Jump to content

Lagana pričica o zvučnicima


DYNABLASTER

Preporučeni Komentari

nemojte da ste odmah takav! Katanac? Ne, NIKAKO!

Treba ljudima, pardon, nama Forumašima neki ventil da ispustimo višak besa, uzaludnosti, slobodnog vremena a sve u nadi da će neko i uloviti zlatnu ribicu u ovom lovu u mutnom.

Prosto je samo pitanje vremena i statističke verovatnoće, da li će se u skorije vreme pokrenuti topik tipa Da Li Su Tranzistori Bolji Od Cevi, Stabilisano Ispravljanje Bolje Od Nestabilisanog, Aktivne Ili Pasivne Skretnice Tipps and Tricks, Menševici Ili Boljševici!

Nije to ništa sramota, ako nekom nije po ukusu, zna se adresa foruma, lepo se zaobiđe po potrebi, ili stavi krasni ignore na strateška mesta.

P.S. izvinjavam se pokretačima i sudeonicima tema koje sam naveo ukoliko one već postoje na Forumu i ako su oni to shvatili u podrugljivom kontekstu. Nije mi to bila namera, kao ni to da vređam plemenite australijske kljunaste sisare (Silent Bob And Jay Strikes Back). Jednostavno zaobiđem i vozim dalje. Ne ugazim. Ako ne moram.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 239
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

nemojte da ste odmah takav! Katanac? Ne, NIKAKO!

Toliko se slažem, da dalje nisam ni čitao. :) Jeste da neko, povremeno, ispali da je "za male", ili "za velike", ali nikada nije bila tema (ni na onom forumu) u kojoj bi se obrazložio taj stav. Da je bila, možda ne bih, posle godinu dana, nadograđivao svoj sistem, nego bi mi se odmah upalila neka lampica. Dakle - svi se slažu da nije lako napraviti dobre zvučnike, ali šta tu ima da se priča, kad svi znamo sve o njima!? :dubbio:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja na žalost, konstatujem da mi je otac preminuo pre osam godina i više nikome ne mogu da kažem da je moj tata veći, jači i pametniji od njegovog. Ostalo mi samo da se igram u svom malom peščaniku i trpim siledžije.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Evo ovaj primer sa slike (Magico M5) većina ubraja u 5-6 najboljih, mada se meni i nije baš toliko dopao.Dakle to je mišljenje neke druge većine, a ne moje......citat Magico ne da ima kriminalan zvuk , nego je nemoguće slušati .......ali samo na sajmovima ;) . U normalnim okolnostima fantastičan zvučnik . Dakle ovako .....pošto sam bio u subotu na sajmu u Milanu impresije oko malih i velikih membrana su sledeće / ništa različito od za sada važećih zakona fizike / .....pošto su bili i neki italijanci koji su tvrdili da ima basa i tamo gde ga ja nisam čuo , bio sam prinuđen da ih pošaljem na demonstraciju male utopije od Focala ......gde su oni zaključili da je to normalana bas ....a ono što su slušali pre tog je neka imitacija .....dakle falila je konfrotacija u kratkom periodu između više kutija . Magico kako je svirao ,i da ne znate da su skupe i dobre kutije , niko ga ne bi kupio ...rekao bi da je šerpa nad šerpama . Ako se stavi na stranu Focal , Wilson i Sonus , najlepši za uvo je imao jedan malecki zvučnik od 13 cm , baš prijatan za slušanje bas ......nešto kasnije ću postaviti i sličicu japanskog zvučnika koji je po meni imao najprijatniji bas ......Focal je imao najrealniji bas , dve totalno različite stvari

