Zen Mod Napisano pre 2 časa #67 Napisano pre 2 časa 1 hour ago, Bogdan08 said: Dok na izlazu bude 23dc pa pada do 15v. ako je ulaz konstantno dovolno veci od nazivnog napona regulatora, nije prevelika struja (za trafo i ispravljac) ako napon na izlazu rega padne znacajno manje od nazivnog napona regulatora, onda je reg. neispravan, narocito ako reg nije pregrejan dakle, ili menjaj reg, da ustanovis sta je, ili menjaj dek
Bogdan08 Napisano pre 1 sat Autor #68 Napisano pre 1 sat (izmenjeno) Da mi nije zao tog deka razbio bi ga. Al mi je drag sto bas fino i snimanje i plejbek rade, a i ovako taj moj dosadasnji trud Mozda bi moglo biti do diodnog mosta d101 do 104 jer ne radi mi mozak dal tu treba biti ac il dc na ulazu i sam stabilizator. Bude vruc vec nakon par minuta rada, kao da ga crpi nesto ili da su bas oba isto sjebana Izmenjeno pre 1 sat od Bogdan08
Zen Mod Napisano pre 1 sat #69 Napisano pre 1 sat diodni most sluzi da od AC napravi DC kao sto rekoh - ako na izlazu rega nemas stabilan napon, ne valja reg ili nesto gaaado vuce struju, pa ili reg padne u nesvest ( zastita) ili padne napon na ulazu rega pa ne moze ni da bude na izlazu ponavljam - ne zalazim u emocionalne razloge i da li su opravdani ........ taj dek nije qrcu valjao ni kao nov; zvuk kanta, dizajn unutra - mehanika i elektronika - zastarela tehnologija vec kad je Unitra kupila od Grundig, jos onomad kad je izmisljen TV ......... i onda se neko u RIZ ponada da ce kupovinom na veliko i prodajom na domacem trzistu da zaradi pare ............ kupis jeftino, prodas skupo; a kupio si jeftino jer je zastarelo djubre
Bogdan08 Napisano pre 1 sat Autor #70 Napisano pre 1 sat (izmenjeno) 17 minutes ago, Zen Mod said: i onda se neko u RIZ ponada da ce kupovinom na veliko i prodajom na domacem trzistu da zaradi pare ............ kupis jeftino, prodas skupo; a kupio si jeftino jer je zastarelo djubre Kamo srece da je riz neki dek napravio, drugi isli na bolje a oni pri kraju profuserili Napon na regu varira cim upalim dek a kansije se spusta i na ulazu isto vrljavi, ne mogu dobiti da je stabilno lupam 37v. Nema onog gasenja da nestane zvuk il nesto ali evidentno ga koci nesto, procitah da je neki poljak imao situaciju da je neki mali kondenzator ne elektrolit, on ga opisuje zelen sa zelenim sadrzajem. Spajao je na masu i gusio reg, al sad aj znaj koji je. Slazem se s tobom da tu ima svega i svacega nabacano i sklepano, realno gledano tesko da bi to usluzno servisirao ikome, znam i kako je tebi bilo da se bakces sa time. Jedino pozitivno u svemu tome sto cu izvuci neko znanje i praksu ps, sad sam ukacio tek, na ulazu u reg treba da ide ispeglan dc iz diodnog. Ja na dc tu nemam ni 15v, moze lako biti da je neka od dioda krepala Izmenjeno pre 1 sat od Bogdan08
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah