Jump to content

Meditacije o Tannoy driver-ima, kaminima ( a unutra horne ),pored njih Scan-speak, Fane, stacked statici, Altec, JBL . .

Preporučeni Komentari

Napisano
1 hour ago, Mikorist said:

Tačno fali 3-4W .... Sa 12W je već neprijatno od količine bass u sobi. Znam od pre sa Jolidom.

Slušaoci traže da smanjujem. Pogotovo ako je PSY na repertoaru. Jer kida mozak ritam mašina..  :smesna:

Tačno fali 3-4W .... Sa 12W je već neprijatno od količine bass u sobi

kod mene je neprijatno vec sa 2-3W. :)

:drinks:

Napisano
7 minutes ago, Mikorist said:

Mislim LJIEPO je i sa 7W ali neće da zadovolji Doktora bez 94db :msn-rofl:

Nemaju tu nikakve veze Watt-i.

10" je 10 inča, jbga, nažalost. Naročito sada kada si napisao za distancu od 6 m u sobi.

Ono čega se najviše pribojavam na tim snagama je farting bass aka "prdeći" bas iz tih Tannoy "pikavaca". :roll1:

Napisano
2 minutes ago, Mikorist said:

Ni Na NAD  nije faring bass bio. Pa ti vidi. :smesna:

Sve OK Mikane, sve OK. Će slušamo kada ti pristigne "šporet", pa će divanimo opet na tu temu. :)

Napisano

Zvučnik nema anomalije te vrste. Fali mu što ne svira ispod 37Hz..... ali to je druga problematika.

Kao što kažeš mala membrana. Gain sobe dodaje.... Taj sub bass bolje čujem na terasi no u sobi. 

Napisano
46 minutes ago, Mikorist said:

Ma....

Kad slušam izbliza 1W je dovoljan.

Ali mi je soba oko 6 metara dugačka.

94.2 decibela tačno imam na tom rastojanju sa 11W

Pa eto ti rjesenje dok cekas .... mrdaj fotelju i slusaj ko sa slusalice :my2cents:

:JC_moon:

Napisano

Šalu na stranu, i sam imam 10" FR drajvere. 2 x 2 po kabinetu. naravno da tu nema B od basa , naročito za one koji to vole tzv. idolopoklonici bass-a. :)

Međutim, obzirom na tvoje muzičke afinitiete, tj. elektronika, soundrack-ovi, sve ostalo od ove nove elektronske muzike + vintage tipa TD, Vangelis etc. logično je razmišljati u pravcu većih membrana.

E sad', Tannoy firma je toliko izhajpovana po forumima ovde i napolju da je to živa muka sada kopati i tražiti.

Ova nova linija što rade je za naše uslove preskupa, a da ne otvaramo ponovo temu o Tannoy drajverima & kabinetima sa oglasa na KP koji su sumnjivog kvaliteta.

Neki drugi drajveri, to bi bila prava avantura sada krenuti tražiti, probati, slušati . . .

Ono što sam siguran da bi te "otkinulo" i napravilo nesanicu i trajnu nervozu je da čuješ one Response koje radi onaj Šveđanin.

To sam imao prilike čuti pre koju godinu kod našeg člana foruma @ninja i to bi tebi završilo posao za sva vremena.

IMO - nisam čuo bolje kutije u životu za elektroniku, drum&bass, techno i sve ostale te nove, moderne muzičke kerefeke.

Teško lud'lo i epileptični napad u najavi. :roll1:

Napisano

Zato sam pokrenuo Fane temu - 15" FR drajveri.  Problem je što to niko nema ovde.

Imaju likovi na diyaudio.com. I to kažu da radi ok sa tim što ja slušam.

Problem je veličina kutije. Treba da imaš dva mrtvačka kovčega u sobi. :smesna:

Napisano
8 minutes ago, Mikorist said:

. . . 

Problem je veličina kutije. Treba da imaš dva mrtvačka kovčega u sobi. :smesna:

Da. To jeste veliki problem def. :(

Napisano
3 minutes ago, Zen Mod said:

a sta fali Gyurgyevcima ? msm , kad ne moze Tannoy :smesna:

Ili zašto je bolji 10" Scan Speak, Bass 86dB/ m . od Dorset bass

Slušao ja te gromade kod Plieta pokojnog. Ništa to nema više što Dorset ima.

Jedino su srednji neuporedivo bolji na Tannoy.

Samo mu treba 11W .

Napisano
5 minutes ago, Mikorist said:

Zato što ide dublje na račun efikasnosti. Da li je to bolje, to bi se moralo proveriti 1:1.

I treba mu onda neki srednjotonac.

Napisano
22 minutes ago, Mikorist said:

Slušao ja te gromade kod Plieta pokojnog. Ništa to nema više što Dorset ima.

Jedino su srednji neuporedivo bolji na Tannoy.

Samo mu treba 11W .

nije Pile imao 10 Scan speak... babe i zabe. Vife su bile u pitanju, 18W SS kao mid i 7100 kao high. Treba da cujes pravi SS 8 ili 10 incha, revelator pa da pricas.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...