Jump to content

Ras

Član
 • Content Count

  482
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ras last won the day on April 23 2016

Ras had the most liked content!

About Ras

 • Rank
  Početnik

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

50550 profile views
 1. Ras

  Sav Taj Jazz !

  Tako je, odličan i na klaviru! Evo par albuma koji mi u poslednje vreme zaokupljaju pažnju: Evan Parker / Paul G. Smyth - Calenture and Light Leaks (Weekertoft , 2019) Vijay Iyer and Craig Taborn - The Transitory Poems (ECM, 2019) Larry Ochs, Nelsa Cline i Geralda Cleaver - What is to be Done (Clean Feed, 2019) Heroes Are Gang Leaders - The Amiri Baraka Sessions (Flat Langston's Arkeyes, 2019) Zanimljivo da svi snimci na ovim albumima potiču od pre 3-4 godine, izuzetak je Transitory Poems 2018. i da su praktično sve živi albumi. I preporuka za jedan konzervativniji pristup- big bend album: Mike Holober The Gotham Jazz Orchestra - Hiding Out (ZOHO, 2019)
 2. Ras

  Sav Taj Jazz !

  Nisam gledao ovo, ali nisam propustio sledeći nastup u SKC-u krajem novembar 2017. godine. Gayle je nastupio u pratnji basiste Ksaveryja Wojcinskyog (svira sa njim i na albumu Christ Everlasting iz 2015. godine) i domaćeg bubnjara Aleksandra Škorića. To je bio IZVANREDAN nastup. Svirali su i u Kragujevcu 2017. godine, verovatno dan pre Beograda. Fotografije iz KG
 3. Da li neko odavde poseduje nacrte za PTP Lenco?

  1. Zen Mod

   Zen Mod

   za moje znanje - ne

   ako imas originalan lim/sasiju od lenka , prakticno imas predlozak za sve otvore i rupe

   formu elemenata odokativno sa slika original ptp , i to je to

  2. Ras

   Ras

   Pitam za druga (zaista). Ne znam hoće li mu ovo biti dovoljno, a u svakom slučaju može i da kupi, ako mu to bude odluka.

   Hvala na odgovoru!

 4. Ras

  format USB flash 32 g nece u ntfs

  Imao sam dobra iskustva sa Partition Magic softverom za Win: problematični USB stikovi, spajanje, ponovno dimenzionisanje i formatiranje particija uz očuvanje podataka na HDDovima i slično. Besplatan je.
 5. Ras

  Koncerti

  Mogao bih da odem, ukoliko ne zaboravim
 6. Ras

  Koncerti

  Biće regularnog snimka na YT kanalu Studija 6, uobičajena praksa. I pored toga što JBL zaista sjajno zvuči, pitam se koji je razlog da se mnogi od nastupa ne prate bez posrednika?
 7. Ras

  Šta trenutno slušam . . .

  Danas sam preuzeo cd i toliko sam oduševljen da je akcija pokrenuta pre manje od godinu dana (u decembru 2017. godine) iznedrila ovakav rezultat: Klavirsko nebo - nova klavirska muzika kompozitora iz Srbije Pop Depresija je u decembru 2017. godine pozvala da se kompozitori iz Srbije jave sa svojim novim radovima u cilju objavljivanja jednog ovakvog albuma. O albumu Bandcamp preslušavanje i daunlod
 8. Jeff Bugby je pravio Continuum, njegovo viđenje BBC monitora, sa Dayton RS28A visokotoncem (jedna od opcija u linku je Dayton RS28F, ali taj drajver nije više u ponudi i izgleda da ga neće ni biti (ima ih verovatno na e-bay). Iz istog razloga ni Continuum nije dostupan u kompletu u formi kita. Ne sećam se više (a čini mi se da jeste) da li je Continuum bio kompletno dokumentovan projekat dostupan DIY zajednici, pre komercijalizacije.
 9. Ras

  Udrobljena gramofonska tema

  Jesu, pravili su gramofon sa DD motorom i otprilike tom cenom koju spominješ.
 10. Ras

  Udrobljena gramofonska tema

  VPI predtstavio DD gramofon, najavljuju limitiranu seriju od 400 komada i cenu od 15000 zelenih:
 11. Ras

  HDMI kabl i max. dužina

  HDMI standardi se razlikuju po propusnoj moći (osim po formatu konektora). Kabl dužine 3, ili 5m neće biti problem ukoliko odgovara nameni/standardu. Blic guglanje otkriva šta Sony kaže na tu temu: https://www.playstation.com/en-gb/get-help/help-library/system---hardware/sound---screen/ps4--how-to-get-hdr/ Standardi (posebno pogledaj tabelu gde su u redovima rezolucije i fr osvežavanja): https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI
 12. Ras

  Gde ćete na letovanje?

  Gde se nalaze ove vetrenjače?
 13. Ras

  Kotlic i vragolije

  mhmm, nisam ovako nešto jeo baš baš dugo!
 14. Ras

  Kotlic i vragolije

  Može link za ovo, neka fotografija, ili sl?
×