Jump to content

Green

Član
  • Broj sadržaja

    11
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    1

Postovi objavljeno od Green

  1. 18 hours ago, Green said:

    Pošto je naslov teme više nego adekvatan , da ne otvaram novu.Elem , molio bih za pomoć Linux stručnjake : na rPi4+AlloDigione signature instaliran Ubuntu 22.04.3LTS(GNU /Linux 5.15.0-1034 raspi aarch 64) .Kako da dodam AlloDigione u listu "output device"? 

    Pre Ubuntu-a sam imao instaliran Raspberry OS , 32-bit , armv7  i tu sam vrlo lako i brzo dodao "dtoverlay=allo-digione" u "config.txt".

    Kada u Ubuntu-u otvorim "config.txt" dobijem praznu stranicu.

     

    Da odgovorim sam sebi: rešeno .  

    1.  sudo -i

    2.  sudo nano /boot/firmware/config.txt

  2. Pošto je naslov teme više nego adekvatan , da ne otvaram novu.Elem , molio bih za pomoć Linux stručnjake : na rPi4+AlloDigione signature instaliran Ubuntu 22.04.3LTS(GNU /Linux 5.15.0-1034 raspi aarch 64) .Kako da dodam AlloDigione u listu "output device"? 

    Pre Ubuntu-a sam imao instaliran Raspberry OS , 32-bit , armv7  i tu sam vrlo lako i brzo dodao "dtoverlay=allo-digione" u "config.txt".

    Kada u Ubuntu-u otvorim "config.txt" dobijem praznu stranicu.

     

  3. On 2/22/2023 at 3:33 PM, silentbob said:

     

    I na kraju ako nekome treba podrska za rsplayer tu sam. :BeerMugCheers:

    Kao što napisah u prethodnom postu - želeo bih da instaliram Diyaudio Linux + Snake Oil na rPi 4/AlloDigioneSignature pa bih molio za smernice kako to učiniti.

    Unapred se zahvaljujem.

  4. Evo i ja da se upišem u zadovoljne korisnike Diyaudio Linux-a. Instaliran na NUC-u.Problem s mrežom rešen brzo i lako uz Mikoristovu podršku(hvala još jednom). Instaliran SnakeOil u okviru kojeg je odabran LMS(Qobuz,Tidal,RadioParadise,Upnp bridge plugin-ovi) kao server. U NUC Biosu pogašeno sve što se pogasiti može što je rezultiralo da su radne temperature CPU-a oko 45°C.  Bez ventilatora ,Akase i sl.

    Player je trenutno Volumio na  rPi4/AlloDigiOne Signature/Shanti dual lps  kombinaciji ali bih želeo i tu da instaliram Diyaudio Linux/SnakeOil/Squeezlite player.Pretpostvaljam da će i na rPi-ju Diyaudio  Linux doneti izvestan napredak.

    Ima li neko iskustva sa instalacijom Diyaudio Linux-a na rPi?Svaka pomoć je dobordošla.

    Nisam imao previše vremena ovih dana za "fino" podešavanje SO i LMS-a i slušanje muzike ali i ovako "out of box" Diyaudio Linux unosi neku novu svežinu i prostornost u muzičku prezentaciju.Brzina,lakoća, jednostavnost instalacije i korišćenja  uz vrlo dobar zvuk - koji preti da postane odličan uz još malo tweak-ovanja.

    Premium Quality! Hvala Mikorist.

  5. Uvaženi kolega , ako može mala pomoć - pokušavam da instaliram Diyaudio linux na NUC  ali ne uspevam da se povežem na lokalnu mrežu (lan).Na istom NUC-u sam ranije imao instalirane Roon Rock , Daphile , Ubuntu , SO i nije bilo nikakvih problema prilikom instalacija i povezivanja na mrežu. IP adresa je "rezervisana". Probao juče ponovo da instaliram Daphile (nakon neuspešnog pokušaja Diyaudio linux-a) i instalacija i povezivanje odrađeno bez problema. Evo i fotografije iz Diyaudio linux-a:

    20230522_210907.jpg

  6. On 12/2/2021 at 3:23 PM, paja959 said:

    Rolling Stones "Goats head soup",half speed master,2 LP sa nekim raritetima ("Scarlet"/Jimmy Page)...fino uradjen remaster,nisu preterali,i nisu pravili nesto drugo od vec postojeg muzickog materijala,nego su fino procistili sve...cistije gitare,orgulje,udaraljke itd...ko ima izlizan stari primerak,moze slobodno da uzme...malo su "preskocili" nekadasnji inzert,sad je integriran u unutrasnji omot...kao celina,meni jos uvek jedan od njihovih drazih albuma...."Hide Your Love" gde Jagger svira klavir,kod mene u top 5 njihovih numera,jos uvek :guitarplayer:

    IMG_4637.JPG

    IMG_4633.JPG

    IMG_4632.JPG

    Odličan album  , jedino što na ovom tvom primerku ne vidim, meni najbolju , numeru "Winter"   koju su kasnije ,takođe sjajno ,obradili Carla Olson i Mick Taylor.Pošto nisam u svetu "vinila" onda moja preporuka šta eventualno staviti na gramofon :

    9150.jpg

×
×
  • Kreiraj novo...