Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

ko nije vozio i pezejca i wartburga (pravog, dvotaktasa) i ladu 1200.... taj nije nista vozio

ene, i princa i tristaca i gordinija
bogami i volgu

osta mi pusta zelja da vozim ajkulu, al to ce malo teze da se desi

:smesna: 

Napisano (izmenjeno)

Imao deda ladu 1200 karavanku, kaze stara kad je ucila da vozi da crknes dok namotas volan a kvacilo beton a i karb kad se razjebo trosila 20 litara. Da mi je nekog pezejca naci u krs stanju i ganjaj driftaj i odma otpad kad se izdivljam.

Bogme voznja u mom kecu ranije je bila kao u trabantu kad sam se provozao jednom. Jadno unutra ko da su ga kod kuce pravili, jos je trabant auto za onaj jad iz 90ih. Al jebiga nema vise tih starih auta, pezejca dal sam ikad i sreo a kamoli vozao, a ostalog sto sam sretao ko manji vise odavno nema sem ponegde odltimer

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano
pre 10 časa, Zen Mod reče

osta mi pusta zelja da vozim ajkulu, al to ce malo teze da se desi

Nije nemoguće, ni u kom slučaju.....

Napisano

Eto nabavih i test kasetu, u pitanju je sony hf90, snimana kod kuce al ne bi ja bio ja da sve bude potaman

Kad uzmem da ocitavam izlazni nivo multimetrom dobijam oko 250mv ac, trimpoti otprilike na pola, kad bi ih okrenuo do dz dobijem 600mv al nije mi to to. Moram ovako na neke prirucne metode da radim, na kompu u realtek podesim line in na 50 i onda gledam da zvuk bude prijatan, dok recimo kao neka referenca na turandotu sa petopolca moram realtek na 100 da podesim da bi imao nivo u audacity izmedju -12   -6db, isti takav pucam da dobijem i na deku kad je line in volume na 50. 

Ove moje metode ko oni pakistanci kad popravljaju kojesta, al jebes ga kad nemam opremu, jel ima neko ideju sta bi mogao najbolje izvuci sa ovom test kasetom, koristim audacity do poravnam kanale sa tim test tonovima i onako da izvucem neki normalan nivo reprodukcije, a original unitra zrk kasetu nema sanse naci a i svakako bacanje je para

Napisano

vidi, na tape - gde god i kako god da je snimljeno, 0db je 0db

sad, za svaki uredjaj je definisana test procedura i ne mozes da odstupas od toga ...... i moras da imas adekvatnu mernu opremu

Napisano (izmenjeno)

Nadam se da je ovo na 0db snimano, procedura nije nesto komplikovana, samo se ubaci kaseta, preko trimpota podesavas i pratis da dobijes 600mv na cinc izlazu, sad jedino ako moj multimetar ne moze takav signal da ocita, i kolko sam ja skontao do sad type 1 kasetea ne zadrzi svaka puni signal nakon snimanja

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano

ako znas da je snimljeni signal 0db onda znas

ako ne znas, onda ne znas

prava fabricka test tape ili kaseta imaju razne track - mono, stereo, razne freq, razni nivoi, i to je opisano na omotu/kutiji

ene, ako meris sa multimerom - onda tu zna da bude zaeb - mozes da meris sine samo do 1K sa sigurnoscu, ali onda moras da budes siguran da ti je multimer true RMS, dakle da realno pokazuje vrednost

da bi razumeo moras da znas razliku izmedju peak-to-peak ( ono kako vidis na osciloskopu) i RMS

sad, da bi znao sta stvarno tvoj multimer radi - ili gledas u datasheet ili uzmes taj test tape i pustis na garant dobrom deku i gledas sta multimer meri

recimo da UNI-T multimeri pokazuju korektno RMS na 1KHz

Napisano (izmenjeno)

Jeste snimano na 0db, sa onkyo ta2360 dekom. U SM za njega sam nasao da se kalibrise sa trakom od 200nWb/m a moj dek trazi 250. Sad kad malo preracunam to izadje na oko 470 480mv da bi mi bilo korektno, unimer mi je sma 64 

Ima tu mozda i do moje navike jer sam ja navikao na tisi, meksi zvuk a ovo sad da je glasniji ostar zvuk.

Evo sta kaze za multimetar, od tonova imam 400 440 1000 3000 i 3150hz, ovaj od 440 nece moci izgleda sa ovim unimerom, i kad se spoji line in u komp imam pitch tuner koji ocitava cistih 400hz ako znaci ista ta info

Screenshot_20260722_180106_OneDrive.jpg

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano (izmenjeno)

Ma vec sam ti dovoljno pokidao zivce sa sto pitanja. Stimam dok ne nadjem sweetspot, pa kolko mv bude bude, vazno da su kanali jednaki i da je to najpriblzinije moguce

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano
pre 2 časa, Bogdan08 reče

Ma vec sam ti dovoljno pokidao zivce sa sto pitanja.

Nije to ništa šta mu ja spremam....:Viannen_loungelizard:, samo čekam da "gazda" (tako ZM vabi moju ženu) objavi novosti.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Kreiraj novo...