parabolis Napisano April 5, 2019 Autor #353 Napisano April 5, 2019 2 minutes ago, Doktor said: Kakav je to svetliji zvuk ? bez zavese ili , kao kad dodjes na more da se kupas, a beo si ko sir
NIXIE Napisano April 5, 2019 #354 Napisano April 5, 2019 2 minutes ago, Doktor said: Kakav je to svetliji zvuk ? Kad mu dodaš malo visokog spektra, zvuči svetlije, otvorenije, nemam bolji termin da opišem efekat bajpasovanja starih elektrolita. Možda oštrije?
Doktor Napisano April 5, 2019 #355 Napisano April 5, 2019 ^ Aha. Opet subjektivni utisci, impresije. Psihoakustički fenomeni.
mutayu Napisano April 5, 2019 #356 Napisano April 5, 2019 Prvo odluci da li ce da bude prckanja ili ne. Materijalno ne dobijas nista a mozda tako doradjivanog neces moci da ga prodas jednog dana. Iscitaj prvo: https://www.diyaudio.com/forums/solid-state/40886-sugden-p28.html Ako odlucis da radis, uradi i : -Na grecovim spojevima u napajanju dodaj svakoj diodi paralelno po jedan mali keramicki kondenzator. -Filterskom kondenzatoru u napajanju od 4700uF/60V dodaj paralelno jedan PP , slicno onome sto je Nixie naveo gore. -Sprezni kondenzator od 2,2uF zameni sa dva paralelna Philips MKC od 1uF (ukupno 2uF) -Trimerom od 220K podesi simetriju, tj. tacno polovinu stvarnog napona napajanja ( koji ces prethodno da izmeris). Treba da bude oko 31,5V i meri se na + nozici izlaznog kondenzatora od 10000uF. -Trimerom od 4K7 podesi mirnu struju, negde nadjoh da treba da bude 320mA, to prvo proveri. Sve sto sam naveo procitaces ovde po forumu i na drugim mestima. Ako se uspesno izvede neces nista pokvariti niti izgubiti. Svaka od navedenih operacija ima merljive, vidljive ili cujne efekte koji uporiste imaju u teoriji. Ocisti detaljno sve kontakte i uzivaj. parabolis, NIXIE and Doktor je reagovao/la na ovo 1 2
parabolis Napisano April 5, 2019 Autor #357 Napisano April 5, 2019 2 minutes ago, mutayu said: Prvo odluci da li ce da bude prckanja ili ne. Materijalno ne dobijas nista a mozda tako doradjivanog neces moci da ga prodas jednog dana. Iscitaj prvo: https://www.diyaudio.com/forums/solid-state/40886-sugden-p28.html Ako odlucis da radis, uradi i : -Na grecovim spojevima u napajanju dodaj svakoj diodi paralelno po jedan mali keramicki kondenzator. -Filterskom kondenzatoru u napajanju od 4700uF/60V dodaj paralelno jedan PP , slicno onome sto je Nixie naveo gore. -Sprezni kondenzator od 2,2uF zameni sa dva paralelna Philips MKC od 1uF (ukupno 2uF) -Trimerom od 220K podesi simetriju, tj. tacno polovinu stvarnog napona napajanja ( koji ces prethodno da izmeris). Treba da bude oko 31,5V i meri se na + nozici izlaznog kondenzatora od 10000uF. -Trimerom od 4K7 podesi mirnu struju, negde nadjoh da treba da bude 320mA, to prvo proveri. Sve sto sam naveo procitaces ovde po forumu i na drugim mestima. Ako se uspesno izvede neces nista pokvariti niti izgubiti. Svaka od navedenih operacija ima merljive, vidljive ili cujne efekte koji uporiste imaju u teoriji. Ocisti detaljno sve kontakte i uzivaj. to sam i citao pre neki dan
mutayu Napisano April 5, 2019 #358 Napisano April 5, 2019 2 minutes ago, parabolis said: to sam i citao pre neki dan "Kako probuditi crva!" parabolis je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano April 5, 2019 #359 Napisano April 5, 2019 12 minutes ago, Doktor said: Kakav je to svetliji zvuk ? sparkles and bubbles everywhere peace brother! luv ya Alice Toklas!
Doktor Napisano April 5, 2019 #360 Napisano April 5, 2019 7 minutes ago, Zen Mod said: sparkles and bubbles everywhere peace brother! luv ya Alice Toklas! Kad reče pis bradr, ima onaj gloopi vic basna o mački i babi. Dernja se mačka ( prbbly ) u teranju ispod prozora, izađe baba i vikne : " Pis ! ". Na to će mačka : " Pis Baba ". parabolis je reagovao/la na ovo 1
Woland Napisano April 5, 2019 #361 Napisano April 5, 2019 1 hour ago, parabolis said: Prakticno, sve je u sinergiji dakle nije vredno pomena - podrazumeva se
parabolis Napisano April 5, 2019 Autor #362 Napisano April 5, 2019 Just now, Doktor said: Kad reče pis bradr, ima onaj gloopi vic basna o mački i babi. Dernja se mačka ( prbbly ) u teranju ispod prozora, izađe baba i vikne : " Pis ! ". Na to će mačka : " Pis Baba ". jes glup al me nasmeja
Doktor Napisano April 5, 2019 #363 Napisano April 5, 2019 15 minutes ago, mutayu said: Prvo odluci da li ce da bude prckanja ili ne. Materijalno ne dobijas nista a mozda tako doradjivanog neces moci da ga prodas jednog dana. Iscitaj prvo: . . . E ovo je jedan kvalitetan i koristan odgovor pokretaču teme ( lajkovah ga, naravno ). A ne mrsomoođenja i tlapnje o engleskoj magli.
