Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

kod mene Deda Mraz doneo dve lepe stvari:

Choir Audio SUT sa Hashimoto HM-7 transformatorima

1348042843.jpg

i Teac UD-501 DSD payer

main.jpg

kakav je hm-7 vs t-3000 za SPU?
Napisano

s moje strane samo toliko da bih momentalno prestao slusati svoje LP-e( a nadje se pokoji primerak),da treba da zivim sa X-Ono-om.Tehnokatija,sterilitet vs muzikalnost,mislim da ne treba dalje da ulazimo u detalje,jer ni PP1 cak iako je novije generacije,moze da podlegne upravo istim kritikama ako se uporedi sa nekim cevnim phonom,a zna se dobro da je i to isto non-plus ultra resenje :)

Taj PP1 je divan primer jednostavnosti,i ideje koja polako pada u zaborav "sto jednostvanije,to bolje" jer patkometrija,tehnokratsko onanisanje polako uzima vise preveliki zamah u danasnjem analognom hifisanju i drago mi je da citam da radi dobro i sa vintage Ortofon MC zvucnicom,ne samo sa Benz-om...

Kud koji mili moji odavde.. :)

i kao sto sam rekao,no hard feelings prema ikome

"Promašio si ceo fudbal" jer u onoj "strašnoj" kutiji od Xona 95% elektronike je napajanje (80/95) i konverzija na balansirani izlaz (15/95) tako da je pretpojačalo ustvari minimalističko da teško da može biti jednostavnije. Ostalo bolje da ne komentiram, ionako se ponavljam godinama.... :)

Napisano

da ne hajpujem Lukashek PP1 i da ne najavljujem srećnu monogamnu vezu sa njim, dokazuje Deda-Mraz poklon-za-uši-BR2:

-SUT 35dB Made-By-Neki-Nemac (Grau, pomozi!)

-Solaja LCR MM phono preamp (5Y3 ispravljačica + ECC88 rekao bih (izlizane su oznake).

Uključeno, za sad se greje sa Keith Jarrett Triom.

Prvi utisci su jako povoljni.

Idemo dalje!

Hvaaaala Grau!

Napisano

"Promašio si ceo fudbal" jer u onoj "strašnoj" kutiji od Xona 95% elektronike je napajanje (80/95) i konverzija na balansirani izlaz (15/95) tako da je pretpojačalo ustvari minimalističko da teško da može biti jednostavnije. Ostalo bolje da ne komentiram, ionako se ponavljam godinama.... :)

moguce,al uporedi broj elemenata iz same phono sekcije PP1,i famoznog Xono-a... :)al i da je tako ko sto kazes,sustinu stvari,s moje tacke gledista ne menja,dzaba mu onoliko extra napajanje i separacija na simetricnu vezu (koja bi trebala da osigura isto bolje rezultate od obicnog RCA)..nesto je kompleksnije cini se no onaj &steinov Clearaudio...

:)

post-653-0-02621900-1451662826_thumb.jpg

Napisano

"Izgled vara" - reče jež i siđe s četke. A što bi drugo ja rekao :) :)

pa naravno da vara,treba pogledati dimenzije jednog PP1,i X-Ono-a,koji je posteno uradjen na jednoj stelazi..i jez je rekao nakon sto je sisao sa cetke "gresiti je ljudski"

:)

Napisano

Evo za ilustraciju moje novopridošle skalamerije. Radi se o dvostrukom diskretnom opampu, Zapravo je to pojačalo kompleksnije od Xona i Lukavog zajedno. (elektronika je na pločicama obostrano) :)

post-26-0-42421700-1451664502_thumb.jpg

Napisano

da ne hajpujem Lukashek PP1 i da ne najavljujem srećnu monogamnu vezu sa njim, dokazuje Deda-Mraz poklon-za-uši-BR2:

-SUT 35dB Made-By-Neki-Nemac (Grau, pomozi!)

-Solaja LCR MM phono preamp (5Y3 ispravljačica + ECC88 rekao bih (izlizane su oznake).

Uključeno, za sad se greje sa Keith Jarrett Triom.

Prvi utisci su jako povoljni.

Idemo dalje!

Hvaaaala Grau!

SUT je Auditorium A23 - spec.verzija za Ortofon SPU i druge Ortofon glave sa istim/slicnim generatorom (SL15)

ECC88 su lanpe u aktivnom stepenu Solajine LCR RIAA-e, zapravo je to radjeno po Shishido LCR shemi.

http://s1327.photobucket.com/user/Caroluske/media/LCRRIAASHISHIDO1_zps7b17427c.png.html

Jedini problem tog phonoa je sto svira bolje nego sto bi smeo s obzirom na onoliki sprezni kondenzator.

Napisano

dobro jutro!

Cele noći Solaja bio uključen da se razgreje malo od neupotrebe.

Slušao uz kaficu Golden Gate Quartett, pa zbog radoznalosti i zarad malo promene u sistemu, na mesto A23 SUT-a ubo Luxman SUT AD8000/8030 trafo.

Nije loše, štaviše ima više humanog karaktera od kombinacije Solaja/Nemac.

Slika sa interneta, mrzi me da se guzim ispod police.

post-36-0-80181000-1451722446_thumb.jpg

Napisano

dobro jutro!

Cele noći Solaja bio uključen da se razgreje malo od neupotrebe.

Slušao uz kaficu Golden Gate Quartett, pa zbog radoznalosti i zarad malo promene u sistemu, na mesto A23 SUT-a ubo Luxman SUT AD8000/8030 trafo.

Nije loše, štaviše ima više humanog karaktera od kombinacije Solaja/Nemac.

Slika sa interneta, mrzi me da se guzim ispod police.

attachicon.gif8030.jpg

tek je taj trafo neusviran, zbog njega sam ovde postavljao pitanja kako brzinski usvirati step-up bez drljanja po plocama.... inace bi trebalo da je dobar, srebrni toroidni trafo, sa vrha japanskog audio talasa - rane 80-te.

inace bi na luxmanu trebalo preduzeti jedan zahvat - signal na fabrickom primerku ide kroz taj prekidac za bypass koji je na nekoj stampi - trebalo bi to premostiti nekom lepom zicom, nema sanse da se to ne cuje.

Napisano

ne brini, LUX se usvirava sve u šesnaest!

i Šolaja se stabilizovao sa režimom rada, nije isključivan od sinoć, tako će i ostati dok imam vremena za slušanje muzike.

Prekidače ne bih premoštavao za sad, ako će to biti najveća falinka, onda se to može i na kraju uraditi.

Napisano

stigla polovna podnožja od keramike L-octal i noval tipa izvađena iz surove profesionale.

Razlog zašto su u turšiji je taj što su procesu čišćenja. Koraci su sledeći:

-prvi korak: marinada u sredstvu za odstranjivanje kamenca (AXEL KAL) u trajanju od 48 sati sa povremenim vađenjem iz marinade i četkanjem kontakata četkicom za zube i bužiranje konekora lampi sa finom tankom čačkalicom za zube

-drugi korak: ispiranje kontakata destilovanom vodom, četkanje radi odstranjenja KAL-a

-treći korak: ispiranje podnožja u tegli sa medicinskim benzinom

...kanda ništa od švajserske penzije! :)

post-36-0-07526000-1451733092_thumb.jpg

post-36-0-47293600-1451733199_thumb.jpg

Napisano

Razlog zašto su u turšiji je taj što su procesu čišćenja. Koraci su sledeći:

Dosta dobro taj posao odradi i ultrazvucna kadica.

Danas ih bar ima jeftinih.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...