Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
44 minutes ago, djmilicic said:

Turio G2 na 50% ultralinear, za sada izbacio reakciju od 220k, probao i bez drajverskog dela. Za sada ok. Čeka se evaluacija rezultata na Fostexima u svim konbinacijama.

pohvaljujem.

:cheers:

Napisano

Vikend posvećen isprobavanju raznih driver lanpi. Radi i kao SPUD u triodi i UL, ali fali mu malko gaina.

U razmatranje uzete ECC88, E88CC, Cca, 6N23P, 6N6P, 6N8S, 6E5P.

Početak obećava.

proba_001.thumb.jpg.49f15f7166738e1c92749e37e6ed11f8.jpg

Napisano

Триода драјвер, ултралинеар као опција јер има мало оштрије високе. Значи, ићи ће и излаз у триоду.

Napisano
On 11.4.2020. at 22:44, чика-Брка reče

bias na izlaznoj 6E5 kako rece Djole je -4V.

ako sam ga dobro razumeo.

shodno tome, vrlo lako se overdrajvuje.

nazalost.

Ja sam dobio gain sa stepup trafotom 1:3.

Prošlu godinu sam napravio 6 x 6E5P u paraleli (caa 9W). Na ulazu stepup. Izlazni je 600:8 (Ogonowski C jezgro za babuško).

IMG_20200413_180742.jpg

IMG_20200413_180816_1.jpg

Napisano
pre 20 časa, dunavko reče

marsaudio,jesi li ostarivao pa uparivao cevi?

Nisam uparivao, radna tačka (kalkulacija, simulacija LTSpice) za jednu lampu je 265V/40mA - to je nešto više od 10W. Kad sam merio, razlika između kanala je 2mA - 234mA prema 232mA.

Napisano
49 minutes ago, MARSAUDIO said:

Nisam uparivao, radna tačka (kalkulacija, simulacija LTSpice) za jednu lampu je 265V/40mA - to je nešto više od 10W. Kad sam merio, razlika između kanala je 2mA - 234mA prema 232mA.

10,6 W disipacije je apsolutno maksimum maksimuma.

u tom rezimu lampe nece dugo trajati.

Napisano
pre 2 časa, чика-Брка reče

10,6 W disipacije je apsolutno maksimum maksimuma.

u tom rezimu lampe nece dugo trajati.

Imam 200+ komada, nabavio pre par godina za 1€/kom. Tako, da mi je v svejedno...

Napisano

pre 12 minuta, dunavko reče

zbog tezine.voditi racuna da fosna bude od rezonantnog drveta

Vodio sam se upravo suprotnim stavovima. Šper, unakrsno slagan, ima sposobnost da umrtvi rezonancu u čujnom delu spektra i tako smanji interferencu sa ulaznim signalom, odnosno što vernije da prenese zvučnu sliku do slušaoca. :laugh1tooht:

Napisano

postovani stvaraoce, oko ovog izraza -  što vernije da prenese zvučnu sliku do slušaoca su se vodili ratovi a to je sveti gral audiofila.to mu dodje nesto kao ono iz skupstine srbije pre jedno 20 godina kada jedan novokomponovani poslanik za govornicom kaze:glasajte za nasu partiju mi vam obecavamo bolji zivot iza horizonta.onda se javlja replika opozicionara gde doticni citira vujakliju : horizont je zamisljena linija koja se izmice kada joj se priblizite...neki put taj modus vividendi zaludjenih fanatika zvuka - verna slika, moze da bude razocarajavuci.mozda je bolje da NIKAD ne cujemo taj takav verni zvuk.ili sa lica mesta,a i to je varljivo u zavisnosti gde imate mesto slusaoca,ili preko tehnike ili se carolija krije u glavi-masti slusaoca.ali se treba cuvati savrsenstva.sta posle toga?a cesto se dogadja da izbezumljeni vlasnik hi-haj-avaj uredjaja uopste ne cuje muzicko delo vec nestrpljivo ceka deo gde treba da dodje do izrazaja cinela,jer se u prethodnoj konfiguraciji tehnike nije dobro cula i to ga kosta xxxx para.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...