Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

mrcelavi

Član
 • Content count

  558
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

1 Follower

About mrcelavi

 • Rank
  Radiša

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  Sweden

Recent Profile Visitors

4008 profile views
 1. Ja bih ovo preporučio, par 60E. Moraćeš mnogo više da isprsiš $, da ih nadmašiš. Uz to radi se o horni tako da... http://www.kupujemprodajem.com/Pioneer-berilijum-riboni-PT-R14A--45396256-oglas.htm?filter_id=316703
 2. Konačno doleteo famozni broj 2,8 Tokina 80-200 F2,8 manuel fokus, baš volim Vintage stakla. Kvalitet izrade bezkompromisan, 1,2 kg metal body.
 3. U rukama Mandušića Vuka.. I pored sve opreme najdraže slike sam pravio davno jako davno kada je ćera bila mala sa Zenitom i nekim pentax zoomom od 200 mm. Tako da, sve je to samo zabava. Uživaj Šule
 4. Ma poodavno sam ja u tom klubu, nego sam vrlo uspešan u povlačenju ručne a prvo sam sebi postavio zadatak da iz digitalije izvučem maximum pa tek posle toga se posvećujem analogistici.
 5. I tako, nekima dođe proleće a neki ga pričekamo još par dana. Zimsko bavljenje omiljenim uređajima je prošlo. Sistem samo za uživanje u muzici uz čašu konjaka, za sada ništa ne diram, sem da kupujem ploče. Ali pošto ludaci moraju nečim da se bave a stiže lepo vreme, kompletiranje foto opreme i pravac šume jezera i ostala fina mesta. Za te prilike nabavljena dva radna konja i dva fina objektiva. Naravno ja uzimam dva teškaša a supruga majušnog 3100 koga sačuvah zbog video snimaka i nje ili ti supruge. Prinove po redu nabavke u poslednje 3 nedelje: Tamron zoom 70-300mm F4 makro Nikon D200 + batterigrepp Nikon Nikkor Ai 135 mm F3,5 prime lense ( starac s kraja sedamdesetih, auuuu kakva stakla ima) Nikon D300 Nadalje lovim jedan Ai 80mm 2,8 kao i Ai 24mm 1,4 Ranac naravno DIY zbog vožnje biciklom po šumama i gorama.
 6. Ma može slobodno i za 100 al da prvo mene nazove
 7. Ako će baš blizu tv-a da stoje moraće da budu i magnetno zaštićeni, 30 m2 i nije šala, Prohpet dobro preporučio Bose skoro pa nevidljivi a ubijaju od zvuka.
 8. Ok, to je Win 10. Ja sam na 7 zato gledam Android aplikacije + imam zgodni manji tablet koji ne koristim a fin za ugraditi u neku sasiju.
 9. Jesi li probao neku od njih, ako jesi kakvi su utisci. Nisam stigao da pogledam da li su free.
 10. Malo li je Nema strujnog kabla za monitor, nema hdmi ili vga kabla za isti, nema monitora na stereo polici. Pa šta bi ti još od jednog maleckog programčića.
 11. Ima dosta finih rešenja a da su minijaturna, Pi je jedan od njih ali tu se polazi od pretpostavke da svi računari bilo veliki ili minijaturni daju isti zvuk. Mislim da nije tako. Razlike u kvalitetu zvuka ne zavise samo od OS-a već i od hardvera. Pobogu CD format koristi isti kod a svaki player zvuči drugačije, zašto? Ono što je implementirano od delova na matičnoj ploči i te kako ima uticaj na zvuk. Ja sam probao, kao što rekoh, nekoliko varijanti i vratio se na standardnu matičnu Gigabyte a vi izvolite napravite uporedni test pa kom opanci kom obojci. Ja nisam nikaki elektroničar a među vama ima ihi jakih, spremni ste da na 6 strana upoređujete kvalitet kondenzatora, pa ima li njihov kvlaitet uticaju na matičnu ploču?
 12. Linux audiofilske distribucije bar kako većina kažu su zvukovno jako dobre, ja davno probao samo Mint čini mi se tako se zove i vrlo brzo odustao, sve je to skupa prekomplikovano za one navikle na Win. Za napredne Linuxaše je mačji kašalj ali za većinu nje user friendly. Archangel je pobrojao sve prednosti Fubara da ne ponavljam. A valjda smo neke praviše, što ne bi moglo nešto slično ovome da se sklepa.
 13. Nisi shvatio, da bi slušao muziku i menjao istu na pc-u, moraš da imaš monitor, 2 pripadajuća kabla, grafičku kartu u pc-u i naravno itekako važno mesto da sve to smestiš a da je na dohvat usb kabla do dac-a ( nešto ne volim 7-8 m. dugačke kablove po sobi). Uz sve to ne liši ti se FOOBARA, zašto pa prosto, navika + drajveri za 2 USB dac-a. Nadam se da je sada malo jasnije
 14. Vracam se iz grada, instaliram na pc pa detaljno. Ono koliko sam ga probao jutros sve normalno radi bez stucanja, kao da kloniras sliku na dva monitora.
 15. Konacno si shvatio poentu. Da li mogu da te ubedim da predjes na Win okruzenje _ niti mogu, niti zelim. Za mene je ovo jednostavno I funkcionalno resenje a mozda jos nekome posluzi.