Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

mrcelavi

Član
 • Content count

  552
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

1 Follower

About mrcelavi

 • Rank
  Radiša

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  Sweden

Recent Profile Visitors

3673 profile views
 1. Ako će baš blizu tv-a da stoje moraće da budu i magnetno zaštićeni, 30 m2 i nije šala, Prohpet dobro preporučio Bose skoro pa nevidljivi a ubijaju od zvuka.
 2. Ok, to je Win 10. Ja sam na 7 zato gledam Android aplikacije + imam zgodni manji tablet koji ne koristim a fin za ugraditi u neku sasiju.
 3. Jesi li probao neku od njih, ako jesi kakvi su utisci. Nisam stigao da pogledam da li su free.
 4. Malo li je Nema strujnog kabla za monitor, nema hdmi ili vga kabla za isti, nema monitora na stereo polici. Pa šta bi ti još od jednog maleckog programčića.
 5. Ima dosta finih rešenja a da su minijaturna, Pi je jedan od njih ali tu se polazi od pretpostavke da svi računari bilo veliki ili minijaturni daju isti zvuk. Mislim da nije tako. Razlike u kvalitetu zvuka ne zavise samo od OS-a već i od hardvera. Pobogu CD format koristi isti kod a svaki player zvuči drugačije, zašto? Ono što je implementirano od delova na matičnoj ploči i te kako ima uticaj na zvuk. Ja sam probao, kao što rekoh, nekoliko varijanti i vratio se na standardnu matičnu Gigabyte a vi izvolite napravite uporedni test pa kom opanci kom obojci. Ja nisam nikaki elektroničar a među vama ima ihi jakih, spremni ste da na 6 strana upoređujete kvalitet kondenzatora, pa ima li njihov kvlaitet uticaju na matičnu ploču?
 6. Linux audiofilske distribucije bar kako većina kažu su zvukovno jako dobre, ja davno probao samo Mint čini mi se tako se zove i vrlo brzo odustao, sve je to skupa prekomplikovano za one navikle na Win. Za napredne Linuxaše je mačji kašalj ali za većinu nje user friendly. Archangel je pobrojao sve prednosti Fubara da ne ponavljam. A valjda smo neke praviše, što ne bi moglo nešto slično ovome da se sklepa.
 7. Nisi shvatio, da bi slušao muziku i menjao istu na pc-u, moraš da imaš monitor, 2 pripadajuća kabla, grafičku kartu u pc-u i naravno itekako važno mesto da sve to smestiš a da je na dohvat usb kabla do dac-a ( nešto ne volim 7-8 m. dugačke kablove po sobi). Uz sve to ne liši ti se FOOBARA, zašto pa prosto, navika + drajveri za 2 USB dac-a. Nadam se da je sada malo jasnije
 8. Vracam se iz grada, instaliram na pc pa detaljno. Ono koliko sam ga probao jutros sve normalno radi bez stucanja, kao da kloniras sliku na dva monitora.
 9. Konacno si shvatio poentu. Da li mogu da te ubedim da predjes na Win okruzenje _ niti mogu, niti zelim. Za mene je ovo jednostavno I funkcionalno resenje a mozda jos nekome posluzi.
 10. Čemu ubeđivanje da ima i bolje. Kao što rekoh stvar ukusa i potrebe. Nekome rakija nekome vinjak. Ova je za one koji preferiraju Win okruženje i nezaobilazni Foobar.
 11. Ulazimo polako u drugu temu ( zašto da ne) o kojoj je dosta redova ispisano, stoga ne želim da ubeđujem nikoga o prednosti ovog ili onog OS ( što se zvuka tiče) ili prednosti hardwer-a. Moje iskustvo sa probana 3-4 mini i drugih računara je da ni približno ne daju zvuk kao jedna krštena matična i optimizovan OS. Pa čak i toliko hvaljeni Mac Book pro je totalno zvukovno njesra. Izvor, najbitnija karika, ebi ga i u ovom slučaju pravilo važi.
 12. O tome se radi, ne želim da menjam operativni sistem zbog par olakšica. Navikao sam na Win + Foobar. Probao sam Mac Book Pro u obe varijante Mac OS i Win i ne to ne svira isto kao Gigabyte, razlika slična flac - mp3. Naravno to je moj izbor, kome odgovara neki drugi OS prirodno na koju će stranu da se opredeli. Za one navikle na Win 7 ili 10 i Foobar ovo fercera super.
 13. Ne znam koja je razlika, jer nikada nisam koristio niti jedan specijalizovani operativni sistem. Navedi koji su to sistemi i koliko koštaju. Ono što sam video po sistemu ključ u ruke moraš da se izuješ od 5ooo do 20 000 $.
 14. Već duže se bavim idejom pojednostavjenja čitave skalamerije oko pc-a posvećenog samo muzici. Elem, gomila kablova, ogromna kućišta, monitori čitava skalamerija da bi se slušala muzika. Kako jednostavnije bez svih tih vizuelno i prostorno ometajućih zajebancija. Napraviti kućište koje se uklapa u koncepciju, ok šta sa monitorom. Imam već duže HP lcd usb monitor namenjen za laptopove ali 13" je poveliko za uklapanje u kućište. Tableti - može biti, ima ih od 7 i 10" to je već malo bolje. Malo istraživanje uz prvu ajd i drugu jutarnju kaficu i nađoh ovaj program SPACEDESK. Instalira se na android tablet ili Ipad - može i na mobilnim telefonima, čini mi se proveriću naknadno. Potom isti instalirati na Windows ili Mac pc-laptop. Restartvovati pc i to je to Slika je odmah klonirana na tablet. Transver slike se vrši preko kućne mreže. tablet ne mora USB kablom da je povezan na Pc a može zbog punjena ako se ugrađuje u kućište. Ok, znam Foobar connect, koristim ga dugo i pravi je bol u du... Bagovit, gubi neprestano vezu sa serverom, neće da pušta neke fajlove i td. Sa ovim programčićem i bežičnim mišem sve funkcionalnost monitora vam je u krilu dok slušate muziku.
 15. Ma jok, to je najava novog modela F7 AV Anniversary EDITION povodom 7. godina vladanja voljenog (uvaljenog) nam! E klikćite na taj baner da se bar deo iz budžeta (kampanje) preusmeri u korisno.