Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
Pre sat vremena, Zen Mod reče

mogu da se kladim da po kojekakvim kancelarijama jos ima masina sa XP

Bankomati su svi na Win XP jos uvek.

Ne hejtujem ja tvoj stav Miko, nego hejtujem opsti trend, ima i naziv za to a to je "planned obsolence".

Da se izmislja novi, komplikovaniji i zahtevniji softver, u sluzbi vestackog kreiranja novog hardvera koji ce da podrzi taj softver, i tako u krug ja ne znam vise do kakve konfiguracije. Postala je normala 4 jezgra i gigabitne brzine i statijaznam, mislim ludnica.... 

OK - svi hocemo bolje i bolje igrice, mape, filmove vece rezolucije i sve to razumem... al, ako se vratimo na obicno strimanje muzike - muzika brate - znaci, zasto ne mogu taj hebeni FLAC da reprodukujem na starom pentiumu? Zato sto su wrapovali sve unutar Chrome browsera (Tidal), koji je sada daleko zahtevniji za racunare... i cak nema za 32 bit!!!

To je moja poenta.

Ma... :D 

Napisano

Da dodam> Na mojoj desktop masini (FX8300/24GB ram itd nije to sve tako lose iako je staro), Tidal secka na pojedinim pesmama!!!

Skinem to kao highest res FLAC - odlicno radi iz Foobar2000 na onom Fujutsu mamut laptopu, bez seckanja naravno.

E TO me nervira :) 

Napisano
pre 9 minuta, Aleks reče

Ma... :D 

Tidal u browseru praktično je web aplikacija koja radi unutar Google Chrome ili Chromium.

A Chrome je danas ogroman softver: 

Chromium engine
FLAC stream
DRM zaštita *(ovo mora zbog autorskih prava)
JavaScript aplikacija
HTML5 audio
GPU compositing
OS audio stack

Muzika je samo mali deo cele mašinerije.
To je još jedna industrijska odluka glavonja iz Kalifornije.
Kad browser nestane nestanu i streaming aplikacije.:loleverybody:

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   1 član

• Kreiraj novo...