Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
15 minutes ago, sir Oliver said:

Ma znam ja da su (za vas) svi južno od Bubanj Potoka Cigani.

c807ba69fe1f28aa6a78.jpeg

pa nego šta su:mrgreen:

• 3 nedelje kasnije...
  • 2 nedelje kasnije...
Napisano

Da Oleg Rullit to radi jako dugo, sada su to već decenije iskistva. Sećam se prvo je krenuo od vraćanja u novi život, starih dobrih oštećenih zvučnika. Jasan mu je koncept - old school. Ima tu svega od field colila do alnico magneta pa i savremenih materijala. Mnogo ručnog rada, mnogo eksperimenata. I jako velika količina custom drivera. Driveri su skupi ali je svaki par skoro unikat. Mislim da je stacioniran u Berlinu. Pričao mi je poznanik da je svratio kod njega u radionicu i kupio par drivera pristupačnije cene. Kaže da jako lepo rade, nažalost nisam imao prilike da ih čujem. Verujem da su Olegove jedinice odlične. :) Vidim da je to sada već čitav tim ljudi koji sklapaju zvučnike kao Atelier Rullit...

Bibi_zpsuwklka4u.jpg~c200.jpeg

Napisano

Najbolji.

Istorija kaze da su sa njih presli na stalne magnete da pojeftine proizvodnju...da zvucnici budu jeftini i dostupni:crkavanje:

Napisano

tako je. izmedju ostalog kod zvučnika sa permanentnim magnetom i zapremina je manja kao i značajno manja masa. A to smanjuje troškove ne samo materijala već i prevoza i skladištenja i ambalaže. Kao i manje dimenzije kabineta...

Recimo jedna zanimljivost vezana za fiekd coil je sto su ranije taj namotaj koristili kao prigušnicu u napajanjima za cevne ampove koji pogone zvučnike... :) A eventualni manji brum napajanja koji se reflektuje na zvucnicima neutralisali takozvanim humbucking dodatnim coilom...

Napisano

A da je ostalo tako ne bismo imali radio aparate, kucne sisteme... a moguce ni rock'n roll-a. [emoji6]

Btw i Wolf fon Langa radi sa field coil.

Napisano

Imali bi, po cenama sigurno manjim od nekih sadasnjih ezoterija sa magnetom i magicnom konstrukcijom. I ne bi se zvucnici menjali kao carape..malo vise nalik menjanju auta  :) 

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...