Jump to content

djuma89

Član
  • Broj sadržaja

    118
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Sve objavljeno od djuma89

  1. Da pogrešno sam nacrtao🤣 Dobro sam spojio🙈
  2. Probao sam levi kanal direkt i on radi super. Razmisljam mozda da nije na desnom negde hladan lem jer sam pomerao pojačalo dosta. I još jedna stvar da li sam dobro spojio volume? Na levom kanalu nemam nikakav signal a zujalicom sam probao dolazi signal sa Ulaza skroz do pojačala. Na levom nemam signal tako da je offset 0 , a na desnom je 3mV ali on ne radi dobro.
  3. I dalje ne kontam cemu ovo služi? Polako zavrsavam, isekao sam izolaciju koja će ići na dno ispod kondenzatora.
  4. Šta se dobija ovim dodavanjem u red...? Ima li neki link, da vidim sta da čitam o ovome?! Ulaz signal RCA su mi izolovani od šasije. Dodao kao bonus opciju za zvučnike RCA. Njihov minus je povezan fizicki sa šasijom. Da skinem ove dodatne konektore?
  5. Slazem se, subota je mozga bez😊 Slika vredi vise nego 1000 reci. Da da. Radim uvek tako, nego mi ovako bilo lakse da nacrtam.
  6. Sve sam radio kao i cika Brka, izbacio sa plocica grec i koristim novi grec na kucistu sa filterskim elektrolitima. Evo slike
  7. Sad sam se nesto pogubio, meni je napon posle greca -30 / 0 /30 VDC. Na pojacalu sam izvadio grec i premostio, za prvo pojacalo uzimam 0 i 30VDC. Za drugo pojacalo uzimam 0 i -30VDC samo okrenem na ulasku u drugo pojačalo?
  8. Imam ova dva 220nF i 0.47nF, moze li neki od ovih? Znam da je bitno da u napajanju stoji ovo X2 ali zaboravi sam koja im je uloga... Moram ovo da guglam Ok, skinucu je. Stavio sam pastu i izmedju AL hladnjaka i bakra, tu ne smeta...
  9. Ne svidja mi se sto sam stavio silikonske ali u Sprintu nisu imali liskun. Stegao sam ga bas dobro. Jos cu ga posle dotegnuti kad bude malo radio.
  10. Morao sam da ih ovako pricvrstim sa 2xM3. M2 je kroz sredinu bio slab.
  11. 1. Da li da stavljam kondezatore kao na slici između 1-2 i 2-3? 2. Petica mi je masa, iz nje idu dve zice na po svako pojacalo? 3. Sta i gde vezem na GND na pojacalu?
  12. Isekao sam AL profil 1mm debljine. Probacu od ovog da nesto napravim, da probam za vezbu malo da vidim kako mi ide. Zamenio sam kondezatore na pločicama.
  13. Da neko ga je prespajao licnom. Stavio sam 1A i probao trafo u praznom hodu, sve je ok. Naponi su ok. Porucio sam 2 x 4700/63V za filtraciju.
  14. Ovde je fabricki osigurac 800mA izgoreo je, mogu li da stavim 1A?
  15. Dal bi mogao onda ovaj za signal, ovo je kabl za mikrofon 2x0.22 sa šildom. A ovaj sam desno mislio pota do pojacala da vodim. Sta mislis?
  16. Da ji je problem sto sam stavio ovaj kabl mislim da je AL? Ili da promenim na bakar ali imam samo 0.75mm2. Vidi se i krajnja pozicija hladnjaka.
  17. Sad sam zvao lika sto za nas gravira pločice sa natpisima, 30x6 izadje oko 2.500 din ta ploča. Pitao sam ga da li moze da se farba pa da laser skine farbu do aluminijuma, kaze da može i jedan min kosta 60 din. Rekao mi da napravim pripremu pa cemo videti koliko bi izašlo
  18. Da razumem sad. Kod koga nosis na plastifikaciju?
  19. Kako cu napraviti lep ugao! Nema sanse, nemam alat za to da savijem a da ispadne lepo. Ne moze samo ploča jer ima deo koji ona gore pokriva sa resetkom
  20. Dok mi ne stignu iz Silkena kondezatori, sredicu hladnjake. Razmišljam sta da radim sa prednjom pločom. Ne bih da pravim novu iskreno! Mislio sam ovu da sredim ili da je ne diram, tj samo da ofarbam vrh ploče. 1. Opcija: Mogao bi da je osmirglam kao onaj bruseni efekat pa da nanesem slova sa papira i acetonom da se stopi. To sam vec radio sa nekim ESR metrom koji sam pravio. 2. Opcija: Da ofarbam u crno sve jer ce i resetke biti u crnom. Pa onda kako slova iscrtati, jedino laserom?!
  21. Ne znam kako da vezem potenciometar. Ove stare ne mogu da iskoristim jer su 50k... Nisam razumeo ovo za kip prekidac?! Ja cu dovesti signal na dve bananice, levi i desni kanal. Ne bi tu nista vise dodavao. Mislio si da imam opciju vise izvora?
×
×
  • Kreiraj novo...