Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Kompresija je kompresija. Vec sam negde napisao da nemam bas neke kutije ali su kompresione. I taj bas ne moze da se poredi sa bas reflexom. Meni se do sada ni jedan bas reflex zvuk basa nije svideo, jednostavno nije odsecan i na mestu. Uvek ima onaj VUF efekat, dok je kod kompresije udarac u stomak i bubne opne su kontrolisane od strane zvucnika.

Delim tvoje misljenje druze ! 

Licno sam ljubitelj zvuka kompresionih bass kutija , najbolju definiciju bass spektra postigao sam iskljucivo iz relativno velikih , cvrstih i dobro dampiranih kompresionih kutija , jednostavno iz takvih kompresionih kutija nikada nisam dobijao onaj neprijantni i nedefinisani burasti prizvuk kao iz bass reflex kutija .

Iz mog iskustva Zaista Dobri a relativno jeftini zvucnici za komresionu  DIY kutiju jesu Madjarski Videoton  zvucnici, recimo 12`` model  Videoton HA31-422 svira za sve pare , nista losiji nije ni manji 10`` model . 

Pozdrav ! 

post-556-0-98790000-1370076580_thumb.jpg

post-556-0-25026100-1370076611_thumb.jpg

• Odgovora 485
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

Jao samo sam jedan post napisao u temi i covek hoce da pravi kompresionu kutiju i da batali ono sto ima. :)Napisao sam da mi kutije nisu u rangu nekih skupih, Sony SS2070 sa visokotoncima iz Sonu G1, ali ljudi to ima tako dubok i mastan bas da ne mogu da vam opisem. Moja omiljena grupa je ZZ TOP, dakle trio. Ako bih imao los bas ne bi bilo ni muzike, jerbo u triu ucestvuju bubnjevi, bas gitara i solo gitara sa vokalima koji ne zalaze u vise frekvencije. Bilo bi bas blesavo kada bi Bili pevao ko kineskinja :DVerovatno da BR moze da svira bez vuf efekta ali ja to nisam cuo...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...