Jump to content

FAK 3 (švajserbal 2015) ....18-19.07.2015.


stein

Preporučeni Komentari

hmmm,

većina učesnika se ne oglašava sa nekim opipljivijim utiscima o uradcima, ni reči o zvučnicima, čast izuzetku stein-u sa pričom o fostexima, a vidim da je tu bilo još koječega, zatim ni reči o lampaškim pojačalima, prepoznao sam samo 2a3 cenjenog člana istog nick-a.

Šuca ni reči o modifikovanim SuperFi-Dynaudio.

Takođe ne vidim da li se uključivao kosmički invertor/separator struje simplicisius/SuperFi, a ako jeste, da li je vredeo išta?

Ako je jako toplo da se drnda po tastaturi, razumem.

Eto ja pitao ono što me zanima.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Opet ja... (mada me niko ništa nije pitao, kao i obično :rofl: )

Elem...

Slušaonica. Rečeno nam da poštujemo obaveštenje da se vrata zatvaraju jer klima radi. Doduše, brzaci znoja na licima i karakterističnim pozicijama na telesima prisutnih sugerisali su nešto sasvim drugo. Klima je kasnije podešena da ipak bude u skladu sa prethodno rečenim pa su se najuporniji koliko toliko osvežili cupkajući i mašući rukicama neposredno ispod unutrašnje jedinice precenjenog klimatizejšn divajsa. Daklem, kako kome, nekom pakao, nekom sauna. Veći deo vremena (mi, slabog karaktera, koji nismo mogli da se nosimo sa situacijom u sali) smo odlazili da se rashladimo pored dva simultano razgaljena roštilja.

 

Kako slike prikazuju, broj cevnih uređaja za (pre i post) amplifikaciju je čini mi se po brojnosti nadmašio one ne-cevne, ali smo bili malkice (količinski) osakaćeni za zvučnike. To što je bilo prisutno, potrudilo se da zabavi, koliko uspešno, ne bih mogao reći, jer lično iskustvo mi je nagoveštavalo da izloženo sigurno ima dovoljno kvaliteta da ga se vredi poslušati, ali se poprilično očajna akustika prostora, te razdragani prisutni potrudiše da od bilo kakvog elaboriranog koncentrisanja na performans ne bude mnogo više no očajnički pokušaj da u glavi nađem "mute" dugmence za eliminisanje pozadinskog noise-a. 

Jedino što sam uspeo, a i to neka mi se ne zameri jer je samo na nivou "čini mi se" da procenim da one male crne kutije (veoma nalik fabričkim kutijama - nestadoše pre nego sam uspeo da se snađem i pitam šta je to, ko je doneo itd) najviše izgubiše u trci. Naprosto nije zvučalo kako treba. E sad, pošto imam kod kuće nešto veoma low budget - a fabričko, onda otprilike znam da bi te crne kutije kako god loše da jesu (ili nisu) projektovane/sklepane ipak trebalo da zvuče bolje nego kako su zvučale. Izvinjavam se vlasniku istih ako to jesu dobre kutije koje inače dobro sviraju - u subotu, u toj sali ja to naprosto nisam mogao da zamijetim.

Najveće kutije (pritom, možda najlakše u težinskim merama) svoje prednosti (konstrukcija) uz pomoć pozamašne količine jeke od pločica iskoristile su protiv sebe.

Na kraju, kada se masa razišla, mali Dynaudio (by SuperFi) na stalcima je izmešten u unekoliko bolju poziciju, bliže auditorijumu, raspričana masa se sklonila/razišla i to je sviralo sasvim respektabilno za gabarite (opet, damn room) i naravno, ko je čuo dovoljno različitih Dynaudio kutija/zvučnika, mogao bi i žmurećki da iz tri pokušaja pogodi. To nije loše, dapače. Uz Tannoye (koje kao ex-vlasnik lično izuzetno cenim) Dynaudio mi se (ako je valjano odrađen) takođe visoko rangira na listi zvučnika kojima bi bio rezervisan prostor u mojoj slušaonici. (to što ja baš ne mogu sve da sebi priuštim, to je drugi padež)

 

Što se tiče amplifikacije, e, tu je bilo poprilično svega, ali kako već rekoh, i popriličan haos i mnogo buke (ah da, rekoh li već da je gore bilo baš toplo?) a cenjeni kolezi iz Kikinde su otišli pre nego je malo za'ladilo i naravno, odneli dobar deo izloženog.

