Jump to content

_fly_

Član
  • Broj sadržaja

    33
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Informacije Profila

  • Lokacija:
    Novi Sad
  • Zemlja:
    Serbia

Skorašnji posetioci profila

2616 posetilaca

_fly_'s Achievements

Napiše po koju

Napiše po koju (3/9)

10

Forumska reputacija

  1. Kada vec skupljate sheme, ja sam pre 12-tak godina cackao po multisim, samo se ne secam vise odakle mi shema i koliko sam je ja menjao. Povukao sam danas ponovo u app da vidim dal` radi. Izgleda da sljaka, napravljena od jeftinih delova, ulaz 1Vpp, gain 20dB, izl 600ohm, simulacija kaze 0.001% distorzije. E sada, kako to zapravo u stvranosti radi, ne znam.
  2. @NIXIE Mnogo lep ovaj ad1865n-k, . Koliko vuce struje po pinovima za napajanje?
  3. Ako sam dobro razumeo, nos dac je dac bez oversamplinga sto jednoznacno podrazumeva da je bez digitalnog filtera, i da su te dve stvari uvek implementirane unutar chipa (ili kompletnog dac board-a) zajedno.
  4. tekst u zagradi je visak, ako na to mislis
  5. Hvala na preporukama, proucicu. Inace imam jos 2 dac-a, Lee Portable L1387 i xmos+akm4490eq. Preko akm dac-a slusam hi-res audio najcesce preko mosfet pojacala za slusalice koje sam nedavno napravio i audio technika slusalica, ili preko yamaha risivera komercijalne srednje klase i visaton zvucnika u mojoj izvedbi. Sve sto imam u tom audio lancu nije u tom rangu kvaliteta koji bi samo izmenom jedne komponente doneo znacajan skok u kvalitetu. A kontam da svaka karika u tom lancu bi trebala da ima kvalitenu izvedbu - kazu da je najveci izazov za moderne dac chipove implementacija na pravi nacin i da razlike u zvuku zavise od toga a ne od samih chipova. No, nemam iskustva ni dovoljno znanja na polju digitalne tehnike a jos vise sto mi fali je upoznavanje i slusanje kvalitetne (i pristupacne) audio tehnike koja bi obogatila subjektivni dozivljaj zvuka.
  6. Odlucio sam prosle godine da risiveru dodam digitalne ulaze, da sklopim od kineskih delova sa sto manje lemljenja. Proslo je 20 godina od poslednjeg samostalnog projekta, bass-reflex kutije sa Visaton zvucnicima. Unazad nekoliko godina nesto lemljenja i odlemljivanja, nista valjano, vreme je bilo da se nesto i zavrsi. Nabavka delova je potrajala, u medjuvremenu sam napravio mosfet pojacalo za slusalice u Szekeres varijanti. I kada je stigao poslednji modul, BT sa Qualcomm qcc5125, vreme je bilo da selektor digitalnih ulaza sa akm4113, usb risiver sa cm6631a i dac sa pcm5102 udomim. Iz ploce raskupusanog cd plejera sam isekao stabilizatorski deo i doradio, u Fusionu sam nacrtao delove za zaptivanje suvisnih otvora na kucistu i nosac oled-a (drugar odradio 3d print), povezao front dugmice za prebacivaje kanala, ofarbao kuciste, sve ugradio i povezao. I sve proradilo, no clicks, no pops, no noise - barem do 12khz, vislje frekvencije ionako ne cujem :). Na kraju sam poveazo da pali sa ukljucivanjem risivera. I da dodam da sam unazad neko vreme dosta zapitkivao i dobijao kvalitetne smernice. Svaka cast za postojanje ovakvog foruma i svim clanovima koji nesebicno dele svoje znanje. (greskom sam ovde postavio temu - molim admine da prebace tamo gde pripada)
  7. Eh, imam ispred digitalni selektor koji prima optiku sa tv, na coax stize signal sa usb 2.0 risivera, a cekam da mi stigne bluetooth sa QCC5125 koji ide na i2s. Cim stigne BT zavrsavam sve to i mecem u neku kutiju. Mozda i napravim neke fotke pa pretstavim moju verziju na forumu.
  8. Mnogo razlicitih informacija se moze procitati na internetu pa sam malo zbunjen. Verujem da na ovom forumu ima iskusnih znalaca koji bi mogli da mi razjasne da li je izbor ovih nekoliko kondenzatora optimalan ili pojedine bi trebalo zameniti ( uz komentar zasto da ili ne i zasto je drugi izbor bolji). Pretpostavljam da kondenzatori u analognom izlazu bi mogli biti kvalitetniji, odabir onih 2u2 kod charge pumpe mi je nedovoljno jasan (mada kontam o kakvoj sekciji je rec unutar chipa), a o tantalima se svasta prica, kao i o paralelno spregnutim kondenzatorima i zajednickim uticajem na visim frekvencijama. Kada sam vec clan ovog foruma red je da nesto i naucim od cenjenih clanova. Hvala unapred.
  9. _fly_

    SPDIF to I2S pa na DAC

    Kakva zbrka, gledao sam onaj "Schematic diagram" sto je dao u opisu. Tamo pise WS, SCK i DAT. Hvala na objasnjenju.
  10. _fly_

    SPDIF to I2S pa na DAC

    @NIXIE Nisam jos narucio. Primetio sam drugacije izvode za i2s. Kako da povezem sa bluetooth-a WS, SCK, DATA i2s ako mi treba BCK, LRCK, DATA na dac-u?
  11. _fly_

    SPDIF to I2S pa na DAC

    Na kraju jos ispade da mogu da iskoristim usb risiver posto na spdif izlazu sve radi. Ostaje mi na digitalnom selektoru slobodan i2s. Mogao bih bluetooth da nakacim. Ako neko ima neki kineski link za bluetooth na i2s sa dodatnom antenom, please share. Hvala unapred.
  12. Nije vise aktuelno. Moze brisanje.
  13. Preferiram USB 2.0 PnP (poput CM6631A).
  14. _fly_

    SPDIF to I2S pa na DAC

    Hvala na preporukama. Inace nesto mi nije dalo mira pa sam prikacio i usb risiver na ak4113. Povezao sa PC, pusti u foobar spremne flac-ove, kada ono krene da svira USB. Radost je kratko trajala, skontao sam da sam pustio 24b muziku. Cim sam presao na 16bita, zacutao. Probao jos nekoliko, ali samo 24b. Kada sam prvi put spojio usb i dac onako nabrzinu, pa potom radio merenja, pustao sam 16bit. Zato je bila tisina i los signal. Baksuz. Bas ne kontam zasto tako polovicno radi. Sto se tice kvaliteta DAC-a, jasno mi je kakav kvalitet mogu ocekivati. Imam i XMOS+AK4490HQ i sklapam pojacavac za slusalice - to cu koristiti za slusanje muzike. A ovaj je samo zarad zanimacije. Da dodam digitalni deo analognom pojacalu. Igranje :). Pozdrav
×
×
  • Kreiraj novo...