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

sto onda posetioci plate karte? koji je smisao dolaska na take sajmove?! zvucnik je pre za slusanje nego za gledanje, znaci bezumlje again and again itd... izvinjavam se, al me iznerviro neki dementi dedica svajcarac sto se sad setio da mi trazi jos para za neki Plattenspieler aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Na prvoj sličici je manja verzija , čisto da se vidi tehnički detalji i šta ima unutra , a nadrugoj sličici je zvučnik FR od 12-13cm koji je po meni imao najlepši bas .....čini se da radi i onaj veliki na sredini , ali on je isključen ...na stranu što sredina vrišti .....ali mi smo slušali bas .....baš prijatan bas za neobavezno slušanje ......normalmente mnogo daleko od pravog basa i bolji od Magica

post-884-0-85196400-1316429184_thumb.jpg

post-884-0-65565000-1316429195_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Evo ovaj primer sa slike (Magico M5) većina ubraja u 5-6 najboljih, mada se meni i nije baš toliko dopao.Dakle to je mišljenje neke druge većine, a ne moje......citat Magico ne da ima kriminalan zvuk , nego je nemoguće slušati .......ali samo na sajmovima ;) . U normalnim okolnostima fantastičan zvučnik .

Slušao sam više modela Magico zvučnika (M5, Q5, V3) od čega ovaj poslednji i u kućnoj varijanti. Svi modeli imaju jedan zajednički i specifičan zvučni karakter,koji baš i nije potpuno po mom ukusu. Svakako su odlični zvučnici, ali se ne bih baš složio da su sam svetski vrh kao što neki pretstavljaju. Po načinu gradnje,verovatno i jesu jedinstveni, ali zvučno....

Magico kako je svirao ,i da ne znate da su skupe i dobre kutije , niko ga ne bi kupio ...rekao bi da je šerpa nad šerpama .

Možda je takva prezentacija bila na sajmu u Milanu, ali su na nekim drugim sajmovima imali odlično organizovane nastupe.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Q3 je bila montirana .....i sad da neko ne zna da je to skupa kutija i da sklone oznake i da napišu 500 evrića ....kako je radilo nisam siguran da bi to neko uzeo ......možda da pretope alaminijum .....mada u kontrolisanim uslovima je neka druga priča i pravo radi . U principu mislim da ako nešto dobro radi onda treba da radi svugde .....mada ni Ferari ne možeš voziti po rupama

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja na žalost, konstatujem da mi je otac preminuo pre osam godina i više nikome ne mogu da kažem da je moj tata veći, jači i pametniji od njegovog. Ostalo mi samo da se igram u svom malom peščaniku i trpim siledžije.

Pa, svi znamo ili bismo trebali znati da nema bilo čega subjektivnijeg od audio tehnike. Pre će se nekolicina složiti oko kvaliteta slike nekog TV aparata nego oko kvaliteta zvuka nekog uređaja. Drugi problem je u prećutnom subjektivnom razumevanju tuđih komentara. Na žalost, kod nas Srba postoji jedna ugrađena logika da ako neko kaže da misli da su veće membrane bolje za čistije reprodukovanje dubokih basova, mnogi to shvate kao da je rekao da male membrane nisu nizašta i da ništa ne valjaju, pa se pokreće diskusija oko teze koje u početnom komentaru nije bilo. I onda se neko obavezno nađe pogođenim, po pravilu ako smatra da su male membrane bolje. Samo bih preneo jedan citat, koji mi se strašno dopao, pa ga pamtim verbatim još iz 1969. godine, kada sam ga našao u jednom švajcarskom tehničkom časopisu na koji je moj pokojni otac bio pretplaćen, "Technischer Rundschau": Razlika između teorije i prakse Teorija je kada svi znaju kako bi to trebalo da radi, a to jedva da radi.Praksa je kada niko pojma nema šta i kako, ali to božanstveno radi. :wink2:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ti ćeš zaista preokrenuti uvek priču kako tebi odgovara da spakuješ odgovor. Čak i kad to upšte nema smisla i još ti se napiše eksplicitno da to nije razlog. Kako može biti cena faktor za izbor manje bas jedinice u kutijama koje koštaju recimo 100.000€. Lepo sam napisao da se to zanemari kao mogućnost.

Zanemari je ti ako hoćeš, ja baš i ne bih, bar dok ne nađem nekoga ko će da plaća moje astronomske račune za audio opremu.

Evo ti primer gde čak ni početak tvoje priče o što tanjim kutijama nema uopđte smisla. Na slici ispod su zvučnici Magico M5, i široke su toliko da su mogli staviti i duplo veće drajvere, ali su se odlučili za bas jedinice od 9 inča. Da, i oni sami sebi proizvode drajvere i baš ovaj model košta 105K €.

Pa tek su ti za astronomske cene podložni modi, oni jeftini uvek mogu malo da se švercuju na nižu cenu. A što njihova mašina ne može da proizvede membranu veću od 9 inča, to je njihov a ne moj problem. I šta to dokazuje, sem da njihov projektant radi što bolje može sa onime sa čime raspolaže?

Takođe sam naglasio da nemam nameru da filozofiramo oko toga šta je to High Eng i da ne želim da namećem sopstveno mišljenje o tome. Ovde govorim o zvučnim kutijama koje je većina stručnih svetskih kritičara uvrstila u 40-50 najboljih. Evo ovaj primer sa slike (Magico M5) većina ubraja u 5-6 najboljih, mada se meni i nije baš toliko dopao.

Dakle to je mišljenje neke druge većine, a ne moje.

Većine koga, debelo potplaćenih audio komentatora? Hajde malo se raspitaj koliko redakcije u Engleskoj i Americi plaćaju tekstove, uzmi u obzir da mnogi autori pišu za više časopisa, saberi to u najoptimističkoj varijanti i uporedi to sa cenom njihovih sistema kod kuće (retko kada ispod € 100.000, a često i po tri ili četiri puta više kada se uzmu u obzir alternative). Nema teorije da su oni svoje sisteme kupovali po redovnoj ceni, a čim nije redovna cena, onda tu nešto smrdi. I njima da verujem? Nemoj molim te, posle 15 godina redakcija što časopisa, što televizija, što radio stanica, nemoj mi ni pominjati te profesionalno prodane duše.

Znaš, u zavisnosti od toga koga pitaš, čućeš i da je kokain dobar za psihičko zdravlje. I među tim najskupljim firmama, postoje razni pristupi i razne logike. Svakome od nas odgovara ona koja je nasličnija našim.

Tvoj problem je u tome što po svaku cenu želiš da čuješ da je za bas manja membrana bolja, a to jednostavno nije tako. I ovde imaš komentar nekoliko postova gore u smislu da nema zamene za površinu, što u prevodu znači veliki prečnik. Međutim, to ne znači da je isšta tu automatski, samo zato što je drajver A veće membrane od drajvera B ne znači automatski da će biti i bolji, i odatle logično sledi da se i sa manjim drajverom može postići dosta. Ali, na kraju krajeva, ako je sve ostalo isto, UVEK će veća membrana bolje odraditi dubok bas od manje.

U svakodnevnici, nema se baš mnogo prilike da se čuje ta razlika, i to govorim na osnovu ličnog iskustva, jer od tri para kutija u kući, dve koriste po dve manje membrane umesto jedne velike (AR 2x203 mm, JBL 2x165 mm). Jedan od razloga je taj što se u našim uslovima kutije uglavnom nalaze po sobama od 20 kv.m. ili tu negde, pa se ni ne traže neke velike glasnosti. Sada preseli to u SAD, gde su dnevni boravak i trpezarija često kombinovani, pa su i površine 50 kv.m. i naviše - odmah druga priča.

Drugi elemenat koji treba imati u vidu jeste da muzika koju svakodnevno slušamo NEMA mnogo bas tonova ispod recimo 60 Hz, tu i tamo nađe se ponešto. Ali, stavi neki dobro snimljen i produciran CD sa baš izrazito dunbokim basom, na primer Blue Man Group prvi CD, pusti numeru broj 8, pa da vidiš šta će ostati od basa sa malim membranama kada čovek iz zaleta mlatne bubanj prečnika preko 2 METRA! Iz gaća te istrese - AKO JE DOBRO REPRODUKOVAN! Sa malim membranama, uglavnom čuješ drugi harmonik, sa malo većom čuješ i osnovni ton, a pazi, to nije dno dna, ja ga cenim na negde oko 35 Hz, tako nekako.