 

Sve zajedno, veoma uspešno sam omašio da iskoristim prilično jedinstvenu priliku da se udubim u podrobniju analizu zvučnih potencijala izloženog/prikazanog, jedino sam uspeo da sa sigurnošću konstatujem koliko poena za (ne)adekvatnost može da se dodeli prostoru u kome se pokušalo prikazati ko je šta raduckao... Kako rekoh, moje pojačalo i kutije su samnom već dovoljno godina da znam šta se iz toga može iscediti, a kada to zazvuči onako totalno budget-(ispod)prosečno, onda je jasno da nešto nije u redu.

 

Jedino što se stvarno moglo učiniti je komparativni slušni test po sistemu "šta zvuči manje osrednje/loše" u datim okolnostima, na to dodati jedan pozamašan broj poena koji se imaju oduzeti (akustičkom) kvalitetu prostora i doći do nekog rezultata koji bi odagnao večitu sramotu.

 

Tu je organizacija (u smislu dogovora ko će šta da pušta preko kojih uređaja i kojeg izvora) načisto omanula (kao kroz izmaglicu mi se čini da jeste postojala ideja da to bude dogovoreno i sprovedeno pa makar i ad hoc) ali sve navedene nedostatke smo iskompenzovali količinom odličnog druženja i mesa. Neki su uz to dodali i pozamašne količine osvežavajućih napitaka pa niko nije ostao ni žedan... A bogami ni gladan... Ni žedan...

 

Zabeležiti sebi u tefter: sledeći put poneti neki CD/DVD plejer, transport, možda čak i gramofon (pa makar samo da se nekima dokaže da reč gramofon u prevodu ne znači krc-puc-šuš) a ne oslanjati se na trulu pretpostavku da će to neko drugi da učini...

 

Ono što mi nije nedostajalo (a nije toga ni bilo) su žučne rasprave po pitanju čiji je veći ili deblji (zlatniji, skuplji, brendiraniji) - kabel, osigurač, konektor, Mondorf...

 

Ono što mi jeste nedostajalo je onaj broj članova koji iz nekog razloga jeste hteo a nije mogao da dođe - jbga, don'o kući tri, četir' kile mesa... Ko će to sad sve da pojede...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Za razliku od FAK-1, gdje sam nažalost gotovo svo vrijeme proveo skakutajući oko uređaja, ovaj put sam dao prednost druženju. Kako nisam kompetentan da bilo šta ocjenim nisam ni pokušao to da radim. S obzirom da su izostale stručne ocjene, ja mogu, onako laički, samo da kažem da su mi se mali Fostexi i Dynaudio jako dopali. Zvuk u onom prostoru, kakav jeste, sigurno je degradiran i to sigurno još puno bolje zvuči u odgovarajućem prostoru. U gastronomskom dijelu sam malo jači i tu mogu uratke s roštilja visoko da ocijenim. Ovaj put sam testirao Zaječarsko pivo koje je također ispunilo sva očekivanja.

:cheers:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Opet ja... (mada me niko ništa nije pitao, kao i obično :rofl: )

Elem...

 

 Slušaonica.   . . .

 

.....nekom pakao, nekom sauna.. . . . 

 

 .....očajna akustika prostora, 

 

 ......: sledeći put poneti neki CD/DVD plejer, transport, možda čak i gramofon

 

 ......i popriličan haos i mnogo buke

 

..... onda je jasno da nešto nije u redu.

 .......Tu je organizacija (u smislu dogovora ko će šta da pušta preko kojih uređaja i kojeg izvora) načisto omanula

 ....

 

 jbga, don'o kući tri, četir' kile mesa... Ko će to sad sve da pojede...

izdvojio sam najbitnije stavke koje si izneo :

1. Ne valja slusaonica - pretopla i ocajna akustika.

2. Ne valja organizacija - BUKA, NIKO NIJE PONEO IZVOR ZVUKA + NEMA DOGOVOR OKO PUSTANJA (to je SVE bio problem i lane ) + VISAK HRANE . . . .

sve u svemu treba da menjamo mesto i organizaciju: E vala, neka si nam rekao :buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ma ovo je opet bilo druženje. Kakvo crno slušanje. Jedna soba sa nas milion pričalica. Ispravka SAUNA.

