revox Napisano Februar 1 Autor #133 Napisano Februar 1 2 hours ago, paja959 said: super mu je taj naopcke postavljen fingerlift ...ono sto mi nije jasno da li je 126/III imao opciju sa TP62,ili iskljucivo sa TP63 ?...mada i kod Thorensa su znali da sastavljuju primerke sto je bilo "zaglavljeno na lageru",bilo kod njih,ili SME,Ortofon...zadnja 126/III sa SME 3009S2Impr.je bio ziv primer za to...sama rucka je bila sa "0" tackama iz doba iz nekih prahistorijskih vremena,ubacena u nju Ortofon TMC200,koja je za rucke sa T4P konfiguracijom,pa je trebalo da se doda neki adapter,da se to normalno koristi sa SME shellom ...ocito da su pokupili neke old stockove od SME i Ortofona...sve u svemu imali su postenu cenu svojevremeno,koja je bila adekvatno ciljana nasprama kvaliteta i komfora sto su pruzali.. Thorens TD 126 MK III | hifi-wiki.com HIFI-WIKI.COM na našim prostorima mnogi primjerci koji se prodaju su sastavljani od rashodovanih komada, što nije nužno loše al može bit, što je mozda slucaj i sa ovim primjerkom sa KP kome akcija samo za kes u 24 sata po ovoj cijeni traje evo mjesec dana 😁 @paja959 voli ove modele 126/225 kolko vidim👍, za razliku od mene . moje misljenje, treba izbjegavat sve gramofone sa bilo kakvom elektronikom i dodatniom motorikom, da glava ne boli ... samo motor i tanjir ... napajanje i rucka po želji i mogućnostima i miran si dok si živ LightMatic je reagovao/la na ovo 1
LightMatic Napisano Februar 1 #134 Napisano Februar 1 pre 10 časa, Kuja reče Evo ima na KP jedan TD-126MkIII sa prihvatljivom cenom. Hvala na preporuci ali čisto sumnjam da ću moći u doglednoj budućnosti išta kupovati, izglednije je da ću trebati rasprodavati.....
LightMatic Napisano Februar 1 #135 Napisano Februar 1 pre 10 časa, Kuja reče Evo ima na KP jedan TD-126MkIII sa prihvatljivom cenom. Hvala na preporuci ali čisto sumnjam da ću moći u doglednoj budućnosti išta kupovati, izglednije je da ću trebati rasprodavati.....
paja959 Napisano Februar 1 #136 Napisano Februar 1 (izmenjeno) 10 hours ago, revox said: na našim prostorima mnogi primjerci koji se prodaju su sastavljani od rashodovanih komada, što nije nužno loše al može bit, što je mozda slucaj i sa ovim primjerkom sa KP kome akcija samo za kes u 24 sata po ovoj cijeni traje evo mjesec dana 😁 @paja959 voli ove modele 126/225 kolko vidim👍, za razliku od mene . moje misljenje, treba izbjegavat sve gramofone sa bilo kakvom elektronikom i dodatniom motorikom, da glava ne boli ... samo motor i tanjir ... napajanje i rucka po želji i mogućnostima i miran si dok si živ ma nije neko sveto pismo osvezenje elektronike od 126ce,i nije to ni cenovno da padnes u nestvest...oprostio sam se ja 126-ce,lepo smo se druzili silnih godina ,presao malo na drugu stranu ulice sa 1300G,i tu je end game za mene... Izmenjeno Februar 1 od paja959 revox je reagovao/la na ovo 1
krca44 Napisano Februar 1 #137 Napisano Februar 1 pre 42 minuta, paja959 reče presao malo na drugu stranu ulice sa 1300G,i tu je end game za mene Koji ti je molim te set-up ? Zanm da si imao Mo-Fi cart i phono... da li si nesto menjao ?
