Jump to content
Quattor

Čuveno pitanje - koji TV?

Recommended Posts

Pošto je kevin stari TV ispustio plemenitu dušu, treba mu i adekvatna zamena. Keva ne haje preterano za WiFi konekcijama, LAN povezivanjem, USB reprodukcijom ili podrškom za MKV format video zapisa i sl. džidža-midžama.

Prvi i glavni kriterijum bi bio izdržljivost, da ne kažem kvalitet, a drugi je cena - 30k ±3k (da, znam - ova dva kriterijuma najčešće isključuju jedan drugog...).

 

Ako imate kakva iskustva ili savete glede dole navedenih modela, molim podelite ih samnom. Hvala.

 

U razmatranju:

  • Philips 32PFL3088H,
  • LG 32LN536B,
  • LG 32LN5400,
  • Sony KDL32R420,
  • Samsung UE32F4000.

 

:scratch_head:

Share this post


Link to post
Share on other sites

sto se kvaliteta tice philips je neprevazidjen, a samsung je cenovno prihvatljiviji a opet ok kvaliteta

razmisli o vecem tv-u jer je 32 vise kao monitor, jos nisam cuo da se neko usrecio a znam za par ljudi koji su kupili te malecke

sony ne bih jer mislim da previse naplacuju ime a ne nude nista za to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na odgovoru. Na žalost, dijagonala i cena su direktnoj vezi. Ipak, ova 32" su otprilike, što se visine tiče, isti kao i prethodni flat screen TV, a i pitao sam tri puta - da li veličina ekrana odgovara ili ne. Kaže - OK je, proverila je u prodavnici... :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel tu u izboru samo LG 32LN5400 Full HD? Čini mi se da on ima IPS ekran, ali sa ne baš previše brzim odzivom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taj LG još uvek upada u neki opseg cena koji sam zacrtao kao "isplativ" u ovom trenutku. Kakav je kvalitet današnje elektronike, verovatno ću novi TV kupovati ponovo za 2-3 godine, pa velim - da ne preterujem puno...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam onomad kupio 32" UE32D 5500 (5000 je bio da tako kažem, "klot" a 5500 tzv "Smart" - tj sve za čega ti, kako kažeš, majka ne haje)

Za sada, nema problema. Sa otprilike 3 metra udaljenosti, više je nego dovoljno velik, pogotovo ako će se primarno pratiti program TV stanica.

U sebi ima i digitalni tuner pa sa analognom antenom hvatamo sve digitalizovane programe što iz Mađarske (Duna, DunaWorld, M1, M2, RTL klub, TV2 i još neke), što iz Hrvatske (HRT1, HRT2, NovaTV, RTL) i domaće kanale, kako državne, tako i privatne.

ima dva USB priključka i na jednom imam nakačen Toshiba 500G hdd na koji se snimaju filmovi koje vredi gledati više no jednom a putem USB stick-a one leteće koji ili završe u brisanju ili se premeštaju na hdd. Ono što me je oduševilo odmah kada je donešen je činjenica da je prikaz slike čak i sa onih snimaka koji mrljave na kompu (480p na primer, skinuto sa YouTube) imaju savršenu rezoluciju i oštrinu kada se gledaju preko TV-a... Možeš, ako imaš volje i vremena da joj obezbediš omiljene filmove i serije za višekratno gledanje...

Pretpostavljam da i drugi proizvođači imaju neke "ultrasharp" "supersharp" i kojekakve instalirane softverske zezancije koje izoštravaju sliku pa je doživljaj lepši... TV ima potrošnju koja je deklarisana na 80W i ne greje se neumereno, pipkao ga od nazad na sve strane da procenim gde će prvo da rikne od isušivanja delova ali ništa što bi me iritiralo čak ni posle praktično celodnevnog rada... (nedeljom obično drnda po ceo dan)

Eto... Samsung ima prolaznu ocenu po svim vitalnim parametrima koji bi mogli bitni važni za prosečnog korisnika...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gde si pazario taj UE32D5500 i po kojoj ceni?

 

Našao sam preko KP prodavca u Subotici i kupio nov (donešen iz Mađarske sa važećom* garancijom na 24 meseca) i platio ga 450€, istovremeno je isti model u Tehnomaniji koštao cca 70.000 dinara (dinar manje-više) što je bilo skoro celih 700€. Garancija davno istekla.

 

*važeća i u Srbiji bez obzira što je uređaj kupljen u drugoj državi - proverio u lokalnom Samsung servisu - svi papiri su popunjeni po propisu, overeni itd - garancija važi za uređaj a ne na ime kupca/vlasnika.

 

edit: evo, našao sam, stig'o mi TV 13. oktobra 2011 a pre toga: http://www.diyaudio.rs/topic/4391-novi-tv/page-4#entry97886

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm... Pogledaću i KP opciju. Živim u Subotici ali TV ide u Kraljevo. Apsolutno je bitno da garancija važi i kod nas u lokalu, inače me ne interesuje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×