Jump to content

Preporučeni Komentari

• 2 nedelje kasnije...
Napisano
On 22.10.2021. at 19:13, shonne reče

Iznenadjuju, teraju me da cekam narednu epizodu. Vredi...

Razvlače ga kao žvaku sa meni nebitnim stvarima koje nemaju u knjizi.... knjiga je više okrenuta ka samoj nauci - značaju i razvoju matematike. Sjedinjuje matematiku i sociologiju, statistiku i psihologiju na način da može da se predvidi budućnost.

Ono što oni ovde rade je razvodnjavanje u nešto što nije original - ovo ti je kao step sok u odnosu na rukom ceđen:buehehe:

Napisano

Nisam citao knjigu.

Produkcijski nije bas nesto,...skacu interesantno sa scenama i pricom. Videcemo kako ce dalje da se odvija.

Obnovljena je za drugu sezonu, ono bar meni to je dovoljno. 

Napisano

@Doktor ovo se ne odnosi na tebe, iskreno. .ovi drugi su mnogo neozbiljni u zadnje vreme i bilo sta da ih pitam oni...😁

Succession kakav je Doc?

Napisano
9 hours ago, shonne said:

@Doktor ovo se ne odnosi na tebe, iskreno. .ovi drugi su mnogo neozbiljni u zadnje vreme i bilo sta da ih pitam oni...😁

Succession kakav je Doc?

Trenutno najbolja i najkvalitetnija tv serija koja je u toku. :thumbsup:

Odgledao do sada emitovane prve 4 ep. Odlično. 

U moru ispodprosečnih i prosećnih tv serijala ( uključujući i poslednju sezonu Billions ) ovo je tv serija koja staje 'ladno rame uz rame sa : The Wire, Sopranos-ima, Leftovers-ima, kao i sa Twin Peaks. 

Napisano
5 hours ago, Doktor said:

Trenutno najbolja i najkvalitetnija tv serija koja je u toku. :thumbsup:

Odgledao do sada emitovane prve 4 ep. Odlično. 

U moru ispodprosečnih i prosećnih tv serijala ( uključujući i poslednju sezonu Billions ) ovo je tv serija koja staje 'ladno rame uz rame sa : The Wire, Sopranos-ima, Leftovers-ima, kao i sa Twin Peaks. 

interesantno da nisi spomenuo Breaking bad?

Napisano

Nego, gde bi vi svrstali True Detective?

U mom sistemu ocenjivanja ta serija je isto u kategoriji odlična. Doduše, tri sezone koje su "nepovezane" pa možda čuđenje da li je ukupna ocena takva?

Kod mene, da, jeste. Prva sezona je 5+, pa iz toga izvučen prosek :)

Napisano (izmenjeno)
19 hours ago, shonne said:

interesantno da nisi spomenuo Breaking bad?

Nisam. :)

Pre bih pomenuo Better Call Saul.

12 hours ago, Trotter said:

Nego, gde bi vi svrstali True Detective?

. . . 

Odličan komplet serijal. Svaka sezona ima neki svoj pečat.

Naravno, i tu se apsolutno slažem sa tobom @Trotter da je sezona 1 donela nešto sasvim novo do tada u tv industriji.

Međutim, i 2. i 3. sezona imaju neki svoj šarm, svoje kvalitete , tako da ih ne poredim, gledam svaku zasebno. 

10 hours ago, Pchelac said:

Jel gleda neko Crnu Svadbu? Ima glumackih bravura...Stimac mi je strasniji od Fredi Krugera i M.Myersa zajedno🤪

Gledam.

IMO - ono što je dobro : maska, scenografija, fotografija & kamera. Gluma je po običaju kada su naše tv serije i filmovi u pitanju ispod proseka. Napisane linije scenarista značajno doprinose tome. 

Montaža se odlično "držala" do 6 ep. kada je doživela kolaps. 

Spoiler

Sudar bolničkog vozila sa vozom

Uliks Fehmiju & Jelena Đokić - očajni, a vodeće uloge.

Slažem se za Štimca da je napravio bolju rolu od one npr. u tv seriji " Ubice moga oca ".

Koja - prežvakane fore koje idu na prvu loptu. Čovek prosto ne može da se transformiše iz uloge u ulogu, nego uvek igra kao da je nastavak " Mi nismo anđeli ".

Nego @Pchelac, kada pomenu Crnu svadbu, gleda li tv seriju Pevačica, pa Kalkanski krugovi, pa Beležnica profesora Miškovića . . . ? 

A Dug moru ( 1 i trenutno ide sezona 2 ) ?

Kao da je neko ovim našim filmskim radnicima zadao temu : Mitovi , legende i narodni običaji stare Srbije, a i šire. ;)

Ono, hajde jedna, dve serije sa tom tematikom, ali br'te 4+ tv serijala . . . mnogo je. 

Izmenjeno od Doktor
Napisano

Te druge nisam, probao neke od njih, nisu mi se dopale, ali...meni je Ulix ok, ne briljira ali ok, Koja- ok, jesu vec vidjene fore ali su dobre, ne mora da kreira nesto nesto novo-meni prija...Gala i njena majka-kratka ali jebitacna epizoda. Muzika i zvucni efekti dooobri, ...slazem se, najveci problem je scenario, moglo je puno bolje. Meni sama tema - natprirodno u Srba - nije losa sama po sebi, to je samo okvir u kome moze da se nadje ili dobar ili los film.

Napisano (izmenjeno)

^

A da, Gala. Baš je oronula i "propala". 

Muzika ? Ako misliš na one delove serijala kada ide radnja iz 1974 g. paaaaaa - OK. 

To su kultne numere ex-Yu i igrano je na sigurno, tj. zicer ( Time - Za koji život . . ., Suncokret - Prvi sneg ... ). Praktično, no-brainer.

Zvučni efekti ? Ne znam šta, kada i gde je to bilo nešto spektakularno ?

Čak šta više, imam zamerku na kvalitet tona kada su dijalozi, ali to je hronična boljka naše kinematografije delom, a delom i katastrofalno loše dikcije aktera.

Mala digresija - definitivno najgori glumac po pitanju dikcije je Goran Bogdan i zaista ne znam zašto ga toliko angažuju u našim tv serijama ?

Npr, u tv seriji Močvara se može pratiti samo sa titlom za osobe sa oštećenim sluhom.

Evo ga sada ponovo i u seriji Vreme zla. Horor. :(

Msm da se prvi put pojavio u Senkama nad Balkanom 2 , ali je srećom imao epizodnu ulogu sa malom minutažom.

Izmenjeno od Doktor
Napisano
Pre sat vremena, Doktor reče

imam zamerku na kvalitet tona

Nemamo više dobre tonce :drinking-2:

Skoro se snimao neki domaći film u sestrinom ulazu. Pa sam primetio da tonac ne zna mikrofon da namesti. Bori se sa onom pecaljkom kao da hvata soma od 10 kila :buehehe:

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...