Jump to content

807


fixxxer

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 29
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

A za toruse 20-30VA konzerve od tunjevine i mesnih narezaka ubile se. Još ako je ona sa zaobljenim dnom, čak i dobro izgleda...

Izmenjeno od ManicP
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Jao sto je lepo... :guitarplayer:fenomenalno...I moj prvi SE nekada davno je bio sa 807 i 6SN7Inace 807 je proizvedena za potrebe vojske ali tako da se moze koristitiu brojnim aplikacijama pa je otuda i dobila nadimak"littke magician"meni te kapice uposte nisu smetale cak su mi i simpaticnemoj amp je bio nekih 2.5W smage.Kako radi u UL modu? Sigurno vise nego OK?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Dobro resenje za oklapanje trafoa - gvozdena/celicna serpica, dobre su i limene kutije od keksa i sl.

Kada sam prvi put ugledao slike (onako male, iz daljine) učinilo mi se da je u pitanju onaj spoljni deo kugellager-a (ball-bearing)...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hvala :thank_you2:Sto se snage tice, tu je negde oko ili malo preko 2W u triodi i koji W vise u UL.Na moje iznenadjenje, fantasticno svira u UL, razlika je marginalna u odnosu na triodu,ako je uopste i ima, bar u ovim prvim satima rada...Sto se cefki tice, sve su ruskinje :wink2:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pitao sam zbog toga sto su moje isto bile u kartonskim kutijama (zuto-crvenim ili tako nesto)sa natpisima i logotipima na ruskom, a na samim cevima je izmedjuostalog pisaloBrimar england...Ma nije ni vazno, nego me podseti na to svetlija boja bakelita u podnoziju cevi i svetlo siva anodaveoma slicno ovim koje sam ja imao. :drink:vazno je da si Ti to lepo skockao.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 3 nedelje kasnije...
  • 4 nedelje kasnije...

pa otprilike su i kod mene bila ta setovanja za 807(sa za oko 5mA nizom Io zbog toga sto mi je zica u primaruizlaznog trafoa bila precnika koji nije dozvoljavao vece struje, pa nisam hteo rizikovati...).I koliko se secam sada posle toliko godina, sa nizom vrednosti Cki ispravljacicom 5V4ali to je to.I kakvi su utisci posle ovih oko 2 meseca slusanja? :guitarplayer:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...
  • 2 months later...

da ne otvaram temu a tice se 807

pitanje 1 - koliki je posao prepraviti PP KT88 napravljen u kljucnim stavkama po ovoj semi

http://www.diyparadiso.com/boully1.htm

u PP 807?

predmetni amp ima isti drajver (WE396, polovina po kanalu), isti interstejdz, isti izlazni trafo kao ovaj na bouilly linku

pitanje 2 - jel ima tih 807 kod nas tj kako se nabavljaju, znam da ih je bilo na vojnim otpadima i da nikada nisu bile trazene kao neke druge lampe.... ali se nesto ne secam da sam ih vidjao na prodaju, ako ih ima kako se krece cena?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...