Uzgred, taj CD i ta numera se malo prošetala po prvom audio sajmu kod nas, onom iz 2000. godine i prvom narednom. Puštana je je na raznim kutijama i sa raznim pojačavačima, i ako je išta pokazala, to je onda da SET pojačavače odmah zaboravite sem ukoliko nemate kutije sa efikasnosti od preko 100 dB, uopšte sve ispod bar poštenih 70W/8 Oma zaboravite (mislim na standardnu komercijalnu robu, ne na nešto u DIY verziji, kod koga se nije štedelo na napajanju i izlaznom stepenu kako se to radi u komercijali), a tek male membrane zaboravite, nema tu fundamentalnog tona, samo harmonici. Gos'n Sretenoviću je to donelo mnogo muka u njegovoj sobi, gde sam zatekao i neke moje mušterije kako razmišljaju da prodaju Krell integralac za neki SETić od 10-ak vati. Koliko znam, posle demoa nisu.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@dvv

Svašta si ti napisao u ovom tvom postu. Poznato mi je šta radiš i koliko si u hi-fi vodama, pa su mi zato neka tvoja razmišljanja još čudnija. Razumeo bih da to piše

neko čije iskustvo se svodi na par meseci ili na par godina, ali kada ti pišeš ovako izgleda mi kao da se zezaš, tako da ne znam da li uopšte treba odgovarati na takve stvari.

Takođe donosiš neke zaključke bez bilo kakve provere, koje su ti daleko svega na 3-4 klika mišem. Evo recimo pogledaj šta si ovde napisao:

Pa tek su ti za astronomske cene podložni modi, oni jeftini uvek mogu malo da se švercuju na nižu cenu. A što njihova mašina ne može da proizvede membranu veću od 9 inča, to je njihov a ne moj problem. I šta to dokazuje, sem da njihov projektant radi što bolje može sa onime sa čime raspolaže?

Da li si ti zaista bio ozbiljan kada si ovo pisao? Ako jesi, pogledaj bar na net-u kako je nastala firma Magico, šta sve prave i kakvom tehnologijom raspolažu,

a potom lepo napiši nešto što ima smisla komentarisati, a ne ovako. Recimo za početak pogledaj kakve to oni prave aluminijusme profile od kojih je inače

sačinjena konstrukcija za kabinete njihovih zvučnih kutija i razmisli malo koliko koštaju takave mašine i sam proces proizvodnje. Posle toga zaključi da li oni

upotrebljavaju membranu od 9 inča zato što nisu u stanju da naprave veću.

Većine koga, debelo potplaćenih audio komentatora?

Aman, može koje god hoćeš većine. Suština je da se iz neke objektivnije sastavljene i poveće liste najboljih proizvoda (zvučnih kutija bez obzira na cenu)

pogleda koliko to ima onih koji su sa velikom membranom. Rekao sam da 80% najboljih zvučnih kutija koje danas postoje u komercijalnoj prodaji ima

bas membranu do 10 inča, znači 10 inča ili manju. Kako se onda tih 80%, a možda i više zvučnih kutija uopšte ubraja u takvu listu ako nisu korišćene velike membrane?

Pomenuo sam listu od 40-50 najboljih proizvoda da bi uzorak bio što veći, a uopšte nije važan redosled na toj listi, ni ko je prvi ni ko je zadnji da bi izvukli pomenute zaključke.

Tvoj problem je u tome što po svaku cenu želiš da čuješ da je za bas manja membrana bolja,....

I po ovome se vidi da pišeš svašta, bez bilo kakve provere. Gde si ti to video da sam tako nešto napisao?

Ne samo da nisam, već sam u glavnoj temi eksplicitno napisao nešto sasvim drukčije od toga. Da si imao sa čime da potkrepiš

ovu svoju tvrdnju, ubeđen sam da bi ti to ovde citirao, ali ovako ti je ostalo samo da se baviš insinuacijama.

Ajde da ipak budemo korektni jedan prema drugom i komentarišemo stavove koji su napisani.

Da bi još jednom to razrešili, evo onoga što je napisao stein, a sa čime se 100% slažem. Čak sam to potvrdio i u glavnoj temi, ali je neko iskasapio. Dakle:

ne postoji mogućnost da se definiše koja je optimalna ili čak idealna veličina membrane ako u konsideraciju uzmemo i veličinu prostora u kojem se sluša muzika, snagu i tip amplifikacije, žanr/vrstu muzike (akustična, elektronska, orkestralna, vokalna itd), i lični ukus po pitanju šta je nekome najvažnije u načinu kako zvučnik prezentuje materijal.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@dvv

Svašta si ti napisao u ovom tvom postu. Poznato mi je šta radiš i koliko si u hi-fi vodama, pa su mi zato neka tvoja razmišljanja još čudnija. Razumeo bih da to piše

neko čije iskustvo se svodi na par meseci ili na par godina, ali kada ti pišeš ovako izgleda mi kao da se zezaš, tako da ne znam da li uopšte treba odgovarati na takve stvari.

He, he,...

A nije ti palo na pamet da si ti neke stvari pogrešno usvojio, a ne da većina drugih ne znaju? Naprosto je zabavno kada svima drugima objašnjavaš kako su pogrešno naučeni, čak i nekome ko ima 40 godina audio staža i stotine uređaja provučenih kroz ruke i uši.

Kaže se da je 1/2 problema već rešeno kada neko shvati da ima problem i kada odluči da se baci na rešavanje istog.

Ja želim da ti pomognem da svoj problem sa pogrešno usvojenim stvarima iz audio tehnike rešiš. Ti samo treba da shvatiš da taj problem imaš, i da želiš da kreneš u sanaciju. Problem je verovatno nastao enormnim konzumiranjem Hi-Fi časopisa, i kupljenju svega i svačega po (drugim) forumima kojima krstare neznalice željne da i druge podučavaju u tome. Tako si se našao zarobljem u velikim količinama pogrešnih audiofilskih fama i reklama koje u stvarnosti izgledaju sasvim drugačije. Onda si došao na forum gde gro toga ne prolazi, jer ima dovoljno ljudi koji svako u nekoj oblasti dovoljno zna, tako da se netačnosti retko i teško provlače.

Dakle, za početak, nemoj da se trudiš da toliko pišeš i objašanjavaš, počni više da čitaš šta je sve napisano po temama ovog foruma, a onda i da postavljaš pitanja o onome što ti nije jasno, ili makar sasvim razjašnjeno.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Inače, da malo korigujem to što je stein napisao.Mogu da se odrede minimalni potrebni uslovi koje mora da zadovolji bass jedinica ili više njih da bi mogla da izgura određeni SPL na određenoj F3 frekvenciji, i o tome sam pisao sve one postgove, računicu i kačio dijagrame u temi "male ili velike membrane".Za određeni F3, SPL i prostoriju te i te veličine, potrebni su minimalni uslovi. Inače, ako je veća prostorija, niži F3, može jedinica od 6,5" ili 8" da bude najbolja na svetu po kvalitetu, da košta 1M$/komad, ali neke uslove fizički i fizikalno neće moći da zadovolji.Nola Loudspeakers sa 2x6,5" basovima može u prostoriji od 50 m2 ili većoj da se slika za ličnu sa glasnom i dinamičnom muzikom. (osim ako su debelo slagali u specifikacijama za F3 od 26 Hz, koji, ako bi bio na 45-50 Hz, onda bi to nekako i moglo)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

He, he,...

A nije ti palo na pamet da si ti neke stvari pogrešno usvojio, a ne da većina drugih ne znaju? Naprosto je zabavno kada svima drugima objašnjavaš kako su pogrešno naučeni, čak i nekome ko ima 40 godina audio staža i stotine uređaja provučenih kroz ruke i uši.

Kaže se da je 1/2 problema već rešeno kada neko shvati da ima problem i kada odluči da se baci na rešavanje istog.

Kad već to znaš, zašto se prvo ne posvetiš rešavanju sopstvenog problema, a očigledno je da ga imaš. Ti bi sad da svoje lične animozitete

prema meni nastale u tamo nekoj drugoj temi, hteo da prebaciš ovde gde misliš da si organizovao podršku (dvv), pa bi da me verbalno linčujete zajedno.