paja959 Napisano Februar 2 #138 Napisano Februar 2 10 hours ago, krca44 said: Koji ti je molim te set-up ? Zanm da si imao Mo-Fi cart i phono... da li si nesto menjao ? na 1300G sam ja dodao normalan phono kabl,Mogami 2497,oridji je njesra teska,shellwire sam promenio na AT6108 posto sam to imao u fijoci,kao i Oyaide BR-12,sto sam koristio jos sa 126/III+SME 3009S2impr....zvucnica MoFi Mastertracker+phono Michael Fidler MM Pro, stim da on ima dodatno externo napajanje,mnogo ozbiljnije od onog farbrickog (Hydra Sound),naponski za gram sam stavio umesto fabrickog Pointe 3.0..i to je to...uz Oyaide mora se koristi i neki dodatni teg,ili pritiskivac,ovo po zelji moze da bidne nesto kao onaj Michell,lagan,koji se hvata na osovinu,ili teg...e na ovu imam jedan malo wodoo proizvod...posle cu da prebacim malo detaljnije na gramofonsku temu,sa sve slikama.. krca44 and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 1
Kuja Napisano Februar 2 #139 Napisano Februar 2 On 2/1/2025 at 10:26 AM, revox said: moje misljenje, treba izbjegavat sve gramofone sa bilo kakvom elektronikom i dodatniom motorikom, da glava ne boli ... samo motor i tanjir ... napajanje i rucka po želji i mogućnostima i miran si dok si živ Evo moj TD-126 MkI iz 1976. u stock varijanti, sa svim originalnim komponentama i dalje radi bez ikakvih problema. Jedino sam mu menjao ulje u ležaju i kaiševe kad se rastegnu. paja959 and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 1
revox Napisano Februar 2 Autor #140 Napisano Februar 2 32 minutes ago, Kuja said: Evo moj TD-126 MkI iz 1976. u stock varijanti, sa svim originalnim komponentama i dalje radi bez ikakvih problema. Jedino sam mu menjao ulje u ležaju i kaiševe kad se rastegnu. imam osjećaj da je taj tvoj primjerak mazen i pazen 😉 tako da nije problem da radi ... kad smo vec kod ulja sto koristis
LightMatic Napisano Februar 3 #141 Napisano Februar 3 pre 14 časa, Kuja reče 1976 Ih, još moj godišnjak..... revox je reagovao/la na ovo 1
revox Napisano Februar 3 Autor #143 Napisano Februar 3 16 minutes ago, LightMatic said: Ih, još moj godišnjak..... i ako si ocuvan ka' njegov gramofon bravo ti ga 😏 🍻 LightMatic je reagovao/la na ovo 1
LightMatic Napisano Februar 3 #144 Napisano Februar 3 ^ Hvala na komplimentima ali nisam ni blizu očuvan kao njegov gramofon . revox je reagovao/la na ovo 1
LightMatic Napisano Februar 3 #145 Napisano Februar 3 pre 7 minuta, Zen Mod reče Bale ........ Okrenemo zadnja dva broja i isto to možeš reći i za sebe .
Zen Mod Napisano Februar 3 #146 Napisano Februar 3 ..... samo nek' su nam djeca ziva i zdrava...... LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Kuja Napisano Februar 3 #147 Napisano Februar 3 (izmenjeno) 17 hours ago, revox said: kad smo vec kod ulja sto koristis Mobil 1 0W-30 Izmenjeno Februar 3 od Kuja revox je reagovao/la na ovo 1
paja959 Napisano Februar 4 #148 Napisano Februar 4 On 2/3/2025 at 12:20 AM, Kuja said: Evo moj TD-126 MkI iz 1976. u stock varijanti, sa svim originalnim komponentama i dalje radi bez ikakvih problema. Jedino sam mu menjao ulje u ležaju i kaiševe kad se rastegnu. s ovim bi se slozio...nema tu neke velike filozofije,rade pouzdano ihaj godina...ja pretumbao 10 primeraka,svi bili MK3,kod jednog jedinog sto je fabricki imao montiranu SME III rucku,je otkazao onaj deo sto podize i spusta rucku u tom poluatomatskom rezimu...veci kotur se odmotao sa osovine,i to je nakon toga (poluatomatika),otislo u vecna lovista...manuelno je sve radilo preko SME III i dalje... jedino sto treba izbegavati,to su oni primerci sa tom sivom gornjom plocom,osetljivo u 3PM na sve...to treba dati da se prefarba,i vozi dalje...
revox Napisano Februar 25 Autor #149 Napisano Februar 25 evo ga pretresen očiscen, urađen mali upgrade, rucka podesena, ulje novo 0W20 i sve premjereno glava AT15ea sa iglom AT20SLA igli treba dati vremena ... poslije deset i vise godina cekanja dobila priliku ... za sad suspenija djeluje ok ... vidimo sto ce bit za mjesec dana i dalje u potrazi za AT20 Sla ako suspenzija bude ok LightMatic, paja959, Kuja and 1 član je reagovao/la na ovo 2 2
revox Napisano April 23 Autor #150 Napisano April 23 (izmenjeno) koja jebada oki podesavanja suspenzije na thorensu iz tri dana po 2-3 sata pokusavao da podesim te da ima bounce te nesmije bez vertikalno ne daj boze bocno te da nije pretvrdo, te ako je premeko udara ... a u tri p.m. nikad vise 😂 Izmenjeno April 23 od revox LightMatic je reagovao/la na ovo 1
revox Napisano April 24 Autor #151 Napisano April 24 ispade da se ipak isplatilo jedino sto ne mogu smanjit brzinu originalni belt stavljen, promijenio jos 2/3 polovna malo labavija al nista napajanje je speed box a i preko originalnog napajanja je isto i na ovom i na drugom gramogonu malo varira put dolje al je uvjek jace
revox Napisano Maj 3 Autor #152 Napisano Maj 3 (izmenjeno) ima li ko preporuku gdje i koji belt kupiti za td 160 originalnih nema ... što od zamjenskih valja Izmenjeno Maj 3 od revox
zeljko_v Napisano Maj 4 #153 Napisano Maj 4 Thorens TD 160 Original THAKKER Belt | THAKKER WWW.THAKKER.EU revox je reagovao/la na ovo 1
revox Napisano Maj 5 Autor #154 Napisano Maj 5 djeluje ok ... kazu u originalnim dinenzijama ... da li ga koristis ... ima li razlike u kvalitetu ... ne bih da se motor izremeti rad loseg kaisa
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah