Jump to content

Preporučeni Komentari

• Odgovora 6.8k
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Napisano

Bolje izgleda nego šaka sitnog šodera, mesinganog i bakarnog špona zalivena epoksi smolom u kalupu oblika piramide, nazvanom ORGONIT .

Tvrde da harmonizira energije u ozračju pa samim tim povoljno utiče istodobno na svičerska i linearna napajanja.  Povoljan uticaj ima i na žive organizme u  bliskom polju.     :default_msn-rofl: 

orgonit-piramida-kristali-elektromagnetno-sevanje-zascita-piramida-orgonit-podragi-kamni-tigrovo-oko_720x.thumb.webp.47c3d8e1e592326be8f0065fb690fd4f.webp   

Napisano

Ne bih znao kako je sveto drvo aplikovano na piramidu.

Vidim da spravljači ovakvih artefakata obilato koriste mitologiju i drevne simbole.

Treba im odati priznanje što nešto ovako veličine 7x7cm prodaju za  20-30e. 

Napisano
pre 2 časa, Leonardo reče

Bolje izgleda nego šaka sitnog šodera, mesinganog i bakarnog špona zalivena epoksi smolom u kalupu oblika piramide, nazvanom ORGONIT .

Tvrde da harmonizira energije u ozračju pa samim tim povoljno utiče istodobno na svičerska i linearna napajanja.  Povoljan uticaj ima i na žive organizme u  bliskom polju.     :default_msn-rofl: 

orgonit-piramida-kristali-elektromagnetno-sevanje-zascita-piramida-orgonit-podragi-kamni-tigrovo-oko_720x.thumb.webp.47c3d8e1e592326be8f0065fb690fd4f.webp   

Ako ćemo iskreno..............teško je nadmašiti orgonit piramidu, ali audiofilsko tržište ima prilično bogatu maštu:default_rolleyes:  Evo par kandidata koji idu još korak dalje u “verovanju preko fizike”:

“Quantum” stikeri za uređaje
Male nalepnice koje se lepe na DAC, kablove ili osigurače. Tvrdi se da “reorganizuju kvantno polje elektrona” i “smanjuju jitter na subatomskom nivou”.

qu.jpg

Audiofilski osigurači od 100–500€
Navodno “kriogeno tretirani” i sa strelicom koja pokazuje smer protoka struje......

osigurac.jpg

Problem: naizmenična struja menja smer 50 puta u sekundi.:default_smesna:

“High-end” podloške za kablove (cable lifters)

lifter.jpg
Male dizalice koje podignu kabl sa poda da “smanje dielektrički uticaj parketa”.
Efekat: estetski čist pod. Zvuk…jbga:D

Napisano
Pre sat vremena, Mikorist reče

Audiofilski osigurači od 100–500€
Navodno “kriogeno tretirani” i sa strelicom koja pokazuje smer protoka struje......

osigurac.jpg

Ovo me skoro sram reći, ali je baš tako:
Isprobao i postoji razlika.
Nisam ju čuo samo ja, nego i klinka koju hifa kao takva uopće ne zanima, pa nije ni znala da sam išta mijenjao, ali ju zanima glazba i koristi se glavnim hifijem.
I to sam isprobao baš tu marku: Hifi-Tuning jer je tada bio najjeftiniji.
Posljedica je da ga imam u svim uređajima osim u Softone Model 4 Phono pre jer je u njega stavljen nekakav osigurač koji nije po našim "F" ili "T" standardima, nego u trećem, japanskom standardu koji ima potpuno drugačije tolerancije u vremenskoj domeni u odnosu na truju koja kroz njega prolazi.
A da sam znatiželjan bih li čuo razliku i u Softoneu, jesam!

EDIT: BTW, cijena je nekad bila 40 € što je baš kretenski za platiti jedan osigurač, a danas je, ako se dobro sjećam: 60 €

Mogu li reći zašto se čuje razlika?
Ne mogu i teško da to može i sam vlasnik firme "Hifi-Tuning".

Napisano

Ima tu proizvoda koji na prvi pogled ( a u dometu naših dosadašnjih saznanja, uvida i iskustava ) izgledaju abrakadabra.

Opet sa druge strane, neki od nas imaju pozitivna iskustva sa nekim od takvih proizvoda.  l  to je za respekt.

Svakako treba tražiti i naći ličnu sreću, to je sasvim legitimno, a iznad svega neophodno za rad zadovoljstva i sreće svih nas.

image.thumb.gif.306c94b1eace0d4c523f585fa91f9be0.gif  

Napisano

Brate, ako već imaš kintu za audiofilsku letvu, bolje to preusmeri u neku domaću, organsku rakiju.....to bar radi provereno. :drinking-2:

Realno, nek svako tera svoj fazon. Na kraju dana svi jurimo isto.....da nam je lepo i da se malo opustimo uz muuuziku.

I samo da ne zaboravimo jednu bitnu stvar: svaki fuse ti vredi tačno onoliko koliko mu vredi i holder. Džabe ti “sveti gral” od osigurača ako sedi u kršu.

A i obrnuto važi ...... dobar holder, loš fuse… ista pričaa.:default_smesna:

Napisano
Upravo sada, Mikorist reče

Brate, ako već imaš kintu za audiofilsku letvu, bolje to preusmeri u neku domaću, organsku rakiju.....to bar radi provereno. :drinking-2:

Realno, nek svako tera svoj fazon. Na kraju dana svi jurimo isto.....da nam je lepo i da se malo opustimo uz muuuziku.

I samo da ne zaboravimo jednu bitnu stvar: svaki fuse ti vredi tačno onoliko koliko mu vredi i holder. Džabe ti “sveti gral” od osigurača ako sedi u kršu.

A i obrnuto važi ...... dobar holder, loš fuse… ista pričaa.:default_smesna:

Zar insinuiraš da ZM Labs ne korsiti high end fuse holdere? Okay, možda ne Shurter kao PL, ali što Nele zapravo zna. Ionako prepisuje od ZM-a na svakom ispitu! :rasta:

Imam kintu za većinu stvari, i da ostane za rakiju ako ju hoću popiti.
Mika, jesi li obrisao sve one postove o srebrnom kalaju, raznim žicama, izolacijama koje si na forumu pisao?
Jesi li stvarno čuo/ćutio razlike ili si nas lagao?

Napisano
pre 2 minuta, zerowaf reče

Mika, jesi li obrisao sve one postove o srebrnom kalaju, raznim žicama, izolacijama koje si na forumu pisao?
Jesi li stvarno čuo/ćutio razlike ili si nas lagao?

NE.....Kad se malo popije pive, odma’ se čuje razlika.... i u kalaju i u fuse holderu . Btw ja sam na napajanjima na DAC prespajao mesta za fuse holdere . Najbolje peva kad nema ni fuse ni fuse holder :D

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Kreiraj novo...