BANAT Napisano Jun 1, 2013 #485 Napisano Jun 1, 2013 Kompresija je kompresija. Vec sam negde napisao da nemam bas neke kutije ali su kompresione. I taj bas ne moze da se poredi sa bas reflexom. Meni se do sada ni jedan bas reflex zvuk basa nije svideo, jednostavno nije odsecan i na mestu. Uvek ima onaj VUF efekat, dok je kod kompresije udarac u stomak i bubne opne su kontrolisane od strane zvucnika. Delim tvoje misljenje druze ! Licno sam ljubitelj zvuka kompresionih bass kutija , najbolju definiciju bass spektra postigao sam iskljucivo iz relativno velikih , cvrstih i dobro dampiranih kompresionih kutija , jednostavno iz takvih kompresionih kutija nikada nisam dobijao onaj neprijantni i nedefinisani burasti prizvuk kao iz bass reflex kutija . Iz mog iskustva Zaista Dobri a relativno jeftini zvucnici za komresionu DIY kutiju jesu Madjarski Videoton zvucnici, recimo 12`` model Videoton HA31-422 svira za sve pare , nista losiji nije ni manji 10`` model . Pozdrav !
Beli_Ninja Napisano Jun 1, 2013 #486 Napisano Jun 1, 2013 Jao samo sam jedan post napisao u temi i covek hoce da pravi kompresionu kutiju i da batali ono sto ima. :)Napisao sam da mi kutije nisu u rangu nekih skupih, Sony SS2070 sa visokotoncima iz Sonu G1, ali ljudi to ima tako dubok i mastan bas da ne mogu da vam opisem. Moja omiljena grupa je ZZ TOP, dakle trio. Ako bih imao los bas ne bi bilo ni muzike, jerbo u triu ucestvuju bubnjevi, bas gitara i solo gitara sa vokalima koji ne zalaze u vise frekvencije. Bilo bi bas blesavo kada bi Bili pevao ko kineskinja :DVerovatno da BR moze da svira bez vuf efekta ali ja to nisam cuo...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah