ManicP Napisano Oktobar 5, 2010 #1 Napisano Oktobar 5, 2010 Pade mi nešto na pamet. El zna neko gde bi imalo da se uzmu (ili kupe ) profili kao sa slike, Mehatronika ih ima za izradu kutija.Zvao sam i pitao, u principu to im je repro materijal i ne bi prodavali...Bilo bi zabavno imati par metara ovoga na lageru, pa kad zatreba kutija bonsek u ruke i eto lepe kutije po meri...Možda bude zanimljivo još kome.
Leonardo Napisano Oktobar 5, 2010 #2 Napisano Oktobar 5, 2010 Pade mi nešto na pamet. El zna neko gde bi imalo da se uzmu (ili kupe ) profili kao sa slike, Mehatronika ih ima za izradu kutija. Zvao sam i pitao, u principu to im je repro materijal i ne bi prodavali... Bilo bi zabavno imati par metara ovoga na lageru, pa kad zatreba kutija bonsek u ruke i eto lepe kutije po meri... Možda bude zanimljivo još kome. Mudar si ti Mehatronika je platila izradu alata za ekstrudiranje ( brizganje ) ovog profila. Time je i ekskluzivni korisnik, što znači da firma koja im pravi profile radi samo za njih , ali ne i za tržište. Pre nekih 4-5 godina, znam da je u Nisalu izrada alata za brizganje sličnog profila koštala oko 700 - 800 evra. Alat ostaje u vlasništvu firme, pod brojem. Nepovoljnost je što su dizali kvotu narudžbine sa 250 na 500 i više kilograma, što je stvarno previše. Za male proizvodjače nije baš jeftino da prave takve zalihe. Ako baš hoćeš jevtinije da prodješ, naruči od Mehatronike sirovu kutiju, neplastificirani i bez ikakvih rupa, samo isečenu u glavne sastavne komade. Onda se sam igraj i kasapi kako ti treba. Nekada je bilo ovakvih profila i u maloprodaji, kao viškovi iz proizvodnje, ali su se vremena promenila. .
sir Oliver Napisano Oktobar 5, 2010 #3 Napisano Oktobar 5, 2010 Jel ovo.jpg].jpg] ? Pa jos perforirano.
ManicP Napisano Oktobar 5, 2010 Autor #4 Napisano Oktobar 5, 2010 Mudar si ti :Viannen_loungelizard:Mehatronika je platila izradu alata za ekstrudiranje ( brizganje ) ovog profila. Time je i ekskluzivni korisnik, što znači da firma koja im pravi profile radi samo za njih , ali ne i za tržište.Pre nekih 4-5 godina, znam da je u Nisalu izrada alata za brizganje sličnog profila koštala oko 700 - 800 evra.Alat ostaje u vlasništvu firme, pod brojem.Ovo nisam znao Osim onog da sam mudar Nepovoljnost je što su dizali kvotu narudžbine sa 250 na 500 i više kilograma, što je stvarno previše.Za male proizvodjače nije baš jeftino da prave takve zalihe.Ovo, na žalost, jesam.Ako baš hoćeš jevtinije da prodješ, naruči od Mehatronike sirovu kutiju, neplastificirani i bez ikakvih rupa, samo isečenu u glavne sastavne komade.Onda se sam igraj i kasapi kako ti treba.To je aktuelan plan :good2:Hvala na informacijama, ispravno sam pretpostavio ko će imati info iz prve ruke. Sir Oliver, baš takva kutijica!
Ја sam sam Napisano Oktobar 5, 2010 #5 Napisano Oktobar 5, 2010 Бејаше једна фирма са Сењака : Радиотон, ал'дал још постоји треба проверити! Ево нешто из њиховог асортимана:
Leonardo Napisano Oktobar 5, 2010 #6 Napisano Oktobar 5, 2010 To je aktuelan plan :good2:Hvala na informacijama, ispravno sam pretpostavio ko će imati info iz prve ruke. Evo kao dodatak par fotki jednog kućišta za cevni preamp koje sam radio pre godinu -dve .Kutija je naručena od Mehatronike, sirova bez jedne jedine rupe i plastifikacije, samo limovi i profili.Sve drugo što je trebalo raditi, seckanje, pregrade, navoje i ostalo sam radio ja.Ovakva kutija nije baš pogodna za eloksiranje, zbog kvaliteta limova. Zato mogu da se plastificiraju.
Ја sam sam Napisano Oktobar 5, 2010 #8 Napisano Oktobar 5, 2010 Evo kao dodatak par fotki jednog kućišta za cevni preamp koje sam radio pre godinu -dve .Свака част ал' много компликована!
Leonardo Napisano Oktobar 5, 2010 #9 Napisano Oktobar 5, 2010 Свака част ал' много компликована!Komplikovana je bila narudžbina.
Ја sam sam Napisano Oktobar 5, 2010 #10 Napisano Oktobar 5, 2010 Komplikovana je bila narudžbina.Ма јок, рад!
ManicP Napisano Oktobar 5, 2010 Autor #11 Napisano Oktobar 5, 2010 Свака част ал' много компликована!Bome, lepo je tu gazda izodvajao delove preampa
guja011 Napisano Oktobar 5, 2010 #12 Napisano Oktobar 5, 2010 kakvo srpsko ekstrudiranje, kakvi bakrači. ono su standardni profili ili od fišera ili pade.savršeno nabavljivo kao i bilokoji sk profil.čudna mi kupusa.naravno da ima i adam hall profila al su skuplji ( i lošijeg oblika ).
Ја sam sam Napisano Oktobar 5, 2010 #13 Napisano Oktobar 5, 2010 kakvo srpsko ekstrudiranje, kakvi bakrači. ono su standardni profili ili od fišera ili pade.savršeno nabavljivo kao i bilokoji sk profil.čudna mi kupusa.naravno da ima i adam hall profila al su skuplji ( i lošijeg oblika ). И још се на кило продаје .
Sipi Napisano Oktobar 5, 2010 #14 Napisano Oktobar 5, 2010 ... savršeno nabavljivo ...Evo gledam Fischer katalog i ovoga 'GB 1' bih pazario jedno 4-5 metara, ali i u njihovom katalogu je naveden samo kao deo kit-kompleta (cela kutija) - ne daju profil sam za sebe...Jel' ti znas neki nacin na koji bi 'gb 1' bio savrseno nabavljiv?
guja011 Napisano Oktobar 5, 2010 #15 Napisano Oktobar 5, 2010 Jel' ti znas neki nacin na koji bi 'gb 1' bio savrseno nabavljiv?hehe. dobavljače ove "skupoće" znaš
guja011 Napisano Oktobar 5, 2010 #16 Napisano Oktobar 5, 2010 cena je za 1 metar inače pa uradi matematku..
Ја sam sam Napisano Oktobar 5, 2010 #17 Napisano Oktobar 5, 2010 hehe. dobavljače ove "skupoće" znašKo?
guja011 Napisano Oktobar 5, 2010 #18 Napisano Oktobar 5, 2010 u BG 4 firme, u NS 2, u Niš bar dve.kad si zadnji put kupovao nešto?
Leonardo Napisano Oktobar 6, 2010 #19 Napisano Oktobar 6, 2010 . Gujo, dobri su ovi profili iako nisu bog zna koliko izgledni. Pravio sam neke kutijice za ispravljače i regulatore, jednom rečju radioničku elektroniku. Nije zgodan za veće kutije, 19" i slično, zato jer se limovi uvlače u šlic 2mm, pa kad treba otvoriti kutiju radi neke intervencije, obavezno sledi skidanje zadnje strane. Naravno kome to ne smeta a cena mu odgovara, mogućnost je odlična. Dobra kutija se može uraditi i bez ugaonih profila, velika ili mala svejedno. .
Ја sam sam Napisano Oktobar 6, 2010 #20 Napisano Oktobar 6, 2010 u BG 4 firme, u NS 2, u Niš bar dve.kad si zadnji put kupovao nešto?Дај назив бар једне у Београду!Јуче.
Sipi Napisano Oktobar 6, 2010 #21 Napisano Oktobar 6, 2010 hehe. dobavljače ove "skupoće" znašFala Gujo
Sipi Napisano Oktobar 6, 2010 #22 Napisano Oktobar 6, 2010 ... Nije zgodan za veće kutije, 19" i slično..Tako i ja mislim - brzo i lako resenje za male kutije - bafercice, sitne preampove, dacove, napajanja i sl...A kad treba nesto ozbiljno, znas koga zovem
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah