grau. Napisano Jun 5, 2013 #1 Napisano Jun 5, 2013 Dobar dan, nude mi se neoklopljeni MC trafoi pa bih da vidim kakve mi opcije stoje ovde u lokalu za njihovo oklopljivanje tj da vidim da li je takva operacija uopste isplativa. Pretpostavljam da nekih gotovih "konzervi" od mu-metala nema i da bi se to moralo napraviti. Koliko kosta mu-metal ovde i gde se to moze kupiti? Takodje da li je neko prosao kroz slican proces i moze da posavetuje da li trafoe treba umotavati u razne folije, posto se sporadicno javljaju takva resenja tipa umotavanja u bakarnu (ili sirotinjsku alu) foliju. Prosto ne bih da se zaglibim sa sumom koji ne mogu da eliminisem sem da sa trafoima setam po stanu i trazim tacku u kojoj rade ok - osnovna ideja mi je da ih ugradim u phono preamp.... Pozdrav G.
Zen Mod Napisano Jun 5, 2013 #2 Napisano Jun 5, 2013 faradejev kavez se lako pravi i od limenke od piva ili idi i razbij onaj crt monitor u podrumu i imas mumetal lima kol'ko hoces
grau. Napisano Jun 5, 2013 Autor #3 Napisano Jun 5, 2013 jel ima negde da se vidi kako to tacno treba da izgleda ili ga samo smotas u to pazeci da bas ne izgleda kao da je tenk presao preko svega?
InSides Napisano Jun 5, 2013 #5 Napisano Jun 5, 2013 Nasao si nesto bolje od Cinemag-a ? Хммм, неоклопљени... Intact од Dave Slaggle-a?
grau. Napisano Jun 5, 2013 Autor #6 Napisano Jun 5, 2013 cinemag nisu losi za to koliko kostaju na trzistu polovne robe, naprotiv. bolji su od ovih bazicnih sowthera u korato anniversary phonou ali su cujno slabiji od top range sowthera koje mi je FFL dao na slusanje. da, neoklopljeni su intact.
Zen Mod Napisano Jun 5, 2013 #7 Napisano Jun 5, 2013 ma samo smotaj , moze i da izgleda tenkovito , koga briga
Leonardo Napisano Jun 5, 2013 #8 Napisano Jun 5, 2013 Ove trake su za svaku pohvalu - 3208 Mu-ferro tape, pogotovo za ovakve akcije kakve trebaju anubisu. Nekada se koristilo...i iskoristilo, nemam više. http://www.shieldingsystems.eu/index.php?p=Nieuws&id=94&Lang=2
guja011 Napisano Jun 5, 2013 #9 Napisano Jun 5, 2013 dimenzije trafića? kakvi su izvodi -pinovi ili žice?
neskor Napisano Jun 5, 2013 #10 Napisano Jun 5, 2013 Ima 3M nesto tako: http://www.ebay.com/itm/Ultraperm-80-Metal-Shield-MuMetal-Mu-Metal-Sheet-Audio-/160613440162?pt=US_Amplifier_Parts_Components&hash=item25654e9aa2
Eci Napisano Jun 5, 2013 #11 Napisano Jun 5, 2013 Tu razne folije ne rade posao, nemoj da gubiš vreme - probao sam više kombinacija bakarnih i aluminijumskih Treba da nadješ limene čašice - ipak tek kada ih posle ubaciš u metalnu kutiju od pojačala, uopšte nećeš imati smetnji
BANAT Napisano Jun 5, 2013 #12 Napisano Jun 5, 2013 Tu razne folije ne rade posao, nemoj da gubiš vreme - probao sam više kombinacija bakarnih i aluminijumskih Treba da nadješ limene čašice - ipak tek kada ih posle ubaciš u metalnu kutiju od pojačala, uopšte nećeš imati smetnji Slazem se ! Jedino limene ( Fe ) mogu da sprece negativan uticaj odnosno nepozeljnu magnetnu indukciju u tim (Fe) jezgrima kod tih malenih signalnih trafuljaka od recimo rasipnog polja nekog obliznjeg mreznog / izlaznog trafoa , ili od magnetnog polja gramofonskog motora ...,itd .
Leonardo Napisano Jun 5, 2013 #13 Napisano Jun 5, 2013 Površno ste prešli preko informacije da je materijal "folije" mumetal tj. materijal kome i jeste uloga i primena u oklapanju radi zaštite. Pročitajte još jednom, ako vas ne mrzi - http://www.shieldingsystems.eu/index.php?p=Nieuws&id=277&Lang=2 Proizvod je dokazano dobar, a ako već preferirate igranje limarskim radovima iskoristite kućište napajanja za PC.
BANAT Napisano Jun 5, 2013 #14 Napisano Jun 5, 2013 Površno ste prešli preko informacije da je materijal "folije" mumetal tj. materijal kome i jeste uloga i primena u oklapanju radi zaštite. Pročitajte još jednom, ako vas ne mrzi - http://www.shieldingsystems.eu/index.php?p=Nieuws&id=277&Lang=2 Proizvod je dokazano dobar, a ako već preferirate igranje limarskim radovima iskoristite kućište napajanja za PC. Leonardo u Pravu si 100 % !!!
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah