Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Prelepo. Greota što nije ostavljena mogućnost za druge formate ručica. Dakle baza posebno, ručka posebno - modularno.

Još u fazi razvoja sam predlagao, da se ostavi opcija za 10 i 12" ručice. Dobro je i ovako - vlasnik uopšte nema ambicija da napušta 9" ručice.

Baza  i ručica posebno : mislim da se ta mogućnost nije razmatrala 

• Odgovora 212
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

Još u fazi razvoja sam predlagao, da se ostavi opcija za 10 i 12" ručice. Dobro je i ovako - vlasnik uopšte nema ambicija da napušta 9" ručice.

Baza  i ručica posebno : mislim da se ta mogućnost nije razmatrala 

U tom slučaju ovako je bolje :oke:

Napisano

Pomogao sam danas jednom prijatelju oko startovanja ovog Lenca L75. :)Ručica je Rega RB300, zvučnica BM ACE MSvira mnogo dobro

Dobro, otfikaren je suvišni deo gornje ploče.

Recite, je l ovo niklovan preostali deo (sa leve strane) i obod tanjira, ili je samo toliko ispolirano da blješti? 

Napisano

Reče mi Vule da postoji problem sa magnetičnosti šasije i MC zvučnicom.Ja pitah preko PP čoveka sa Lenco foruma koji ima 3 komada, od kojih je jedan isečen ovako i kaže mi da nema nikakve veze. Njegovim rečima, zvučnica svira kad je iznad Al tanjura koji je debeo par centimetara i ima 3,5kg, a ne kad je iznad šasije.

Anubis mi je isto to rekao, a poslao sam i FFl-u jednu porukicu da mi kaže šta misli o tome, pored još nekih pitanjaca vezano za Lenco.

Napisano

Recite, je l ovo niklovan preostali deo (sa leve strane) i obod tanjira, ili je samo toliko ispolirano da blješti? 

Čovek je sam ispolirao i tanjir i šasiju

:)

Napisano

Reče mi Vule da postoji problem sa magnetičnosti šasije i MC zvučnicom.Ja pitah preko PP čoveka sa Lenco foruma koji ima 3 komada, od kojih je jedan isečen ovako i kaže mi da nema nikakve veze. Njegovim rečima, zvučnica svira kad je iznad Al tanjura koji je debeo par centimetara i ima 3,5kg, a ne kad je iznad šasije.

Anubis mi je isto to rekao, a poslao sam i FFl-u jednu porukicu da mi kaže šta misli o tome, pored još nekih pitanjaca vezano za Lenco.

Nema smetnji

Napisano

Pitam zato što je ta gornja površina od feromagnetnog materijala i zato što su oprečne informacije glasine smeta/ne smeta zvučnici.

Ne znamo još šta je unutar kutije (osim što se vidi da se masom krenulo na vibracije)? :)

Napisano

rase, zna se i provereno je u praksi na kojim gramofonima je to problem. najpoznatiji je thorens 124 Mk1, ovaj od pre neki dan. lenco nije.

Napisano

Ijaoj al' će odjednom Lencomanija da preplavi domaće gramophonedzie :)

Napisano

Zraci na polne organe...

mislim da nema tu nikakvog magnetizma. disk je suvise debeo i masivan da tu nesto prolazi isod ploce...

ako i ima to mozda zvucnica kupi RF haos, mobilni, radio, CB, sta ti srce zeli od raznih F u vazduhu...

.

Drugi je problem, ponavljam po 5 put i necu vise

Rucka i sasija su spojeni fizicki i elektricno.

to su razlicite tacke i trebalo bi ih odvojiti

sasija ide u packu sa motorom i treba je eventualno sa jumper opcijom prikljuciti na Shucko

Rucka, metalno telo rucke je analog GND balansiranog +,- signala iz zvucnice

i potrebno je da ide na C.T. primajuceg trafoa.

ili na Centralnu masu riaa preampa, pa da se tu eventualno zatvara ground loop

...

Ja cu zbog toga osmirglati prsten oko 2-3 mm i povecati krug gde je je lziste rucke na sasiji

a niosac rucke montirati na izolacioni materijal i na taj nacin prekinuti elektricnu vezu.

Napisano

Ili jednostavno odvojiš ručicu na poseban deo i to je to.Kako Prophet reče, modularno.

Napisano

To je ko zeli da doda jos jednu rucicu, bolju nego sto je originalna,

(okrene gramofon za 90 deg i postavi sa strane...)

A orifginalna ostaje na mestu na kome i jeste kao pomocna.

.

Ovo sto sam napisao je; kako bi po mom misljenju

jednostavno trebalo tretirati rucku koja vec postoji i koja je na

predvidjenom mestu, prostim manualnim radom od 45 - 60 minuta.

.

:angel0: 

Napisano

Čovek je sam ispolirao i tanjir i šasiju

:)

čime polira tanjir

ja poliram sa purol pastom ali moram svake pola godine da ponovim poliranje da bi tanjir zadržao sjaj

ima li kakvo bolje i trajnije rješenje

Napisano

čime polira tanjir

ja poliram sa purol pastom ali moram svake pola godine da ponovim poliranje da bi tanjir zadržao sjaj

ima li kakvo bolje i trajnije rješenje

radio je purol pastom, kao i ti

za neko drugo rešenje ne znam

Napisano

Da metal ili aluminijum ne bi gubili sjaj od rdje ili oksidacije treba ih izolovati od vazduha. Ne znam da li u obzir dolazi lakiranje bezbojnim lakom ili nekom drugom slicnom metodom? Ali bi to moralo da resi problem rdje/oksidacije. 

• 2 nedelje kasnije...
Napisano

Pozdrav.Da ne otvaram novu temu.Po dužem razmišljanju odlučio sam da pro-ject ide od kuče i da kupim neki vintage gramofon.Odlučujem izmedju lenco l78 -kao nov i thorens td 124 u dobrom stanju sa težkim plintom bez ručice. Razlika u ceni je 1:7 .Ručicu imam lenco p77 i u svakom primeru stavio bi ju na jedan od ovih dva gramofona.Thorens td 124 imao sam prije 12 godina i činio mi se tenk od gramofona..Šta kažete,kojeg da uzmem?Pozdrav.dušan

Napisano

ako imas novaca - uzmi obadva i garant imas cime da se igras sledecih par godina

btw. nekulturno je imati u kuci neparan broj gramofona :hihihihi:

ako su novci bitni , kupi Lenco i ne zali ni momenta za Thorensom

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...