Jump to content

Aktivno ludilo...


stein

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 467
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Konačno.Nemam "mute" funkciju, ali sam damn close. Novi trafo uguran u kutiju, ali sam pre toga morao da odsečem komad protopločice, da stane. Provereni izvodi (dva zasebna sekundara) potom spojeni jer za sada još uvek imam samo jedan set od 4 diode u most. povezano, zalemljeno, merno daje to što treba. Interkonekti povezani, uključeno, tišina kada sam ispred preampa (manje od metar bočno do basova)... Ispred samog basa se malo čuje zzz... međutim, sa mesta gde inače slušam muziku, ne čuje se. Rekao bih da sam zadovoljan. Trafo je na 2-3mm od izlaznih konektora. Kada nađem snage da sve reorganizujem, sklopiću zasebnu pločicu za ispravljač i filtraciju, odseći višak sa dela gde se obrađuje audio signal i mislim da će biti ok. Trenutačno, mislim da je napravljen više nego velik pomak. :happy64:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

E, sad sledi ono o čemu sam trabunjao onamo u drugoj temi. poseban grec po sekundaru, ispravljanje, peglanje, stabilizacija, fini tuning na tačno 10V na svakoj grani (sada sa fiksnih regova dobijam 9.8 i -9.7VDC) i bacam Capxone (ili kako god) stavljam poštene elektrolite i igram se dok ne napravim kako valja... Oću da se ni ono malo zzz ne čuje. Tu, skoro sam 100% ubeđen, ipak ima veze i to što trafo stoji skoro pa bukvalno oslonjen na izlazne konektore. Ostaje samo pitanje da li ostati pri ovoj tako nezahvalno uzanoj kutijici (sklepano, al' tako da ne izgleda kao da jeste) ili da batalim i lepo uzmem neku standardnu kutiju i uradim širinu kako idu i ostali uređaji i odmaknem trafo kako valja... BTW, ovako čak, čini mi se malo i bolje svira sve zajedno. Možda samo placebo... Možda ipak ima veze :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Mislim da je ipak najbolje da ides na vecu kutiju, pa cak iako je (pre)velika. Moj preamp/skretnica radi u kutiji od Yamaha A-520 pojacala, i trafo je daleeeko of svih signalnih veza. Inace, pre par godina dok sam koristio Bride of Zen u manjoj kutiji, desavalo se da zuji, i to uglavnom kada se kutija poklopi (!?) a dok je sve bilo otvoreno zujanja nije bilo, pa je trafo leteo napolje...u teglu...A i da probas da batalis fiksne ragulatore; probaj umesto njih staru semu stabilizatora sa darlingtonom i zenericom (ili Led-ovima u seriji) na otprilike 10 v...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Dooobro :)Prvo, treba da skockam poštenu pločicu, mada, što dalje slušam, sve me manje briga... Sada, kada pogasim sve nepotrebne izvore buke (komp i grejalica), čuje se tiho zujanje iz jednog od elektrostatika koje je za recimo blagu nijansu glasnije od tihog zujanja iz basova :) To sam već suštinski rešio sa Zolikom, biće stavljeno napajanje na 30KHz...Za sada, ostaje ovako, pa prvo spremam dva nezavisna napajanja sa LM317 da napravim dva puta po 10V. Kad to napravim, onda moguće da usput spremim i nacrt štampane pločice za samu skretnicu pa ću da vidim koliko mi zapravo mesta treba, a onda ću da odlučim koliko velika kutija mi treba. Ima tu sijaset uređaja koji više ničemu ne služe ali užasno mrzim da se drndam sa buškanjem rupa i slaganjem RCA konektora... Ako me šta smara, onda je to petljanje sa zilion rupa... :coffee:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

E kad se juče nisam raspao od histeričnog smeha nakon što sam zagasio komp i još jednom prišao preamp-skretnici, rekoh kasno je, vreme je da se spustim u prizemlje i spremim za spavanje. Ne dao mi đavo mira, da probam malo da okrenem trafo, pomerati ga na postojećem prostoru nema mnogo svrhe, milimetar tamo ili ovamo... Možda pozicija izvoda primara i sekundara u odnosu na elektroniku može nešto da promeni. Gurnem kažiprst u sredinu trafoa, malo ga odignem i odjednom muk. Čujem laminat kako diše. Spustim trafo, zzz... Podignem trafo nekih pet milimetara, još tiše, deset od dna kutije, opet ko u grobu... i tako nekoliko puta... Podizanjem od dna, rasipno polje se izmesti uređaj bukvalno postane bešuman. Dakle, definitivno menjamo kutiju... Tako prosto... :doh:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

predlog :

probaj da par puta namotas kroz torus zice izlaznih signalnih vodova ;

kazu da pomaze u shvatanju koliko trafo utice na oklopljene i neoklopljene signalne vodove

Postavljena slika

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Probaj da se skineš u kupaće gaćice i izađeš da cepaš drva na minus pet celzijusa. Kažu da pomaže u rashlađivanju usijanih mozgova... :rofl:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

bar se usija Postavljena slika

"trafo mi je par cm od izlaznih vodova ......... "

si ocekivao od Baba Visnje , da cuci u preampu i lepezom stiti izlazne vodove od uticaja magnetnog polja trafoa ?

Postavljena slika

edit:

upozorenje svim clanovima voruma - nemo' neko Steina da mi za'ebava !

nas dvojica to najbolje radimo :buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja vala kad prčkam po uređajima, a poučen ranijim iskustvima dok sam još bio mali vragolan te imao kose da mi se vozdigne od pipkanja delova pod naponom, pre otvaranja poklopca izvučem utikač iz struje i stavim na vidno mesto pored lemilice, da ga vidim kad god je uzmem, za svaki slučaj. Isto tako kad prčkam po elektroinstalaciji, drugim rečima menjam utikače/prekidače prijateljima iz društvenih branši, osigurače držim u džepu dok ne završim...Nemerem ja misliti šta se kome mota po glavi, a rasejan ko što jesam, bolje vako   ...    :scratch_head:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

U ovom slučaju nije bilo šta da se bojim: trafo izolovan, primar povezan na dovod napona preko rednih stezaljki, sekundarni izvodi zalemljeni, screen izvod uzemljen.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Gurnem kažiprst u sredinu trafoa, malo ga odignem i odjednom muk.

Imam ideju, napravis dugacak produzni za trafo da ti stigne do fotelje za slusanje i lepo se zavalis, pustis muziku "gurnes kaziprst u sredinu trafoa" i bog da te vidi :rofl:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...