Na žalost naj veće zvuje ne čuh. Bili 2 para Dynaudio. Crne mi bolje zvučale. Nije to velika razlika.

Za sledeću organizaciju termin Maj ili Oktobar. Dovoljno lepo za roštiljanje a ne pretoplo. Negde sa bar 2 mesta za slušanje plus pričalicama "marš napolje bando pokvarena". Dogovor da se donese više opreme. Ili samo druženje uz piće i klopu sa jednim radio prijemnikom. Meni obe varijante odgovaraju.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

izdvojio sam najbitnije stavke koje si izneo :

1. Ne valja slusaonica - pretopla i ocajna akustika.

2. Ne valja organizacija - BUKA, NIKO NIJE PONEO IZVOR ZVUKA + NEMA DOGOVOR OKO PUSTANJA (to je SVE bio problem i lane ) + VISAK HRANE . . . .[/b]

može i uopštenije: amaterski pristup.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Posto je Steinika vec uglavom objasnio ili ti docarao atmosferu na Faku nema sta mnogo da se doda osim da je bio cak i jedan DVD koji sam ja doneo sa diskovima koji je i svirao u jutarnjim casovima.Posto je uopste dat akcenat na druzenje i razgovore a manje na slusanje muzike mnogi su i odustali od zelje da ukljucuju sprave jer je veoma bilo bucno i od same prostorije a i od razgovora prisutnih.I sve je to u redu jer je i smisao ovog skupa druzenje,Mislim da nije bila tolika vrucina da bi to sve islo drugim tokom je je stvarno bilo naporno sedeti u prostoriji u kojoj je bilo kao u pecnici  ili ti rerni.Prostorija sama po sebi je bila neadekvatna pa o zvuku sprava koje su probane i nije merodavno po meni.Mi smo se eto potrudili da donesemo nesto vise sprava da ipak ne bi prosao skup sa malo opreme i naravno nikom ne zaameramo.Bitno je dobro druzenje.Drugar Djurica iz Kikinde koji je bio sa mnom je jos pod utiskom i veoma mu se svidelo ovo nase okupljanje.Sa njim cemo pokusati na jesen u galeriji Tere u Kikindi da napravimo jos jedno okupljanje pa ko voli nek izvoli /TERA je galerija gde se vajaju ogromne sklupture od gline pa i zvucnjaci/Pozdrav svima iz Banata :hot:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Drugar Djurica iz Kikinde koji je bio sa mnom je jos pod utiskom i veoma mu se svidelo ovo nase okupljanje

 

Pozdravite gospodina, bila mi čast upoznati ga. Na žalost, nismo stigli više razgovarati, ali i to ćemo popraviti nekom drugom prilikom, a biće ih još, nadam se. 

 

Ujedno se zahvaljujem na trudu i angažovanju da sve bude bolje nego što bi bilo da vas nije bilo ;)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

fotografija5169.jpg

:buehehe:

Za ,,NAPOLJE ,, nema niko zamerki sve profi odradjeno /siroma covek jedva stigo da napece/ .Jel znas zasto su tako jeli,zbog Banatskog leba/natero im apetit.Eto sad znate sto su lale,, debeli,,/ne debili/ :laugh1tooht:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ma coveci su pekli , ne covek

 

SuperFi je bio k'o Rz Brzotrz , sa najmanjim zvucnjacima i najvecom resetkom u okolini

 

lepo je u Avensisu dovezao 6 cigala , kao pribor

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ma coveci su pekli , ne covek

 

SuperFi je bio k'o Rz Brzotrz , sa najmanjim zvucnjacima i najvecom resetkom u okolini

 

lepo je u Avensisu dovezao 6 cigala , kao pribor

Izvinjavamo se ,mnogo se izvinjavamo SuperFI :respect:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

:hihihihi:

 

ja te lepo podsecao da dodjes na pivo , a tebi se mrguda po Batschkoj

 

ko da nisi znao dva meseca unapred

 

ima i onaj vic o seoskoj mladoj , sto nikako da se odluci dal' bi dala il' ne bi dala ......... i kad to ........

 

 

:buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...