Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

nikad pravo ne skontah GD, mozda zato sto sam s' muziku nekako naopako krenuo

no, za @Doktor i ljubitelje

cini mi se nekako mi cak i pomaze u trenutnom raspolozenju

mozda sledeca 2 sata bar necu biti besan

Napisano (izmenjeno)
9 hours ago, Zen Mod said:

. . . 

Što se GD tiče iz moje perspektive i kao nekakav vodič za ulazak u taj svet je praktično komplet WC ( West Coast ) priča. 

Dodatno, meni su od samog starta njihovi "rani radovi" referentni. Ovde mislim naročito na "trijas" albuma : Anthem of the Sun, Aoxomoxoa, te kao trešnjica na kupu i legendarni Live/Dead , i kultna numera Dark Star koja mi je ostala i dan danas kao referenca i predlog kako početi sa ovim bendom.

Naravno, kako ide preslušavanje i upoznavanje sa bendom, lagano se dolazi do njihovih najuspešnijih i opštepoznaih naslova kao što su American Beauty i Workingman's Dead.

A onda - kreće se u istraživanje njihovog kompletnog opusa koji je zaista ogroman.

Siguran sam da ce i @paja959 reći još koju jer njega moram ovde pomenuti kao ubedljivo najvećeg GD fana ( i to hard core ) na ovom forumu, a i šire. :worship:

Izmenjeno od Doktor
Napisano
10 hours ago, Zen Mod said:

no, za @Doktor i ljubitelje

cini mi se nekako mi cak i pomaze u trenutnom raspolozenju

mozda sledeca 2 sata bar necu biti besan

bolje ikad no nikad :thumbup:

Napisano
42 minutes ago, Doktor said:

Što se GD tiče iz moje perspektive i kao nekakav vodič za ulazak u taj svet je praktično komplet WC ( West Coast ) priča. 

Dodatno, meni su od samog starta njihovi "rani radovi" referentni. Ovde mislim naročito na "trijas" albuma : Anthem of the Sun, Aoxomoxoa, te kao trešnjica na kupu i legendarni Live/Dead , i kultna numera Dark Star koja mi je ostala i dan danas kao referenca i predlog kako početi sa ovim bendom.

Naravno, kako ide preslušavanje i upoznavanje sa bendom, lagano se dolazi do njihovih najuspešnijih i opštepoznaih naslova kao što su American Beauty i Workingman's Dead.

A onda - kreće se u istraživanje njihovog kompletnog opusa koji je zaista ogroman.

Siguran sam da ce i @paja959 reći još koju jer njega moram ovde pomenuti kao ubedljivo najvećeg GD fana ( i to hard core ) na ovom forumu, a i šire. :worship:

ja kazem za njih,ono sto su snimili tu negde do '73,eventualno '74,moze 'nako bez prijasnje provere,uzeti  se na slepo...nadje se tu i tamo i kasnije nesto...Reckoning,One from vault,Blues for Allah..imas opet ne mali broj njihovih ljubitelja,koji se opet vise pale na snimke iz te kasnije faze..msm s njima treba krenuti laganice,oprezno,pa se onda covek da uvuci u njihov,na prvu mozda,malo cudan "sound",al kad si se navukao,nema ti spasa :thumbup:...predje u zarazu:happy64::guitarplayer: :wub:

Napisano
6 hours ago, Doktor said:

Što se GD tiče

sve OK

ZM najzad shvatio da GD konta kao JJ Cale na steroidima

vise sticaj okolnosti sto nikad ne ulozih vreme da malo proucim

Napisano

Danas izašlo . . . atm se preslušava . . .  :coffee:

https://music.youtube.com/watch?v=2-QpztB70w0&list=OLAK5uy_nkmHVAwIPFUxl5JuB9jRuQNXE1zNRolyQ

ECMRECORDS.COM

To the Rising Moon is Stephan Micus’ 26th solo album for ECM. It features instruments from Colombia, India, Xinjiang (China), Bavaria, Cambodia, Egypt and Borneo, but taking centre stage is the Colombian tiple, slightly smaller than an acoustic guitar. The sunny plucked sound of the tiples alternates with darker bowed strings which bring a more […]

sm1.jpg

Napisano (izmenjeno)

^

Preslušao. Par numera ( In Your Eyes, Waiting For Nightingale, te završnu numeru po kojoj je i nazvan album ) par puta.

Standardan Mikusov štimung, atmosfera, bez nekih "iskakanja", novotarija.

Nakon preslusavanja samo mi se prikazalo da se vratim na njegov prvenac za epohu ECM/JAPO iz 1977 god. album Implosions, tačnije A1 numeru As I Crossed a Bridge of Dreams koja je praktično cela A strana vinila. 

https://music.youtube.com/watch?v=2lt8khOvvAk

Remek delo i dan danas svež muzički materijal. Upravo zbog ovog album/numere sam skoro pa kompletirao Mikusov opus izdat na vinilima.

Ovaj poslednji, 26. album je izdat ( trenutno ) samo na CD. Bice tu ( nadam se ) i 2 x LP. :)

snows-ov-gethen-hermetic-journals-ecm-weekends_ecm-weekends-no-107-stephan-micus-implosions.jpg

Izmenjeno od Doktor

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...