Primetio sam već preko foruma da ste Dejan (dvv) i ti odlični drugovi, tako da mi je potpuno jasno da sada računaš na ovu saradnju kada

već sipi nije hteo da se spusti na takav nivo i asistira ti u onom tamo „obračunu“ koji si sam zamesio. Dakle tvoja dečija logika mi je potpuno jasna.

Moram priznati da sam na ovaj scenario posumnjao, čim sam video post koji je sastavio dvv, a koji je sinoć napisan bez ikakvog smisla, kao odgovor

na post od pre 6 dana i to sa teme čija je rasprava takoreći završena. Znači dvv je zadužen za pecanje, a onda ćeš da uletiš ti i da mi zajedno očitate lekciju.

Eto šta su za tebe prijatelji i šta od njih tražiš.

Pa takav isti cirkus si već napravio pre 10-ak dana i sa otvaranjem teme „Male ili velike membrane“. Pozvao si kolegu beatgoeson da ti otvori pomenutu

temu, ali kao sa nekom uvodnom pričom, da bi ti kao posle 15-ak postova došao sa pripremljenom analizom i pokazao svoj potencijal. Mada nemam

ništa protiv onoga što tamo piše i smatram da mnogima može biti vrlo korisno, sam način kako si to izveo govori o tome koliko imaš bolesnu želju

za samodokazivanjem i pokazivanjem svog ega, kao i zašto često rečenice započinješ u prvom licu jednine. Šta je uzrok tome, neke ne ostvarene ambicije ili šta već....

Ali ajde, neka bude. Sačekajmo da se pojavi i dvv, pa da vidim kako ste sve to zamislili.

Ja želim da ti pomognem da svoj problem sa pogrešno usvojenim stvarima iz audio tehnike rešiš. Ti samo treba da shvatiš da taj problem imaš, i da želiš da kreneš u sanaciju.

Čim budem video da si rešio svoje probleme koje sam ti gore naveo, možda ću te i pitati za neki savet. Samo pazi, simptomi su ti vrlo ozbiljni.

Problem je verovatno nastao enormnim konzumiranjem Hi-Fi časopisa, i kupljenju svega i svačega po (drugim) forumima kojima krstare neznalice željne da i druge podučavaju u tome. Tako si se našao zarobljem u velikim količinama pogrešnih audiofilskih fama i reklama koje u stvarnosti izgledaju sasvim drugačije. Onda si došao na forum gde gro toga ne prolazi, jer ima dovoljno ljudi koji svako u nekoj oblasti dovoljno zna, tako da se netačnosti retko i teško provlače.

Dakle, za početak, nemoj da se trudiš da toliko pišeš i objašanjavaš, počni više da čitaš šta je sve napisano po temama ovog foruma, a onda i da postavljaš pitanja o onome što ti nije jasno, ili makar sasvim razjašnjeno.

Znači odgovaralo bi ti da ništa ne pišem. Ha, ha, ha,.... i misliš da će onda tvoj ego i „talenat“ doći više do izražaja?

Vidim opet si rešio da se baviš malo analizom moje ličnosti, kao i opservacijom mog iskustva koje se kako ti kažeš zasniva na čitanju hi fi časopisa.

Dobro ako si već konstatovao da je tako, ali uzmi u obzir da nemaju baš svi dovoljno para za kupovinu opreme. Eto vidiš provalio si me da mi se iskustvo

oko hi-fi tehnike za sada zasniva samo na listanju časopisa, ali šta je tu sramota kada se nema novca za opremu. Novine su ipak mnogo jeftinije.

Međutim, imaj u vidu da ću jednoga dana možda uspeti da zaradim novac za neke komponente kao što su tvoje, možda skupim za isto takvo pojačalo kao

recimo taj tvoj Pioneer od pre 20-ak godina, ili za neke tako dobre bookshelf zvučnike koje ću odmah morati da prepravljam da bi valjano radili.

To mora da je neprevaziđena i vrlo referentna oprema, čim si ti nakupio toliko znanja o tome šta je to dobar zvuk.

Strpi se samo još malo, da zaradim te dve-tri stotke za tako ozbiljnu opremu, pa smo onda egal. Nije to malo para i treba to obezbediti.

Da mi je samo znati kako si samo uspeo tako dobro da proceniš moje iskustvo vezano za hi-fi. Mora biti da si i za to posebno nadaren,

baš kao i za ovu komunikaciju koju vodiš sa neistomišljenicima ovde po forumu, a pogotovo za hi-fi. :msn-rofl:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

first, molim te budi umereniji u nastupu, ne potenciraj licnu stranu sukoba, zadrzi se na tehnickom aspektu razmene misljenja. Ne bi valjalo dalje narusavati atmosferu istrajnoscu u dosadasnjem pristupu. Kad imas argumente, iznesi njih a ne spekulacije i pausalne ocene. Akcenat je na korektnosti u odnosima, bez obzira na razlike u misljenjima uz sto vecu kolicinu korisnih informacija. Zaludno nadgornjavanje nije pozeljno. Ako cenis da je stvar licna, koristi PP.

Shvati ovo kao upozorenje - sledeci korak je odobravanje svakog posta pre objavljivanja.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

first, molim te budi umereniji u nastupu, ne potenciraj licnu stranu sukoba, zadrzi se na tehnickom aspektu razmene misljenja. Ne bi valjalo dalje narusavati atmosferu istrajnoscu u dosadasnjem pristupu. Akcenat je na korektnosti u odnosima, bez obzira na razlike u misljenjima. Ako cenis da je stvar licna, koristi PP.

Shvati ovo kao upozorenje - sledeci korak je odobravanje svakog posta pre objavljivanja.

Uz svo uvažavanje ovoga što si napisao, pošteno bi bilo da si prvo za prethodni post napisao da ne potencira ličnu stranu sukoba.

Stajao je skoro 2 sata, i to nikom nije smetalo. Da li si pročitao post 104 i gde si tamo video neke tehničke aspekte? Jesili tamo prepoznao ličnu stranu sukoba?

Ako uopšte hoćete da imate neki fer odnos prema svima, onda je ovo upozorenje moralo da se odnosi makar na obojicu.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

First, preteruješ u insistiranju na nečemu ali na pogrešnom mestu. Ovde zaista postoji kritična masa ljudi koji zapravo znaju nešto o onome o čemu pišu. Ono što sam ja video od tebe poslednjih dana je samo besciljno tumaranje i uvlačenje u maglu onoga što je odavno jasno kao dan. Napisao sam ti u temi o većim i manjim membranama da je veći zvučnik bolji u svim pogledima od manjeg ako je sve ostalo ravnopravno (elektronika, kvalitet izrade, inženjering, itd.). To jeste istina. Takođe sam napisao šta je po mom mišljenju glavna prednost većeg zvučnika u odnosu na manji. Ti si nastavio diskusiju bez ikakve potrebe, sa velikom željom da ubeđuješ nekoga u nešto u šta ti veruješ u kilometarskim postovima koji sadrže gomilu nepotkrepljene prazne priče . Nećeš nikoga niušta ubediti jer će se ovde uvek naći neko ko je dovoljno stručan na polju o kom se piše da kaže istinu, a ne da širi maglu. Ovo ti ne pišem kao moderator (bilo bi zeleno da pišem) već kao član jednog foruma, kao što bih ti napisao i da nisam mod.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kada su teme o zvučnicima u pitanju pišem o temi, i isključivo o temi. Može bilo ko da napiše nešto sa čim se slažem ili ne slažem. Zen, stein, dvv, Zvule, i drugi, nije bitno. Ako se slažem, to ću i napisati, možda i dopuniti temu. Ako se ne slažem, bez obzira ko je upitanju napisat ću da se ne slažem, i potrudit ću se da to i obrazložim.Većina ovo zna, ali ipak ako nekome nije jasno, i zbog nečega misli da nešto pišem iz ličnih razloga...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...