NIXIE Napisano Mart 9, 2020 #133 Napisano Mart 9, 2020 Ja sam imao u vidu i one Amperex i Siemes što imam, one nisu jeftine.
djmilicic Napisano Mart 9, 2020 Autor #134 Napisano Mart 9, 2020 Ondak ima smisla, al' kol'ko sam čitao iskustva, te lanpe će nas nadžive.
vladd Napisano Mart 9, 2020 #135 Napisano Mart 9, 2020 Nisam ja siguran da je preporucljiva opcija velikog razmaka izmedju grejanja i anodnog napona, zbog nekih drugih efekata, zaprljanja resetke i haoticnog bombardovanja naokolo. Lepo je da se ima neki anodni napon, da se proces usmeri...do maksimalnih radnih tacki.
Zen Mod Napisano Mart 9, 2020 #136 Napisano Mart 9, 2020 sreca pa su lanpe mnogo izdrzljivije zivuljke no sto mi mislimo ....... moze i bez predgrevanja, moze i sa kratkim , moze i sa dugackim na cevnim predajnicima , trioda , izlazna snaga 2++KW , 2 minute (minimum) je predgrevanje i onda zvek anodni napon pa ti vidi
vladd Napisano Mart 9, 2020 #137 Napisano Mart 9, 2020 NAravno da su zilave, nego da ih mazimo maksimalno. Btw, retko ko u kucnoj varijanti menja lanpe i rasipa pare, kao sto su to radili drustveni predajnici
NIXIE Napisano Mart 9, 2020 #138 Napisano Mart 9, 2020 pre 4 časa, djmilicic reče Ondak ima smisla, al' kol'ko sam čitao iskustva, te lanpe će nas nadžive. Siemens da, Amperex jok. Samo što ove druge meni bolje zvuče.
чика-Брка Napisano Mart 9, 2020 #139 Napisano Mart 9, 2020 52 minutes ago, NIXIE said: Siemens da, Amperex jok. Samo što ove druge meni bolje zvuče. ni jedne ni druge nisu hrdjave. u pitanju su finese. ja mislim da Siemens Halske (ne Siemens) duze traju a da Amperex malo bolje svire. ali, koga briga, turi bilo koje i uzivaj. bolje od peska. NIXIE and vladd je reagovao/la na ovo 1 1
Superhik Napisano Mart 10, 2020 #140 Napisano Mart 10, 2020 I Djole, kakva je razlika izmedju Mullard EF86 i ruskih 6Z32 ?
djmilicic Napisano Mart 10, 2020 Autor #141 Napisano Mart 10, 2020 Hodajući instrument mi je rekao da su "otvorenije" (čitaj srednji i donji visoki) čistije. Za ruske je rekla da su malo zamućene. A opet, ruske su za koplje bile bolje od Philips, Ei Niš, Tunsgram, Rsd. Sad znam šta sa tražim ZA RIAA-u.
чика-Брка Napisano Mart 10, 2020 #142 Napisano Mart 10, 2020 ruske EF86 (6Ж32П) su vrhunskog zvuka, ali nazalost nisu vrhunske izrade. zbog toga ih mnogi izbegavaju. nazalost. ps: dobio sam tip od drugara da Shuguang 6J8 (kineske EF86) svire fantasticno. mora da probamo, nekad.
Superhik Napisano Mart 10, 2020 #143 Napisano Mart 10, 2020 pre 2 časa, djmilicic reče Hodajući instrument mi je rekao da su "otvorenije" (čitaj srednji i donji visoki) čistije. Za ruske je rekla da su malo zamućene. A opet, ruske su za koplje bile bolje od Philips, Ei Niš, Tunsgram, Rsd. Sad znam šta sa tražim ZA RIAA-u. Vidim ja da se ti ne znas igrati. Vrati mi moje krpice, tj. Mullardice. .
djmilicic Napisano Mart 10, 2020 Autor #144 Napisano Mart 10, 2020 Ako naletiš opet na Mull. javni kol'ko su.
Superhik Napisano Mart 10, 2020 #145 Napisano Mart 10, 2020 Morel po istoj cijeni kao ove zadnje? Glede mede Philips i ostalih EF86-ica, cudno mi je da su bas sve zvucale zamuceno. Pomenuta ekipa zna praviti lampe. Dobices na probu nove Philips PF86, pritulji grijanje na 4.5 V pa uporedi. ....Rece mi Edita da mi je ispalo slovo pa sam morao dodati. djmilicic je reagovao/la na ovo 1
dunavko Napisano Mart 10, 2020 #146 Napisano Mart 10, 2020 u vezi hladjenja,predajne cevi na radio i tv repetitorima,u odredjenom opsegu,su bile hladjene vodom,ko fap.upallis ga,bez gasa,voda pocinje da brboce i da cirkulise,krenes i gas i sve to udje i radnu tacku.
Pchelac Napisano Mart 10, 2020 #147 Napisano Mart 10, 2020 4 hours ago, Superhik said: Morel po istoj cijeni kao ove zadnje? Glede mede Philips i ostalih EF86-ica, cudno mi je da su bas sve zvucale zamuceno. Pomenuta ekipa zna praviti lampe. Dobices na probu nove Philips PF86, pritulji grijanje na 4.5 V pa uporedi. ....Rece mi Edita da mi je ispalo slovo pa sam morao dodati. Morel pravi zvuje ,a ne lanpe! ?? Superhik je reagovao/la na ovo 1
BANAT Napisano Mart 10, 2020 #148 Napisano Mart 10, 2020 4 hours ago, dunavko said: u vezi hladjenja,predajne cevi na radio i tv repetitorima,u odredjenom opsegu,su bile hladjene vodom,ko fap.upallis ga,bez gasa,voda pocinje da brboce i da cirkulise,krenes i gas i sve to udje i radnu tacku. Tako je i dan danas , jer TV predajnici velike snage najcesce imaju jednu specificnu vrstu vodom hladjene triode (IOT) u finalnom delu. krca44 je reagovao/la na ovo 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah