Jump to content

Thorens turntable

revox

Preporučeni Komentari

Sad videh na KP Tomin oglas, i ono što on navodi u tom oglasu. Verujem da ima iskustva budući da je dugo u tom poslu, pa proveri i sa njim.

https://www.kupujemprodajem.com/audio/gramofoni-delovi-i-oprema/belt-za-thorens-i-rega-gramofone-vise-modela/oglas/5503407?utm_source=kp&utm_medium=interfejs&utm_campaign=social_share&utm_content=oglas

Sve u svemu, verujem da je i on uz 4audio dobra opcija i da neceš pogrešiti šta god da potencialno odabereš na lokalu.

Podeli na ovim sajtovima

Napisano (izmenjeno)
23 hours ago, revox said:

djeluje ok ... kazu u originalnim dinenzijama ... da li ga koristis ... ima li razlike u kvalitetu ... ne bih da se motor izremeti rad loseg kaisa

ja sam uzimao Thakker-ov set za 126-cu (onomad),posto su imali set jedino oni,sa drugim kaisem za rucku...onaj glavni u setu je identican kao za 160,i nisam imao nikakvih primedbi...ako nadjes original u 4Audio=go for it,zarad mira na dusi ;)

Izmenjeno od paja959
Podeli na ovim sajtovima

Napisano (izmenjeno)

IMG_20250506_143347.thumb.jpg.4c2b3836e8fdee85a2d958e7bb98e850.jpg

22 hours ago, aaa zmaju! said:

A šta je sa ovim iz AudioPlus/4audia, na sajtu piše da su to originalni Thorens beltovi.

https://4audio.rs/shop/thorens-replacement-belt/

kupio mi prijatelj danas poslednja dva komada 👍

6 hours ago, paja959 said:

ja sam uzimao Thakker-ov set za 126-cu (onomad),posto su imali set jedino oni,sa drugim kaisem za rucku...onaj glavni u setu je identican kao za 160,i nisam imao nikakvih primedbi...ako nadjes original u 4Audio=go for it,zarad mira na dusi ;)

upravo kupljeno danas u 4 audio ... dva komada ... premjereni kod prijatelja u BG 4mm sirina 0,9 debljina obim 160mm isprobani na njegovom td160 i to bi bilo to 

jedina zamjeka je sto 4audio na sajtu ovu fotku

a prodaju ovo

IMG-1409877c6b01b47708072067831525c9-V.thumb.jpg.89938510ec0df77221d9e909766a99ab.jpg

ali ajde

tvrde da je to od thorensovog distributera i da nema drugih izuzev da se nađe NOS a to je pitanje u kakvom je stanju guma iako nije koristena

kod kaisa pored dimenzija je bitna elasticnost belta da bi drzao grip sa pulley om i unutrasnjim tanjirom a da ne sjebe piksne u motoru ... s to ne bih volio da se desi

po ovome kako ja racunam duzina mu je 496mm mada specifikacije kazu da treba da je 510

Izmenjeno od revox
Podeli na ovim sajtovima

18 minutes ago, revox said:

kupio mi prijatelj danas poslednja dva komada 👍

upravo kupljeno danas u 4 audio ... dva komada ... premjereni kod prijatelja u BG 4mm sirina 0,9 debljina obim 160mm isprobani na njegovom td160 i to bi bilo to 

jedina zamjeka je sto 4audio na sajtu ovu fotku

a prodaju ovo

IMG-1409877c6b01b47708072067831525c9-V.thumb.jpg.89938510ec0df77221d9e909766a99ab.jpg

ali ajde

tvrde da je to od thorensovog distributera i da nema drugih izuzev da se nađe NOS a to je pitanje u kakvom je stanju guma iako nije koristena

kod kaisa pored dimenzija je bitna elasticnost belta da bi drzao grip sa pulley om i unutrasnjim tanjirom a da ne sjebe piksne u motoru ... s to ne bih volio da se desi

po ovome kako ja racunam duzina mu je 496mm mada specifikacije kazu da treba da je 510

ovo je sa reklame na sajtuIMG_20250506_111916.thumb.jpg.41e7d77d68fa0a2bb6b9d546e19809e9.jpg

Podeli na ovim sajtovima

evo žena matematicar izracunala da je duzina 502,65 za taj obim  ... ja mjerio koncem i konopom 🤣 tako da je od predvidjenog kraci za nekih 7mm

Podeli na ovim sajtovima

• 3 nedelje kasnije...
Napisano (izmenjeno)

zaboravih napisati dosao belt od 4Audio ... malo se iscimao oko podesavanja azimuta motora al skockano kako treba da belt ide kroz viljusku ... za one koje to ceka ima tu zezanja pored azimut srafa na prolaz kaisa utiče i kako je podesena suspenzija 

elem startuje kako treba... fata brzinu odmah ... ja imam problem sto je orginalni pulley zamjenjen sa akuminiskim pa startovanje pravi stres cijeloj suspenziji ... to rjesavam sto rukom pokrenem tanjir pa startujem motor .. inace bacio par kapi ulja u piksne motora da ga malo osvezim 

na mjerenju brzine sa aplikacijom koju imam ima 1% otprilike u plusu i sa starim i sa novim beltom, a isto je i ba 147 ... bice da aplikacija zeza

mada na Lenco je kad ubodem bude 33.3

jebat ga pojma nemam u cemu je kvaka

Izmenjeno od revox
Podeli na ovim sajtovima

Napisano (izmenjeno)
48 minutes ago, revox said:

zaboravih napisati dosao belt od 4Audio ... malo se iscimao oko podesavanja azimuta motora al skockano kako treba da belt ide kroz viljusku ... za one koje to ceka ima tu zezanja pored azimut srafa na prolaz kaisa utiče i kako je podesena suspenzija 

elem startuje kako treba... fata brzinu odmah ... ja imam problem sto je orginalni pulley zamjenjen sa akuminiskim pa startovanje pravi stres cijeloj suspenziji ... to rjesavam sto rukom pokrenem tanjir pa startujem motor .. inace bacio par kapi ulja u piksne motora da ga malo osvezim 

na mjerenju brzine sa aplikacijom koju imam ima 1% otprilike u plusu i sa starim i sa novim beltom, a isto je i ba 147 ... bice da aplikacija zeza

mada na Lenco je kad ubodem bude 33.3

jebat ga pojma nemam u cemu je kvaka

sve te telefonske aplikacije zezaju...B)

...ja sam na 147,polovno kupljenoj onomad imao taj (neki) aluminijumski pulley...da nisam vratio tada 126/III-cu,i da sam zadrzao 147,batalio bih se tog "upgrade"-a...to je teze od oridji,donji lezaj motora dobija vece opterecenje...just my 2 cents

Izmenjeno od paja959
Podeli na ovim sajtovima

Napisano (izmenjeno)
33 minutes ago, paja959 said:

sve te telefonske aplikacije zezaju...B)

...ja sam na 147,polovno kupljenoj onomad imao taj (neki) aluminijumski pulley...da nisam vratio tada 126/III-cu,i da sam zadrzao 147,batalio bih se tog "upgrade"-a...to je teze od oridji,donji lezaj motora dobija vece opterecenje...just my 2 cents

sto to cujem 😮 ... opet se vracas thorensu ... taj 147 u kod nas nije nesto na cijeni ... ljudi grijese 

potpuno isti kao 160 super kad ga očerupaš i ostavis samo motor sto sami uradio

ili sam ja imao par primjeraka thorensa na 220vac koji su imali lose motore pa mi se cini da ovi sa 16vac imaju manje vibracija

ostavi ti toga ako je ocuvan 

ma nisam ja radio taj upgrade pulleya ... tako mi dosao ... rađe bi da imam originalni ... 

Izmenjeno od revox
Podeli na ovim sajtovima

Napisano (izmenjeno)
28 minutes ago, revox said:

sto to cujem 😮 ... opet se vracas thorensu ... taj 147 u kod nas nije nesto na cijeni ... ljudi grijese 

potpuno isti kao 160 super kad ga očerupaš i ostavis samo motor sto sami uradio

ili sam ja imao par primjeraka thorensa na 220vac koji su imali lose motore pa mi se cini da ovi sa 16vac imaju manje vibracija

ostavi ti toga ako je ocuvan 

ma nisam ja radio taj upgrade pulleya ... tako mi dosao ... rađe bi da imam originalni ... 

nisi pazljivo procitao-ili razumeo...to je bilo davno proslo vreme...i moja 147-ca je dosla tada sa takvim alu-pulley-om iz svabije,uzimao sam tad TP63 od tebe ako se secas:D...posle sam ja to prodao,posto sam (tad ima tome vise no 10 godina?) mogao da vratim jednu moju vec prodatu 126/III Via Woland&Doktor..:oldtimer:

ne ide 1300G nikud :good2:

Izmenjeno od paja959
Podeli na ovim sajtovima

nadjoh i slike...prispece 147-ce datira sa 2015.0.06....vidi se alu pulley,to sam ja tako uzeo od nekog svabe,sa tim "upgrade"-om,Elac 793/792,imao jei  neke siljke,bronzane sa podmetacem,isto od bronze....to je mene fino radilo sa Ortofon 540/II i Stanton 881S i 681EEE,al bez tih siljaka :wink2:

IMG_6294.JPG

IMG_6315.JPG

Podeli na ovim sajtovima

28 minutes ago, paja959 said:

nisi pazljivo procitao-ili razumeo...to je bilo davno proslo vreme...i moja 147-ca je dosla tada sa takvim alu-pulley-om iz svabije,uzimao sam tad TP63 od tebe ako se secas:D...posle sam ja to prodao,posto sam (tad ima tome vise no 10 godina?) mogao da vratim jednu moju vec prodatu 126/III Via Woland&Doktor..:oldtimer:

ne ide 1300G nikud :good2:

ako ti je "onomad" bilo prije 10 godina onda nisam dobro pročitao :doh:

Podeli na ovim sajtovima

5 minutes ago, paja959 said:

nadjoh i slike...prispece 147-ce datira sa 2015.0.06....vidi se alu pulley,to sam ja tako uzeo od nekog svabe,sa tim "upgrade"-om,Elac 793/792,imao jei  neke siljke,bronzane sa podmetacem,isto od bronze....to je mene fino radilo sa Ortofon 540/II i Stanton 881S i 681EEE,al bez tih siljaka :wink2:

IMG_6294.JPG

IMG_6315.JPG

valjalo je ostavit ga 😁

Podeli na ovim sajtovima

1 hour ago, revox said:

valjalo je ostavit ga 😁

otislo to na dobro mesto...fina sprava,dobrozvuceca koja ce da sarani par "british made" filosofijom sagradjena gramofona,koji su sastavljeni marketingom...

Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...