Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Jasno Sipika. Dakle, u najgorem slučaju jedan komad ima disipaciju od 20W. Ako je ekstrudirani (što mogu saznati kako ??? ) to ide na više.

udri se po glavi, pa ako puvne ladnjak, onda je liveni, a ako je eks, puvnuces ti :sarcastic_hand:
Napisano

Jasno Sipika. Dakle, u najgorem slučaju jedan komad ima disipaciju od 20W. Ako je ekstrudirani (što mogu saznati kako ??? ) to ide na više.

Najbolje proveri sam - kako sam ti opisao, a razlika u termickoj provodnosti je naizgled velika (150 prema 210) ali posto je jedinica velika (Watt / metar puta Kelvin) a hladnjak mali, u konkretnom slucaju to je svega nekoliko procenata (1-2 stepena Celzijusa, uvr' glave).A razliku izmedju nacina izrade saznajes ne lupanjem o glavu nego po ceni - liveni je bar 3 puta jetiniji (osim ako je "pao sa kamiona" ;) )
Napisano

Najbolje proveri sam - kako sam ti opisao, ........

Za ovo mi treba prvo kršten multimetar koji tek treba da kupim....

A razliku izmedju nacina izrade saznajes ne lupanjem o glavu nego po ceni - liveni je bar 3 puta jetiniji (osim ako je "paso sa kamiona" ;) )

Nije pao sa kamiona ali nije ni kupljen u radnji pa mi cena ne govori ništa. Ako ćemo o ceni, za taj novac se ne kupuje ni 3 pakle boljih cigareta :) Šta iz toga da zaključim (sem da je jeftino), a da ima veze s mozgom :buehehe:
Napisano

Za ovo mi treba prvo kršten multimetar koji tek treba da kupim....Nije pao sa kamiona ali nije ni kupljen u radnji pa mi cena ne govori ništa. Ako ćemo o ceni, za taj novac se ne kupije ni 3 pakle boljih cigareta :) Šta iz toga da zaključim (sem da je jeftino), a da ima veze s mozgom :buehehe:

e sad ozbiljno, kako se moze ustanoviti razlika, odn tip?
Napisano

preseces ga popola ...... i vidis strukturu - ako je liven , onda je zrnastaonda to isto uradis i sa svim ostalim , sto je sigurno - sigurno:rofl:

Napisano

Zen je u pravu, kad uzmes bonsek u ruke, odmah se vidi (moze i turpija, ali energicno)... ;)Samo na oko, liveni uvek malo sivlju boju i mat su, manje se sjaje od ekstrudiranih.

Napisano

Ako je tako, onda je ovo definitivno ekstrudirani aluminijum. Nema nikakve zrnaste strukture već je u pitanju jedna kompaktna celina.

Napisano

Nije pao sa kamiona ali nije ni kupljen u radnji pa mi cena ne govori ništa. Ako ćemo o ceni, za taj novac se ne kupuje ni 3 pakle boljih cigareta :) Šta iz toga da zaključim (sem da je jeftino), a da ima veze s mozgom  :buehehe:

Мистер М - 2, знате да знам одакле долазе ти хладњаци, добри су и нема разлога за бригу.Поздрав Мистер М - 1
Napisano

preseces ga popola ...... i vidis strukturu - ako je liven , onda je zrnastaonda to isto uradis i sa svim ostalim , sto je sigurno - sigurno:rofl:

kuku! jos i takva probna secenja da vrsimo?! pa to znaci da mora da pokupujemo jos pola vagona (najmanje istu ovu kolicinu)! npr kupis 12, preseces, ako odgovara, kupis novih 12 :buehehe:
Napisano

Zen je u pravu, kad uzmes bonsek u ruke, odmah se vidi (moze i turpija, ali energicno)... ;)Samo na oko, liveni uvek malo sivlju boju i mat su, manje se sjaje od ekstrudiranih.

Ko pasje mudo sija :buehehe:
Napisano

e ovo me vec podseca na jednu narodnu , gde se uz celinu pominje i posteljina:rofl:

Napisano

Ko pasje mudo sija :buehehe:

Odlicno, ako si imao srece u nabavci - bice 28-29 stepeni C razlike u temp. na 20W a ne 30....
Napisano

jel neka odredjena rasa ili.. ? :Viannen_loungelizard:

Šumadinski lovni koker ...

dakle - tri komada povezana heat spreader-om ( bakarna sina (8)10mmx40mmx200mm) dace priblizno 0,3K/W prosta racunica - gurni na ta 3 kom povezana 100W disipacije , imaces hladnjak na ~ 55C , sa okolinom od 25Cstranica od 3 kom dobra za bio koji Pass disipacije do 100W , Krell KSA50 malko smanjene snage i sl.

@Zen... Koliko vati disipacije ima Babelfish J ??? Ako jedan komad hladnjaka ima 20W disipacije pri čemu će mu se temperatura povećati za 30 stepeni celzijusa u odnosu na spoljnu temperaturu, a ti si predložio 3 komada po strani. To će reći da Babelfish J ima 60 ili manje vati disipacije po kanalu... ???
Napisano

Мистер М - 2, знате да знам одакле долазе ти хладњаци, добри су и нема разлога за бригу.Поздрав Мистер М - 1

Ič se ja ne sekiram. Samo volim da znam tačno šta imam :)
Napisano

Šumadinski lovni koker ...@Zen... Koliko vati disipacije ima Babelfish J ??? Ako jedan komad hladnjaka ima 20W disipacije pri čemu će mu se temperatura povećati za 30 stepeni celzijusa u odnosu na spoljnu temperaturu, a ti si predložio 3 komada po strani. To će reći da Babelfish J ima 60 ili manje vati disipacije po kanalu... ???

ja sam odokativom napisao da svaki ima oko 0,9K/W , sto ce reci - 3 kom stavljena jedan kraj drugog i povezana heatspreaderom bi imala 0,3K/Wnajbolje je to izmeriti - onako kako ti je Sipi napisao ; ja to radim sa Dale ptporima od 4R/50W - namontiram potreban broj na hladnjak , izracunam koja mi struja(napon) treba za neku disipaciju , spojim bilo koji majkan trafo , variakom odesim ulazni napon da imam zeljeni napon na otporima - pustim da ukuva i onda izmerim temp hladnjakaoduzmem temp okoline od toga i podelim sa vatima i tu samBabel J i J2 imaju disipaciju koliko namestis ;recimo da je uobicajeno koristiti 2x18Vac trafoe , pa se ond adobija +/-22V5 , mirna struja je recimo 2A ...... dakle 2x22V5x2A=90W disipacije
Napisano

Ево данас баш после успешно завршене трке Ф1, одем ти Ја на пијацу.

Сасвим случајно сретнем нам драгог колегу са овога форума и после кратке приче даде ми целу гајбу јабука.

Наравно како доликује питао сам шта дугујем, на шта је он одговорио :  " Ништа "   :respect:.

Јабуке су стварно изванредног квалитета, и само једна напомена : из гајбе фали једна јабука коју сам јео на повратку ка кући.

Чисто ради пробе   :buehehe:.

Postavljena slika

Postavljena slika

Napisano

kolegi svaka cast !:drinks:

А мени што сам теглио  :crazyrocker:и још две торбе са намирницама  :shok:.Да колеги свака част :drinks:, мада сам га звао на кафицу и ракијицу, али био је са таштом или женином мајком  :baklja:.
Napisano

Ономад ми рече да сам муњен 100%.Скидам ти капу :hi: , ти си најмуњенији на овом форуму, на целом нету, на целој планети.Чуј, новопридошле скаламерије.:buehehe::cheers:

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...