Jump to content

Srecko

Član
  • Broj sadržaja

    6625
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    15

Sve objavljeno od Srecko

  1. Srecko

    IT razno.

    Igram ja par puta nedeljno stalno, mada dalekooooo najviše volim da igram napolju koliko god da je beton poguban za moja kolena i koliko god da je hladnije. MORAM, šta ću, kad Nole ne igra. Još malo pa ću ja više biti na terenu nego on.
  2. Srecko

    IT razno.

    Povezao sam na kućnu mrežu KONAČNO štampač Duplex LAN "HP LaserJet Pro 400 M401dn" koristeći "Mi WiFi Range Extender AC 1200" i TO RADI SAVRŠENO. Štampa sa svih računara, telefona, tableta, ko pravi (sramota, godine su prošle, baš sam kreten lenji). STVARNO NEMA RAZLOGA GAĐATI MUVU TOPOM (tražiti neko drugo-bolje rešenje) JER OVO STVARNO RADI BESPREKORNO. Ovaj moj štampač je inače avion za WiFi HP štampač ranga 15000 RSD koji sam hteo da kupim jer pošto gotovo ni ne štampam ništa nisam hteo da dam više novca za novi štampač pogotovo što je ovaj moj stari štampač gotovo nov (jako malooooo je odštampao strana).
  3. Srecko

    IT razno.

    Hvala za lik gospodine Kujo! Trenutno koristim app BubbleUPnP, na kojoj mi sve za sada radi a i sama app je apsolutno najbolje napisana od svih app za Android koje sam do sada koristio. Za IOS koristim MConnect trenutno.
  4. Srecko

    IT razno.

    Lepa vest! Izgleda da sam bio u pravu da aplikacije: MConnect, BubbleUPNP i verovatno i druge slične aplikacije, imaju "svoje" servere na kojima skladište podatke koje je inače za nas ljubitelje SqueezeLite i players I LMS skladištio MySqueezeBox (serveri Logitech). Danas je 19.03.2024. i MySqueezeBox je, kao što je i najavljeno od Logitech, prestao da radi. Aplikacije Squeezer-Android i iPeng-IOS ne vide player UPnPBridge i ne mogu da rade-pristupe Tidal). Pomenute aplikacije: BubbleUPnP i MConnect i dalje, za sada, "vide" Tidal I rade normalno.
  5. Srecko

    IT razno.

    Za @Mikorist ako "slučajno" niste videli! The end of ‘Hackintosh’ – how Apple is sounding the death knell for a once-thriving online community | TechRadar WWW.TECHRADAR.COM Not with a bang, but with a whimper Ako ste već videli, molim Vas izbrišite post.
  6. Boga mi, kad vidite ovog našeg sa kosom kao grivom i onog njenog, digla bi se gospođa i iz kreveta zbog njega. Inače jako poštujem gospođu Midlton jer je uspela da se popne na najvišu moguću poziciju takoreći iz notkuda.
  7. Srecko

    IT razno.

    Ej bre Miko, više se ni ne sećam kad je to bilo kad sam ga kupio a tada sam o WiFi razmišljao onoliko. Ovaj "posao" sebi dao-izmislio zbog Alchajmera a što se štampanja tiče naredne dve godine siguran sam ni jednu stranu neću odštampati.
  8. Srecko

    IT razno.

    Čini mi se da bi pitanje mogao da simplifikujem kao; da li bih ovaj dongle-converter (USB-LAN), priključen na Lenovo računar koji je na WiFi mreži, mogao mogao da smatram da je nešto kao EXTENDOVANI LAN PORT ROUTER-a. Naravno da kablove imam i TRPIM samo u prenosu HiFi signala i nikakvo kablovsko rešenje od Routera ka bilo čemu što nije HiFi ni ne razmatram.
  9. Srecko

    IT razno.

    Napisah da je štampač Dual LAN, očito da Vam je promaklo jer je post dug (izvinjavam se) i da ima ethernet priključke.
  10. Srecko

    IT razno.

    Tako sam i ja mislio.
  11. Srecko

    IT razno.

    Ne dongle sam mislio da ubodem u Lenovo računar (USB 3.0) i da sa njega uzmem LAN izlaz sa drugog kraja i prosledim LAN kablom u HP štampač. Valjda bi taj dongle bio hostovan od Lenovo računara a taj LAN izlaz nekako mislim da bi bio nešto kao sa Xiaomi extendera (radi EON Box sa tim LAN kablom uz extendera) pri čemu bi Lenovo bio nešto kao "LAN žičani hot spot" i time bih izbegao KVAZI lokalnu WiFi mrežu koju mi generiše Xiaomi extender.
  12. Srecko

    IT razno.

    Znači jedino neki WiFi Extender sa LAN izlazom poput "Xiaomi AC1200"? Da li ima nešto bolje od tog Xiaomi u tu svrhu?
  13. Srecko

    IT razno.

    Molim za savet! Posedujem laserski štampač "HP LaserJet Pro 400 M401dn" https://support.hp.com/us-en/drivers/hp-laserjet-pro-400-printer-m401-series/model/5096260 Štampač mi je priključen na računar "Lenovo Think Centre M92P", u radnoj sobi koja je udaljena oko 8 metara od Router-a koji je u dnevnoj sobi (štampač je veliki i nije za dnevnu sobu jer u dnevnoj sobi ne želim da imam ništa "kabasto" osim: TV, HiFi i wireless "malih" uređaja poput telefona, tableta i notebook-a). Računar Lenovo je WiFi donglom priključen na 5GHz 200 MB/s mrežu i na njemu mi je brzina download otprilike upola manja (prirodno). Štampač je Duplex LAN i hteo sam, posle mnogooooo, vremena da ga umrežim zbog mogućnosti štampanja sa telefona (neki dan mi je po prvi put ta opcija zatrebala jer odavno ne štampam ništa i nisam na njemu odštampao ni list bar godinu dana). Već sam u sličnu svrhu iskoristio Xiaomi "Mi WiFi Range Extender AC 1200" da bih povezao TV sa EON Box LAN kablom i to radi par godina solidno iako mi se to rešenje ne dopada jer formira, da tako kažem, "lokalnu" WiFi mrežu. Da li BiH mogao da HP štampač povežem donglom-konverter USB ulaz-Ethernet izlaz sa računarom "Think Centre M92P" i tako od HP štampača napravim mrežni štampač da bi ga video na mreži i štampao sa telefona ili moram opet ići na WiFi extender sa ethernet izlazom. Možda ima i nešto bolje? Zahvaljujem unapred na savetu.
  14. Mislim da ste previše strogi. Moj "Quad 405-2" Zen je "prekrojio" tako da to po rešenjima gotovo da ne lič̣i na polazni pojačavač. I da, nismo svi manuelno sposobni nažalost ali to ne mora da bude razlog da ne volimo i slušamo muziku i UČESTVUJEMO U RADU OVOG (nije zabranjeno a i nisam religiozan) FORUMA NA BAZI ONOGA ŠTO ZNAMO (zato se ja držim tenisa) UŽIVAJUĆI U REZULTATIMA RADA KOLEGA SA FORUMA UZ MALU DOZU LJUBOMORE MORAM PRIZNATI.
  15. AR jeste brend ali ovaj AR90 je bolji od brendiranog znatno a to jeste znanje.
  16. AR90 "osveẓ̌enje" i upgrade! Naravno LMS su hiljade njih (da ponovim open source je) unapredili do te mere da mu ništa više ne treba dodavati i treba "prčkati" po njemu samo kada neko, poput Logitech sada, hoće da izađe iz "kola"-zajednice.
  17. Znam! Podržavam! I sam mislim da je to ispravno! Šta mi se ne sviđa (jedno i jedino): 1. Moj NUC je sada, u ovoj mojoj konstelaciji, CRNA KUTIJA SA SAMO JEDNIM DUGMETOM (On/Of) i daljinskim upravljačem (Mobilni telefon) što me JAKO PODSEĆA NA BILO KOJU DRUGU HiFi KOMPONENTU iz mog 55-godišnjeg uživanja u slušanju muzike. Neko će reći “ŽAL ZA MLADOST” i verovatno će biti velikim delom u pravu.
  18. MConnect i BubbleUPNP potpuno drugačiji software koriste za realizaciju istog cilja i NADAM SE da će izbeći ovaj problem sa MySqueezeBix i Tidal. Jedan id linkova je naveo gospodin @Kuja uz veoma kratko kbjašnjenje ta dva različita pristupa autora Philippe i Andy Grundman koji se naravno manifestuju u zvuku a sve u okviru LMS zajednice. Tako (verujem zbog toga) MConnect i BubbleUPNP ne mogu ČAK ni da odsviraju “192k 24 bit” a SqueezeLite player + plugin UpnP/DLNA Bridge ga svira ladno i može da odsvira i 768k (ja probao sa skinutim materijalom sa net a moj DAC ga kao takvog prepoznao). Sa druge strane MConnect i BubbleUPNP opet po meni i mnogima sviraju Tidalov MQA boljeeeee. Naravno uvek je i samo razlika SOFTWARE KOJI SVIRA ISTI MATERIJAL.
  19. Ne razumem šta je problem! Svako ima svoj pristup, Vi pomenuti a Logitech svoj koji je stekao ogroman broj poklonika. Editovao sam prethodni post u pokušaju da MALO detaljnije opišem kako to sve radi (na osnovu onoga što sam pronašao na net-u koji je uvek problematičan izvor) ali nisam mogao da post SAVE-ram jer ste izgleda Vi odmah napisali Reply. Mrzi me da ponovo pišem sve što sam dopunio (da je Nole u pitanju odmah bi napisao roman) jer to rekoh ionako ni za koga verujem da je interesantno. Miko, što se tiče vašeg posta, i sistemake rutine je neko napisao i ovo sve i radimo i pišemo zato što mnogi misle pa i mi da nisu dobro napisane i smatraju da ČUJU MANJKAVOSTI LOŠE NAPISANIH SISTEMSKIH RUTINA. Zato i mnogi od nas sa Win pređosmo na Linux (drugi veruju potpuno neopravdano) i ko zna šta nam je sledeće.
