Jump to content

Sony CDP-M18


Beli_Ninja

Preporučeni Komentari

U prilogu je cenovnik Trafca i zaokružena napomena. Cena za trafo se odnosi na trafo sa jednim primarnim namotajem i dva sekundarna, ako sam ja dobro pogledao narudžbrnicu tamo ima 4 sekundara i slepi navojak. To mu dođe malo više posla i 3 dodatna prolaska motalice. Nisi ni prošao loše.

Evo, dobih i ja ponudu. Specfikacija trafoa identična, ja dobih drugu, nižu cenu. Ajd, sad, budi pametan...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 153
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Po meni je logično da se cena formira po vremenu za motanje trafoa + materijal. Ako se dva identična sekundara motaju bifilarno to motalica završi u jednom prolazu. Tvoj trafo je pretpostavljam za aktivno loodilo, ako su sekundari identični (dva + dva) ondak su to dva prolaza motalice bifilarno.Beli Ninja ima 3 vrste sekundara (2 + 1 + 1) i to su tri prolaza motalicom (jedan bifilarno), više posla puta radni sat i to mora neko da plati. Što je roba specifičnija, specifičnija je i cena. EDIT: Samo pretpostavljam da motaju bifilarno (jerbo sam mašinu video na televiziju), jer ja bih tako radi uštede vremena. I ako ne motaju bifilarno opet se troši više vremena na zamenu kotura žice za više debljina, namotavanje na mašinu i sl. Ako su svi sekundari od iste žice na mašinu se namota odjednom dovoljno žice za sve sekundare i samo cepaj, daklem brže se završi.

Izmenjeno od ManicP
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Po meni je logično da se cena formira po vremenu za motanje trafoa + materijal. Ako se dva identična sekundara motaju bifilarno to motalica završi u jednom prolazu.

Tvoj trafo je pretpostavljam za aktivno loodilo, ako su sekundari identični (dva + dva) ondak su to dva prolaza motalice bifilarno.

Beli Ninja ima 3 vrste sekundara (2 + 1 + 1) i to su tri prolaza motalicom (jedan bifilarno), više posla i to mora neko da plati.

Što je roba specifičnija, specifičnija je i cena.

Ajd da raščistimo. Učinilo mi se da je cena koja je data Ninji da treba da plati previsoka. Bukvalno sam prepisao stavke tako kako je Beli Ninja popunio narudžbenicu, "naručio" identični trafo sa identičnim naponima, strujama, izvodima, pozicijama izvoda, sa termo osiguračem i slepim navojkom. Ponuda cene koju sam dobio nije identična za identični trafo!

BTW, pretpostavka je majka svih zajeba. Ja već odavno imam trafo za moje ludilo, 20VA, motano na 30VA jezgru sa smanjenom indukcijom, dva sekundara po 15V i slepim navojkom, bez termo osigurača.

U prilogu mail (da se može uporediti moja i prethodna narudžba)

post-13-0-11955300-1316081767_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Aaaaa... sad je jasno. Izvinjavam se, nisam pažljivo pročitao post #88 (za pismene piše "Specfikacija trafoa identična"), mea culpa. No hard feelings :innocent04:Kanda tu neko nekog, ono otpozadi... Pa, to nije plusić za Trafco u mom tefteru. Jel to beše onaj trafo što je bilo bruma u skretnici, pod konzervom?

Izmenjeno od ManicP
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sa ovim 20/30VA trafoom nemam problema. Jest, debelo sam ga jače platio, ali nije bitno. Zadovoljan sam, i dodao bih, odmah mi je rečeno da trafo jeste 20VA ali moram platiti 30VA pošto je jezgro od 30VA. Ja sam se složio i nisam niti imao problema niti primedbi. Jedini je problem što se sve mora dogovarati i posebno zahtevati i objašnjavati šta, kako i zašto. To bi za nekoga ko raspolaže raznim ISO 900x sertifikatima, trebalo da bude normalan način poslovanja, uraditi tako da u startu klijent dobije vrhunski proizvod po adekvatnoj ceni, a ne stavljati niže cene i za tu cenu zapravo nuditi transformator koji nije upotrebljiv u audio tehnici.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Da li želiš da dobiješ forward celoga emaila i fakturu/predračun u original PDF formatu pa da im to predočiš uz svoj email i predračun koji su tebi ispostavili i na osnovu toga zatražiš objašnjenje? Bez obzira što nije reč o velikoj razlici, tvoj novac je tvoj novac, i niko nema prava da te zavrće. Takođe, sa adekvatnom dokumentacijom imaš mogućnost i da im spomeneš mogućnost da im svrate prijatelji iz inspekcije na kaficu, potom ručak i možda produženi vikend, čisto dok im malkice pročešljaju papiriće o poslovanju...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Stein, stvarno bih to sa zadovoljstvom uradio, ali ovako preko telefona to ne bi islo.

Zivot mi je u poslednje vreme prilicno stresan, pogotovo sa finasijske strane, i ovo je sad proslo kako je proslo. Definitivno vise sa njima ne saradjujem, nema sanse.

Ne vredi, tek mi je 26 god, a gledam vecina mojih vrsnjaka zivi mnogo opustenije. Stvarno ne mogu da tanjim zivce na budale. Nek se lepo nose u tri P........

Sad je stvarno prica o TRAFCO-u zavrsena bar u ovoj temi.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pošto sam ja još od ranije odlučio da više kod njih ne naručujem, ovo traženje predračuna ne može da škodi mojim budućim odnosima sa njima. Ne bih rekao da su kao firma nekorektni, verujem da je samo reč o ponekom neodgovornom ili bahatom pojedincu. Komunicirao sam sa veoma korektnim pojedincima, problem je što ne mogu nikada da budem siguran da li će ono što naručim biti i isporučeno tako kako je dogovoreno, a pošto sam "sitna riba" i naručujem tek tu i tamo, lakše mi je opredeliti se za neku firmu koja po inerciji pravi trafoe za svakoga kao da mu je najvažnija mušterija. Znam da mom poslu to jedino garantuje egzistenciju na tržištu, svaka mušterija je posebna i to nikada ne smemo da zaboravimo. Tog trenutka kada se to smetne s uma, vreme je da se razmišlja ili o drugom poslu ili penziji.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...
  • 2 months later...

Pa da nastavimo pricu. CDP je dobio sve delove, ostalo je jos da proverim I/V konverziju prema ZZZ-ovim uputstvima (bas sam u kolapsu sa vremenom). Ofarbao sam poklopac i zadnju plocu. Nabavio sam parce kondora dovoljno da dampiram kuciste, pa ako moze neki savet za to. Mislim, da li da radim to uopste i ako treba gde sve da lepim kondor po kutiji?Kao i sta da radim sa dampiranjem transporta, da li stavljam sirovu gumu (mislim na ono sto koriste autolimari za popunjavanje rupica pri limarskim radovima na karoseriji) u supljine?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Jao to su muke. Koristim reso na gas, onaj mali sa izmenjivim bocicama. Nema brener u Kgu a nemam ni onaj profi fen za lepljenje cerada. I to bih u Banji mogao da nabavim. Ovako mora improvizacija. Ali ispada ok.

Није ваљда ни ко нема фен :notthinking:

Ne znam samo da li da skidam kristal i da ga metnem na onu suncdjerastu penu. Nisam siguran da li cu raditi clock, a mozda i radim. Za sa damping i pustanje u rad.

Наравно.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...