Jump to content

informativne objave na temu AI & ML (Uskoro nam neće biti života bez)

Preporučeni Komentari

Napisano

Kako prepoznati da sam ja a ne AI . :D

Većina običnih ljudi u svakodnevnoj komunikaciji (postovi, mejlovi, komentari na društvenim mrežama) retko koristi em dash. Češće koriste duple crtice "--", zareze ili tačku-zarez. Ako tekst preplavljuje "–" na mestima gde sam ja stavio zarez, to može biti indikator. 

Onda stavljam edovno  programerske zagrade {ovako} ili uglaste zagrade [[ovako]] u svakodnevnom pisanju.

Ako ih nema znajte da nisam ja :sarcastic_hand:

I četo gutam slova u brzini. Stavljam č umesto  ć (mešam ih)......kod AI je sve savršeno i nema ispravljanja postova;)

Napisano
On 31. 8. 2025. at 15:30, Vix reče

Miko, reci osam! :laugh1tooht:

(Da vidim da li si to ti ili AI) :D

On 31. 8. 2025. at 16:18, Mikorist reče

Na AI te nosam :smesna:

Ne može to bez Lacija! :default_crazyrocker:

• 4 nedelje kasnije...
Napisano

Igram se sa Gemini CLI, i pokusao sam da od furde komponenti napravim neki inventory.

Dao sam mu folder sa ovakvim slikama(~30-50 slika).

in.thumb.png.b5edd41ec2e1c8a2a7c924a332178287.png

Onda sam mu rekao da identifikuje oznake cipova sa slika, nadje na netu cemu sluze tj koja im je funkcija i sve stavi u excel(csv) file.

Evo ga rezultat:

out.thumb.png.b5afe9ef9159f15dd2907520bfe1e829.png

Cak i ako nije 100% tacno mnogo bolje nego nista...

Napisano

Naredni korak: 
Od popisanih čipova sastavi mi pojačalo D klase; sačini šemu, PCB i pošalji na PCBway da se urade pločice (plati sa mog paypal naloga), što fali od komponenti poruči sa Mousera (isto plati sa PayPala), sve da stigne na adresu kod Slobe TV servisera na kraju ulice sa naznakom da mi sastavi do sledeće srede. Ostavi mu poruku da kada bude gotovo doveze pojačalo i za taj datum poruči 2 piva neka budu hladna, Karslberg, i 10 ćevapa kod Mićka sa ugla.
Ja sada idem da pecam, preporuči mi varalicu za štuku za Opovački Dunavac, s obzirom na trenutne vremenske uslove i vodostaj (nađi podatke na RHMZ sajtu).
Pecaću 3 sata. Ti se u međuvremenu raspitaj u kojoj će pečenjari tada da bude sveža jagnjetina, sa maksimalnim čekanjem do 15 minuta (neka bude vruća).
:D 

Napisano
1 hour ago, Aleks said:

Od popisanih čipova sastavi mi pojačalo D klase; sačini šemu, PCB i pošalji na PCBway da se urade pločice (plati sa mog paypal naloga), što fali od komponenti poruči sa Mousera (isto plati sa PayPala), sve da stigne na adresu kod Slobe TV servisera na kraju ulice sa naznakom da mi sastavi do sledeće srede.

Ili, pokreni online store za pojacala d-klase i prodaj 1000 komada svaki mesec...

A sledeci nivo ce biti, e aj napravi neke pare, ne zanima ma kako. Ovo ti je moj broj racuna :phil_04:

Napisano

Šta će biti ako laže, ili ponudi pogrešan odgovor. Ti uletiš sa kintom da praviš nešto, kad ono cvrc!

Imaćeš više delova u furdi za sledeći pokušaj  :wink2:

Napisano

Samo se vi zajebajite, ali vrijeme leti kao ptica.

Jedna informacija iz prve ruke: specijalizanti u operacionoj sali u Njemačkoj koriste ChatGPT!!! Nije zabranjeno.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...