Jump to content

_fly_

Član
 • Content count

  11
 • Joined

 • Last visited

About _fly_

 • Rank
  Početnik

Profile Information

 • Zemlja:
  Serbia
 1. Hvala lepo. Shvatio sam.
 2. Dobro si primetio gresku u crtanju. Druga dioda je pogresno nacrtana. Rec je o ispravljacu. Hvala.
 3. A moram da dodam da ovaj topic koji sam ja otvorio nema nikakve veze sa ves masinama, programatorima i crknutim stvarima. A pola topica je napunjeno pricama o programatoru i majstorisanju po tom pitanju. Pola postova je off topic. Kao da je neciji chat gde se samo sto ne prica ko je sta krkao prethodnog dana.
 4. nismo zajedno ovce cuvali da sa tim tonom govoris, ma koliko ja gresio u onome sto mislim - postoji lepsi nacin komunikacije koji je dovoljno efikasan da iz toga neko nesto nauci i skonta
 5. procitao, cim nadjem vremena tako cu kako si rekao hvala
 6. Ima saljivih ovdi, ali neka. Nego iz svega procitanog, pravilno uzemljavanje unutar uredjaja bi prouzrokovalo da se visoki napon iz nule iza sekundara pojavi i na sasiji (kada bi po pravilu sasija i ta nula trebali da budu u jednoj tacki povezani pa uzemljeni preko uticnice). Posto trenutno sasija i ta nula nisu povezani (glinerica nikada ne pokazuje opasan napon na sasiji), napon od 145V koji se nalazi samo unutar lepdece nule bi jedino usled kvara tj dodira nule i sasije mogao da bude opasan. A to znaci da izolacija sasije od unutrasnjih veza daje u slucaju da ne postoji uzemljenje u suko uticnici najbolje resenje u borbi protiv mogucih napona na istoj. Obrtanje utikaca da bi se izbeglo pojavljivanje opasnog napona na sasiji je lutrija.
 7. Problem je u tome sto i jeste rec o suko uticnici, ali u mojoj zgradi nema pravog uzemljenja - ni do bojlera mi ne dolazi uzemljenje, samo nula i faza. Svi uredjaji na toj uticnici rade bez problema, svaka audio komponeneta povezana u sistem radi - nisam ih otvarao da proveravam napone. A sto se tice onoga sto sklapam, ne kontam da li je to do moje izvedbe - da li spojeni srednji izvodi na sekundaru mogu generisati ovakve napone, mada mi je takva sumnja nelogicna ukoliko je trafo pravilno namotan, a motan je u poznatoj firmi za trafoe. I dalje mi je nejasno kakav uticaj moze da ima na uredjaje koji ce biti povezani sa uredjajem za koji pravim ovaj isprtavljac? Da ne kazem da sumnjam u bezbednost sa gledista strujnog udara.
 8. Da li moze neko da mi objasni napon koji se javlja izmedju sasije i nule u isravljacu koji sam pravio. Javlja se naizmenicni napon od 145 volti ( i 32 volti kada se obrnu nula i faza na primaru trafoa). Trenutno je u fazi sklapanja i testiranja ali mi je nejasno o cemu je rec. Sasija nije uzemljena (iako ima mogucnosti samo sto u zidu ne postoji uzemljenje) niti je povezana sa uzemljenjem (nulom) u ispravljackom delu. Sekundar ima po dva namotaja sa srednjim izvodom. Ima li resenja? Gde gresim? Pogledajte sliku za detalje.
 9. AKG K140 popravka?

  posto su nalepljeni, mozda jedino premazati nekim uljem, zagrevati, oblikovati nekako ako je potrebnoneke ideje po pitanju vracanja gume u svoj prvobitni oblik?
 10. AKG K140 popravka?

  kada bi samo ovu fotografiju gledao, cinilo bi mi se da se kaci jastug za metalnu plocu, ja sam u medjuvremenu doznao da je jastuk kod k140 nalepljen, a od k141 pa dalje su radili nekim metodama pricvrscivanja, pa je servisiranje mnogo jednostavnijeto me zabrinjava, posto moram da odlepljujem, da ne kazem cupam, da bih potom napunio i ponovo zalepio, ako pri tome ne unistimmozda ce se jos neko javiti sa nekim iskustvom ili informacijama hvala
 11. AKG K140 popravka?

  pozdravSlusalice su u odlicnom stanju, jedino su se jastuci deformisali od stajanja, tamo gde nalezu jedan na drugog.Kako zameniti jastuke (earpads)?hvala unapred
×