Jump to content

Weather report 30.01.2014


Zflazar

Preporučeni Komentari

Dobro jutro svima,

 

javljam se iz udobne tople sobe na I spratu usred Zrenjanina, a povodom jučerašnjeg brilijantnog popodneva/večeri začinjenih momentima ezoterije, mistike, gastronomije i momenata dostojnih Jovana Memedovića!

 

juče popodne smo @eci i ja zapucali iz Zrenjanina za Beograd, malo poslom, malo zadovoljstvom, a pošto smo okasnili na posao uzeli smo ono što je ostalo, jeli.

 

Da ne dužim, bili smo u gostima kod @grau.

 

Kod njega mi je uvek drago navraćati iz milion i jednog razloga koje sam davno prestao i samom sebi da nabrajam, nego se jednostavno prepustim opštoj prijatnosti koja me obuzme pri ovim posetama. 

Sve u svemu, zauzeo sam svoje mesto na dvosedu, borio sam se lavovski sa macom-Olgom za suve šljive i jabuke gde sam na kraju izašao kao pobednik u varijanti Pirove pobede pošto sam ih sve pojeo ja a Grau i Eci su morali da se zadovolje sa radovima oko gramofona i sa kompenzacijom sa rakijom od divlje kruške koju sam ja ovaj put kao vozač morao da držim na količini od (ni)jedne :)

 

Kolko sam ja shvatio, njih dvojica su bez velikih osciloskopa i masenog spektrografa uzela Garrard 301 i Fidelity Research pod lupu, i počela da rešavaju probleme krivog držanja tela Ortofon SPU zvučnice na istom.

 

Ja iz sedišta za goste sa skupljim ulaznicama sam bio prosto zadivljen sa uigranošću dvojca Grau-Eci, kako su se odjednom pojavljivale kutije/kutijice/kutijetine sa alatom, jedan mali čekić sa drvenom drškom zlokobnog izgleda, jedno ogledalo sa divnim, starinskim okvirom, sve sa svrhom, merom i elegancijom.

 

Suštinu tehničkih momenata će vam ovaj dvojac bolje objasniti, ali su se radovi sveli na podešavanje geometrije/tačnih odnosa plinth-a, garrard-a, ručke i zvučnice kao i montiranja servisiranog antiskating modula na ručku.

 

Rezultat se mogao čuti posle sat vremena njihovog napornog rada i moje tihe poludremke u međuvremenu. Rezultat je takav, da sam se odmah probudio, počeo da osluškujem sistem u kome je sem navedenog podešenog gramofona bio (molim slobodno da me isprave grau i eci)

 

-Ortofon prepreamp

-Djoka Kenjalo phonopreamp

-TVC Ferenc 

-10Y amp Tatić

-Oris swing Lavor

 

uz neusviran mozak sa alkoholom mogu da tvrdim da je sve šzo su mi napričali oko odličnog vokala, midbasa, fluentnosti muzičke informacije koja se očekuje od ovakvog setupa čista laž.

 

Ovakav setup svira barem 10x bolje od onog, kako ga neki sebični vlasnici umanjuju i nipodaštavaju ne bi li mi obični laici mislili da to što njima svira u sobi postoji samo u latinoameričkim serijama i 2. dnevniku RTS-a.

 

Ili je samo njihova skromnost u pitanju?

 

Sve u svemu, ne bi veče bilo kompletno da nije bilo začinjeno pilećim kobasicama i uštipcima od mesa sa roštilja, etipskim/izraelskim ljutim začinskim sosom od korijandera, koji su mi posle, sa nahranjenim telom i dušom dali snage da se strpljivo probijam kroz smetove do kuće, do koje smo putovali 3x duže nego inače.

 

Hvala Grau i Eciju na divnom popodnevu i večeri sa gozbom za dupu i telo.

 

Tehnički detalji i slike od njih dvojice fakultativno, ja bih samo s puta par agensijskih fotografija umeto.

post-36-0-42234500-1391155881_thumb.jpg

post-36-0-53587200-1391155891_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 10
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Putovanje je bilo više nego interesantno - imali smo sreće, prošli smo blokadu kod Stajićeva u onom kratkom vremenskom intervalu , kada je put ponovo bio prohodan.

 

Gramofon kod grau-a smo podesili kako je već zflazar opisao, morao sam prvo nivelisati gramofon u odnosu na plinth i posle toga nivelisati headshell ručice. Sada svira izuzetno dobro.

Anti skating nije funkcionisao, krak tegića je bio polomljen. Taj problem je rešen u ZR-u, stavljen je krak od prohroma, pa je anti skating juče vraćen na ručicu FR64x.

Grau neka da koju fotku kompletne ručice.

Evo par fotki anti skating-a

 

 

 

post-205-0-02813100-1391159836_thumb.jpg

post-205-0-03520600-1391159846_thumb.jpg

post-205-0-90673800-1391159867_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

naravno

 

ali je jedna stvar evidentna svo vreme (zadnjih 2-3 decenije) - za smetove u zemljama gde to zaista jeste problem (Kanada , i tamo gde ninja obitava ) se ne koriste masine koje guraju , nego koje odbacuju sneg

 

da prostis - da nekome seljaku daju da cisti deonicu , taj bi vec druge zime zakacio prepravljen elevator za kuruz  ispred IMT-a i uradio pos'o

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ma muče nepogode sve ljude, nego nisu svi bahati i bezobrazni kao ovi naši. Otišla gospoda kući u 15h, ko da ide da čisti po noći...

 

http://www.diyaudio.rs/topic/4990-zimske-slike/?p=137478

 

Ja sam bar odrastao u Vojvodini, čim dune vetar zimi znao sam gde je nanesen sneg da odem da se uvaljam ko prac. Ovde kod nas svake godine ko da je prvi puta pao sneg.

 

EDIT: Pokvarismo čoveku temu. ZFL izvini.

Izmenjeno od ManicP
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...