linijsku. Uz mikrofon tu je i ispitivanje fr.odziva, pa prilagođavanje sistema akustičnim mušicama sobe -REW -Room Eq Wizard... Super sprava za švajsere koji puno prave zvučnike...

https://www.minidsp.com/products/minidspkits/2-x-in-4-x-out

 

Bez kutije je 80$, nije ni skupo, kome treba... Meni sledi nabavka Dac-a, i sređivanje ampova (napajanja), kutija za ITTejce...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 3 months later...

Okibokis, 24.12. 2015.  -a ne tamo neke Green Sabe od 2,3 vata...-!

E, pa, možeš ti malo da mrziš Sabicu od 3 W, ali ovo sviri pa ubija... odfikareno 6dB/oct. na 1kHz. Tu je i FR karakteristika, u kutiji i van kutije, izmerio. pogodite ko /Vlada/ ...Srednji tonovi slično kao i BetsiK, ali bolji visoki, definitivno. Plan, da zavrsim tqwt za Betsy kako treba i prebacim je u prizemlje, a da uradim kutiju za ITT i uparim je  lepo sa ovim Sabicama.

post-46-0-61500400-1453120978_thumb.jpg

post-46-0-17026800-1453121070_thumb.jpg

post-46-0-51427100-1453121416_thumb.png

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Jesu ovo one tvoje Tesle?

Što se tiče WAFa imaš samolepljive tapete kojima oblepiš kutiju sa basom i W zadovoljna. Za skarameriju gore kažeš tako mora zbog harmonika pa dodaš da bi rasprostiranje zvuka bilo bolje... nalupaš se i to je to.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nisu Tesle, one čekaju onog mog drugara da se smisli... Ovo su Sabe. Kutiju novu moram da pravim, jebo je ova tqwt i BetsyK ostaje u njoj, i ona treba da se izfurnira ili farba, a doradi pre toga. Wifey voli ovu skalameriju odozgo, ipak sam ja oženjen umetnicom :oke:...  Za donju bas kutiju ću da iskoristim već furniranu ivericu , prirodan furnir, od bivšeg svajinog garderobera...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja bih, Zenka, ali onda bi moralo da ide ili na široku bafflu ,što ne dolazi u obzir, ili u neku kutiju ili Uframe, viš kako pada od 1,5kHz i bez ikakve skretnice ...Probaću da ITT pustim da ide višlje i da Sabu sečem recimo na 2,5kHz-a, na sreću,Vladin minidsp je još uvek kod mene.

 

Šolje, pa ženče je umetnik, one koje ona iscrta ili drugačije dekoriše su uvek najlepše, ja radim vrtenje na točku,drške, glaziranje, pečenje...Mmm, naročito pečenje... Sve šolje koje sam radio za Vorum su bile moji pokušaji da uradim nešto drugačije i jednostavnije od naše uobičajene tehnike crtanja...I nisu baš ni bile uspešne, može to puno bolje, makar i da pokušam uobičajenom tehnikom... tj. da angažujem wifey!

Prve dve su njene šolje, treća je moj pokušaj neriage tehnike, vrtenje mešanim raznobojnim komadima gline...

post-46-0-62138500-1453192511_thumb.jpg

post-46-0-32803800-1453192530_thumb.jpg

post-46-0-20489000-1453192701_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...