Doktor Napisano April 5, 2019 #364 Napisano April 5, 2019 1 minute ago, parabolis said: jes glup al me nasmeja Što bi rekla Z. Brunclik : Glup je do bola.
parabolis Napisano April 5, 2019 Autor #365 Napisano April 5, 2019 6 minutes ago, Doktor said: E ovo je jedan kvalitetan i koristan odgovor pokretaču teme ( lajkovah ga, naravno ). A ne mrsomoođenja i tlapnje o engleskoj magli. pa kako da vidimo sta radimo ako ne razgrnemo englesku maglu....sto je u stvari i poanta cele ove pisanije
Doktor Napisano April 5, 2019 #366 Napisano April 5, 2019 11 hours ago, Zen Mod said: vidi ...... Gordi Albion ..... ima tu veoma svetlih primera (citaj-0 prodavanja magle) ...... polusvetlih primera (onako , maglica) ......... pa do masnih i bezobraznih lagarija (maglustina brate da vrat polomis) navedi bilo koji UK brand , ja ti kazem koja je od te tri kategorije ,a svi su mjkuimkptlstcku ........... Evo da iskoristim priliku : http://www.crimsonelectronics.com/amplifiers.html#620 U koju kategoriju spada ovaj pojačivač, kao i ostali njihovi uređaji ( preamp ) ?
NIXIE Napisano April 5, 2019 #367 Napisano April 5, 2019 27 minutes ago, Doktor said: ^ Aha. Opet subjektivni utisci, impresije. Psihoakustički fenomeni. Ako je među mlađim članovima pa još čuje i vidi dobro, isplati se. Ako je ko ja, možda nema vajde da troši pare i vreme. Za mene sad mora da ima supertweeter, a pre mi je valjalo i bez njega.
parabolis Napisano April 5, 2019 Autor #368 Napisano April 5, 2019 1 minute ago, Doktor said: Evo da iskoristim priliku : http://www.crimsonelectronics.com/amplifiers.html#620 U koju kategoriju spada ovaj pojačivač, kao i ostali njihovi uređaji ( preamp ) ? neki iskusni audiofili sa komsijskoh fifi foruma se kunu u crimson-e, ima jedan na kp, prodaje se dugoooo u pm....
Zen Mod Napisano April 5, 2019 #369 Napisano April 5, 2019 3 minutes ago, Doktor said: Evo da iskoristim priliku : http://www.crimsonelectronics.com/amplifiers.html#620 U koju kategoriju spada ovaj pojačivač, kao i ostali njihovi uređaji ( preamp ) ? overcomplicated shit olaksica - nisu puno ulagali u maglu , bar za moje znanje
Doktor Napisano April 5, 2019 #370 Napisano April 5, 2019 3 minutes ago, parabolis said: neki iskusni audiofili sa komsijskoh fifi foruma se kunu u crimson-e, ima jedan na kp, prodaje se dugoooo u pm.... Ti iskusni audiofili su takođe i ovde kod nas. No, pitah Zena, pa čekam odgovor.
Doktor Napisano April 5, 2019 #371 Napisano April 5, 2019 1 minute ago, Zen Mod said: overcomplicated shit olaksica - nisu puno ulagali u maglu , bar za moje znanje E jbga. U svakom slučaju - thnx.
parabolis Napisano April 5, 2019 Autor #372 Napisano April 5, 2019 2 minutes ago, Zen Mod said: overcomplicated shit olaksica - nisu puno ulagali u maglu , bar za moje znanje sta valja sa ostrva po vama,osim kvodinja naravno
Zen Mod Napisano April 5, 2019 #373 Napisano April 5, 2019 ne radi pamcenje babi sinko kao nekada Magnum Tannoy ..... striktno DC , zanimljiv primer zamasne kolicine magle napravljene za predivne drivere u mahom mediokritetnim boxovima ; dakle - mishmash Harbeth EAR Beard Leak msm bzvze nabrajanje
black coffe Napisano April 5, 2019 #374 Napisano April 5, 2019 Al ? gospodin je več tu par let ? i nije baš naivac , al ne poveziva sve za istač , jer je previše informasija koje može trenutno obraditi ? , zna on znanje ! Sam je mal posesivan ! no Parabolis !
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah