Jump to content

Preporučeni Komentari

• 2 nedelje kasnije...
Napisano

Stephen Stills "1" 2LP/45RPM (Analogue Production)...vs Atlantic SD7202:

WWW.DISCOGS.COM

(moj) izuzetno lepo ocuvan primerak,sto bi se reklo,i lupom da trazis,tesko se danas nadje :wink2:...nazalost ne moze da drzi vodu naspram danasnjeg izdanja...cist presing,odnos "tisine" i muzickih desavanja je bolji na novom izdanju,dinamicke spice neverovatno ciste,separacija instrumenata bolja...najezio sam se na "Go back home" ili "Black queen"...izuvanje,na izuvanje...nemam sta dodati :guitarplayer:

IMG_6068.JPG

IMG_6069.JPG

IMG_6070.JPG

Napisano

moj je UK izdanje 74/75 i zvuči baš dobro ... prica je da su ta izdanja za UK rađena sa originalnih matrica

Napisano
1 hour ago, revox said:

moj je UK izdanje 74/75 i zvuči baš dobro ... prica je da su ta izdanja za UK rađena sa originalnih matrica

i ja sam apsolutno bio zadovoljan svojim dobrozvucecim prvim US izdanjem dosad..ne,nece ici na bubanj...al ako je nesto  bolje,sto da ne bude u mom vlasnistvu :default_drink:

Napisano
3 hours ago, paja959 said:

i ja sam apsolutno bio zadovoljan svojim dobrozvucecim prvim US izdanjem dosad..ne,nece ici na bubanj...al ako je nesto  bolje,sto da ne bude u mom vlasnistvu :default_drink:

ma kapiram al mi se nešto ne da dupirat izdanja naročito na 45 obrtaja 🥂

Napisano
11 hours ago, revox said:

ma kapiram al mi se nešto ne da dupirat izdanja naročito na 45 obrtaja 🥂

vidi,ja sam konacno juce smogao snage,i pretresao sam celu kolekciju,da "uknjizim" konacno u svoj exel od cega imam duplikate,triplikate ili 4 primerka  :shinymj5:...neko ciscenje "tehnoloskih viskova" sam vec uradio pre par meseci,jer su mi se opasno vec suzile opcije "skladistenje" po policama :default_hi:...dealer kome sam ih predao,malo se zacudio,jer medj njima je isto bilo par primeraka isto u duplikatu :wink2:..

ne vidim razloga od bojazni varijante 45RPM,tehnoloski gledano,vec tu ima u startu neke prednosti u odnosu na 33 1/3,ali da ne bude zabune isti Stills "1" sam ja imao u nekoj varijanti koja je bila kupljena sredinom '80-ih u svabiji,americko izdanje je bilo 200gr(!!),omot tezak isto sam po sebi da mozes coveka ubiti sa time,sa nalepnicom "heavyweight pressing",i to je isto sviralo ko atomska bomba,izdavac je bio isto Atlantic (barem se ne secam da je bilo ikakvih dodatnih informacija,ko je to njima radio eventualno),jedini "problemcic " je bio,sto je tadasnja cena bila 29DEM,gde su regularna izdanja bila do 22DEM,za singl LP...znaci moglo se i tad uraditi kvalitetno,samo se to trebalo platiti......tako je i danas jbga,nazalost...

jedan od osnovnih parametara kad sam ja ciljao uzimanje novog gramofona je bilo da MORA da ima laku selekciju izmedju 33 /3 i 45RPM.bez fizickih akrobacija tipa skidanje tanjira,prebacivanja kajisa itd...

:guitarplayer:

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...