  20. Nije to razlika između UPNP-ova @Mikorist već je razlika između načina na koji prezentiraju strimovani materijal npr. MQA BubbleUPNP i UPnP/BRIDGE (plugin koji je neko napisao, da ne tražim ime autora, i koji se na LMS čekira-instalira kako god to zvao). E pa Bubble i MConect npr. nemaju codec npr. za HI_RES_LOSSLESS (192k 24bit) materijal (maksimum mogu da idsviraju 96k) a UPnP/BRIDGE to svira ladno. Tako ovi pak (ne znam zašto da li zato sto imaju ugovore sa Tidal pa im tidal daje neke smernice) reprodukuju MQA, ZA MOJE UŠI, lepše-bolje.
  21. Gospodine @Kuja zaboravih da kažem da sam ja, od kada koristim SnakeOil, imao u LMS instaliran PlugIn UPnP/DLNA Andy Grundman-a i primetio sam ama baš sve o čemu g. Anwar piše (zvuk preko BubbleUPNP je, za moje uši, stvarno bolji nego onaj preko UPnP/BRIDGE) a verovatno da je to razlog što sa BubbleUPNP ne vidimo QR kod kada strimujemo sa zfbi na ovaj način Tidal mogli da strimujemo i posle gašenja Logitech servera..
  22. Gospodine @Kuja analizirajući players UPMPDCLI koje koriste apps: BubbleUPNP pa I MConnect došao sam do zaključka da oni ne koriste MySqueezeBox jer te players ne karakteriśu kao SqueezeLite već kao MPD te zato oni ni ne prikazuju QR kod već sliku albuma. i sada Videćemo uskoro šta oni rade. Što se tiče Qobuz on je oduvek za mene verovatno najbolji izbor jer njega za streaming podržavaju meni najdraži IOS MPD UPNP players poput REGELIAN (volim MPD zvuk) a Tidal koristim zato što mi je sin uplatio u Londonu porodičnu licencu baš zato što sam jedan od onih koji VOLE VEOMA MQA zvuk. Naravno da je Qobuz alternativa ali pre godinu dana, kada sam ga analizirao upravo zbog REGELIAN, nije ga bilo moguće legalno pretplatiti u Srbiji a i Tidal je nekako mnogo bolje integrisan sa svim ostalim stvarima. LMS zajednica će, nadam se, takođe nešto uraditi jer mnogi imaju male biznise vezane za LMS i to im je egzistencija a ne samo hobi.
  23. Drugari, koji koristite SnakeOil za slušanje glazbe i streaming Tidala, što ćemo raditi kada u ožujku prestane raditi Logitech MySqueezeBox servere? Baš bi mi bilo teško izgubiti ovu sjajnu udobnost korištenja i kvalitetne reprodukcije Dakle, vjerujem da su svi sapatnici, u posljednje vrijeme se nadgledali (umjesto slika albuma) QR koda sa linkom ka Logitch-ovoj stranici na kojoj Logitech objašnjava razloge zašto "zaustavlja" servere i ...... kada se koriste apps: Squeezer , iPeng ..... Javljam se s pitanjem da li će možda aplikacije poput: MConnect i BubbleUPNP ipak moći reproducirati Tidal to jest da li player upmpdcli , kada ga oni koriste, ne ide na poslužitelj Logitech već na neki način pristupa Tidalu "izravno"? Slušajući Tidal preko njihove aplikacije ne vidim taj poznati QR kod već slike albuma (baš kako i treba). Ohrabrio me da pomislim da će, samo korisnici koji Tidal slušaju preko Logitech LMS+SqueezeLite kombinacija, ostati bez Tidala. Razlog zašto sam to pomislio je jer MConnect ima čak i liniju podržanih proizvoda koji imaju direktan pristup Tidalu (sajt Tidal-a to potvrđuje i navodi uređaje sa MConnect podrškom) baš kao i : Roon, Naim, Lin ..... PS: Izvinjavam se što mi je post telefon preveo na Hrvatski jer sam ga naravno pisao na srpskom (ne predstavljam se lažno). Razlog za ovo je što sam neki dan, upravo SAMO zbog problema sa Logitech i slušanja muzike (daily driver je i dalje iPhone ali IOS ima "skromniji" izbor UPNP aplikacija za HiFi), kupio ponovo Android "SG 24 Ultra" pa ga još uvek podešavam. Ispraviću ovo, nadam se, za neki dan kada dođe na red (na prvu kad stavim srpski piše mi ćirilicu a to po pravilima foruma zbog osnovne korektnosti prema kolegama iz regiona nije dozvoljeno).
  24. Ovaj i ostalih nekoliko postova su kratki eseji a Vi ste promašili profesiju šta god da ste po zanimanju.
  25. Definitivno nove generacije su potpuno drugačije pogotovo “Milenijalci” i “Z” generacija i moram da kažem za mene često potpuno nerazumljivih shvatanja!
×
×
  • Kreiraj novo...