Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Stiglo dok sam bio odsutan . . . dugo ocekivana ploca. 

U nekoliko navrata sam izgubio na licitacijama za ovaj naslov, neke licitacije kolegijalno propustio, da bih konacno za ovu pobedio i dobio. :so_happy:

b1.jpg

Apsolutna spic klasa u svakom pogledu. Kompozitor, pijanistkinja, studio, ton majstor, producent, fotografija, dizajn spoljasnjeg i unutrasnjeg omota . . . sam vrh.

Referentna ploca. :worship:

Napisano

Bravo Dr [emoji106] kako si ono opisivao zvuk: .. Pigal, 2 ujutro.. zadimljen lokal.. gosti ispijaju poslednja pića.. pijanista u polumraku svira za sebe..

brr.. saću da je stavim pod iglu :)
Napisano

^

Nadrealno "uhvacena" atmosfera u novosadskom studiju M te daleke 1988 god. 

Sam pristup i logika postavljanja mikrofona, njegova distanca od izvodjaca i instrumenta, a ko zna sta jos oko tretiranja samog klavira, pocevsi od stima, poklopca i otklona istog od same rezonantne kutije i ko zna sta vec  . . . ?

Pricasmo o svemu tome onomad kod tebe kada smo preslusavali ovaj LP.

Presrecan sam sto sam se konacno domogao jednog primerka ove, slobodno mogu reci, kultne ploce. 

Napisano

Ehhhhhhh . . . . . da je samo ostalo to.

Ima tu jos par "bisera" koje imam na top wanted listi. :)

Recimo, . . 

la.jpg

op.jpg

lu.jpg

Na svu srecu, nigde ne zurim(o), pa ce i to stici. Strpljenje je Majka. :)

Napisano

Pa nisam ni ja.

Citao sam, ali nisam imao prilike i cuti, da to reizdanje Rex-a nije ni prineti originalu, te samim tim i nije dostojno nasih kolekcija ?

Ehhhmmmm . . .  ko ce ga znati ?

Apropo "razbijanja Napoleona" respect za prvo izdanje. Ja sam srecan sto sam nabavio ovo DG "Resonanse" izdanje :

k1.jpg

Napisano

@Zflazar

Kao sto sam vec napisao, nisam imao prilike cuti reizdanje RI.

Radi se o novoj diskografskoj kuci Atlantide koja objavljuje ta skupa i retka vinil izdanja iz ex-Yu.

https://www.discogs.com/label/44715-Atlantide

Sta oni tacno rade, nemam pojma, ali odgovorno tvrdim da ono sto su uradili, te izdali konkretno sa LP-om Trio Dag - Secanja, nema pojma sa originalom.

Slusao sam i jedan i drugi, onako 1 na 1. Kao da su uzeli snimak sa kasete, te prebacivali na novu vinil masu.

Po toj analogiji @Woland i ja predpostavljamo i pribojavamo se da njihov Rex reprint zvuci lose.

Ko zna ?

Btw, i za "Opus 1" ide slicna prica od onih koji imaju oba izdanja.

dag.jpg

Napisano

CMJ veče počelo sa Gateway albumom.

kod mene je cilemilejazz pravac jako kontradiktoran: ima ugrađen stimulator za centar uživanja, kajanja i optimizma u isto vreme.

tako i ovde, jedna pesma te tera da menjaš hobi, druga te pogodi u srce, treća u stomak komunicirajući sa izvođačima kroz lagane grčeve, mada potonje može imati veze i sa obilnim ručkom baziranim na bezalkoholnom roštilju...

C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_imagesZYVDCZJT.jpg

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...