Jump to content

Koji CD plejer?


 krvimozak

Preporučeni Komentari

Dosadilo mi vise da oftopicarim, pa rekoh da uradim nesto korisno. Evo sta je problem.Ekipa je u sastavuCabasse Sloop M4Sklepani kablovi, licnasti precnika 4mm pa puta dva.F5 svajsovanPasivni preamp, svajsovan.Na to se kace 4 digitalna izvora1. Kompjuter - pa i ne zvuci toliko lose, neutralan ali hladan zvuk i definitivno fali nesto i gore i dole u opsegu - Otpisan2. DVD LG (nebitan model) - dosadno, sterilno, tanko, zamara usi posle par sekundi slusanja - Otpisan3. SEG CD 200 - srednji i visoki prirodni i muzikalni za medalju, ali fale basovi. Bas fali na cudan nacin, osnovni harmonik je tu i drma, ali su visi harmonici kod basova deficitarni. To se manifestuje potmulim zvukom bas gitare bez brzine i losim prenosom impulsa. Kamerna muzika zvuci dobro, ali cim krene simfonijski orkestar, nije to to. 3/4 otpisan.4. Sony PL2 - bas mu je odlican, dobar balans sa srednjim i visokim ali ga hebe to sto su srednji i visoki dosta mutni i bezivotni. 3/4 otpisan.Eh, kada bi mogao da iskombinujem njegov bas a srednje i visoke iz SEGa...Zvucnici sami po sebi sviraju malo svetlije (vrlo malo).Ko ima ideju, sta bi se od CD plejera dobro uklopilo sa navedenom ekipom?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 66
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Boki, a PayPal? Kako da to izvedem?

A koliko si voljan da potrošiš za to dobro uklapanje sa postojećom ekipom?

Well, ko i svi ekstremni forumasi - da platim 50 baksova a da svira kao uredjaji od 2K evrona :whistle2:Salu na stranu, ostatak ekipe je oko 'iljadarke, tako da bi sve preko 300e bilo overkill... bar ga ja tako cenim.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Može li PS3 biti zadovoljavajuće rešenje za reprodukciju CD ?Ako treba i neka prepravka, kakva ?

Ne treba - PS3 ima opticki S/PDIF izlaz. Navrati do mene da vidis kako sljaka - klinci tako slusaju zvuk i kad se igraju :D
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Well, ko i svi ekstremni forumasi - da platim 50 baksova a da svira kao uredjaji od 2K evrona :whistle2:Salu na stranu, ostatak ekipe je oko 'iljadarke, tako da bi sve preko 300e bilo overkill... bar ga ja tako cenim.

Ako je budžet već takav (prilično ograničen), a hoćeš što bolje da uklopiš celu „ekipu“, najbolje rešenje je da ideš naneki DAC sa više ulaza koji valjano radi. Obzirom da voliš da se igraš sa lemilicom, onda ti ova Lampucera za kojom se tolikonjih pomamilo, dođe nekako kao logično rešenje.Nevolja je jedino što taj CDP SEG CD200 nema digitalni izlaz, pa nema više šta da traži u ovoj priči, ali obzirom da će ti iostati novca u budžetu, možeš posle da potražiš neki jeftiniji CDP koji će raditi kao transport. Naravno, sa ovakvom postavkomćeš dobiti bolji zvuk i sa kompjutera, DVD-a, Sony PS-a,...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ako je budžet već takav (prilično ograničen)

Ma nije meni budzet ogranicen nego sam ja stipsa :wink2:

Mogu ja da se odresim i da u nastupu ludila kupim neki Primare CD, plasim njime slepe miseve i macke iz komsiluka, qrcim se na forumima... ali cemu sve to ako ja sa usima od pola veka predjenih kilometara ne cujem razliku u odnosu na neku skromniju varijantu?

Sa 35 godina sam testirao svoj cujni opseg i radio sam sve do 19KHz, sada sumnjam da bih cuo nesto preko 16KHz.

Stara hi-fi muka, kada su ti usi sposobne, novcanik nije i obrnuto.

Jasno, osim opsega ima tu jos mnogo faktora koje treba uzeti u obzir. Nisam u poslednje vreme slusao mnogo razlicitih sistema ali evo malo impresija:

Od onoga sto trenutno imam sigurno su bolje radili

Pajin sistem http://www.diyaudio....1271#entry81271, http://www.hi-files....-by-paja-pt-ii/ (skoro u svim elementima zvuka)

Vintage sistem koji moj kum drzi u svojoj radionici (Marantz CD 65, Pioneer SA7800, Heybrook HB3) (ne bas u svim elementima)

Steinova postavka F5, Philips 303 cd i elektrostatici (ne bas u svim elementima)

Ono sto nije bolje sviralo je

Postavka u Sapcu http://www.audiohard....php?f=2&t=1171 (btw, mislim da je tu izvor bio Primare...)

Kumov "A" sistem - Pioneer integrisani amp (nema tonske kontrole), Mission florstendeneri i neki CD (godinama me mrzelo da pogledam koji su modeli u pitanju jer me zvuk nije odusevio).

Sir Oliverov sistem ne mogu da procenim jer sam ga slusao vrlo malo kada je Gidjga donosio F3 u Nis. Tada su naizmenicno svirali F3 i Brankov lampas pa su utisci pomesani.

Generalno gledano, ako DAC koji mi je Boki predlozio svira kao Pajin Audiolab 8000DAC/II, ne bih razmisljao ni sekund...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ma nije meni budzet ogranicen nego sam ja stipsa :wink2:Mogu ja da se odresim i da u nastupu ludila kupim neki Primare CD,...

Dobro, nisam imao nameru da ti izvrćem džepove i proveravam da li možeš ili nećeš. Samo sam iskomentarisao namenjenibudžet i šta je u okviru toga najbolje rešenje (po mom mišljenju).Ali, ako već kažeš da možeš da odrešiš kesu, sasvim je logično da postoje i bolja rešenja. Nije da te nagovaram, več višeonako komentarišem. Obzirom da imaš kvalitetno pojačalo (valjda je dobro zašvajsovan taj tvoj F5) i da su zvučnici takođedobri (mada nisam slušao taj model), onda je zaista smešno da drndaš tu opremu sa onim CD plejerom (SEG CD200) kojije odavno zreo za penziju. Konkretno, treba ti dobar izvor zvuka, a ukoliko je to digitalni izvor onda to obavezno podrazumevadobar DAC (bilo eksterni ili da sam CDP ima dobar DAC).Uzimajući sve to u obzir, kao i to da imaš u sistemu više digitalnih izvora, prava stvar je da kupiš neki DAC koji je dorastaotom pojačalu i zvučnicima, a to nećeš naći za tih 300€. Ako imaš i solidnu kolekciju diskova, onda treba i nešto da ih vrti(naravno neki transport). Rešenja naravno i za veći novac mogu biti razna, ali jedno od najboljih je da se otvoriš za nekih790€ i kupiš CDP Audiolab 8200CD. Nije to mnogo više novca od onog što si namenio, a dobijaš izuzetno kvalitetno rešenje.Osim integrisanog transporta, ovaj DAC/CDP ima 5 digitalnih ulaza, a radi daleko bolje od svega što si u prethodnom postupomenuo, bilo plejera ili DAC-ova. Sa njim ti takođe i kompjuter postaje ozbiljan izvor zvuka (ako ga malo optimizuješ).Imajući još uvidu i karakter Cabasse zvučnika, to je dobitna kombinacija. Posle možeš da uživaš. :oke:A za pare, znaš kako kažu,... dok jedne ne potrošiš, druge neće da dođu. :acute:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Generalno gledano, ako DAC koji mi je Boki predlozio svira kao Pajin Audiolab 8000DAC/II, ne bih razmisljao ni sekund...

Suca77 kaže da taj DAC (sa CS4398) bolje zvuči nego njegov Classe CDP 0.5, a zna se koliko je Classe koštao, a koliko košta ovakav DAC.Dobra stvar je što je taj DAC relativno jeftin, dođe oko 120-140$ sa transportom, i trebaju još samo kutija i konektori za njega.Kinez sa nickom gigawork je skorije stavio u ponudu i potpuno skutijanu varijantu tog DAC-a za 280$. Trenutno ne vidim da ima taj u kutiji.Poenta je da možeš da kupiš, probaš kako radi u tvom sistemu, i ako ti ne odgovara, prodaš za iste novce koliko si platio.Inače, AUDIOLAB 8000 DAC je sa TDA1547 konvertorom, SAA7350 za 20-bit input bitstream conversion i SM5843AP digital filterom. Ne znam zašto, ali mi se nikada nije sviđao zvuk playera sa tim kombinacijama. I valjda zato što je u pitanju bitstream...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

i ja bih na tvom mestu isao na DAC (mada imam i odlican CDP) i povezivanje sa kompom.da das malo para a da dobro svira imas Branka u Nisu, a da das vise para i da jos bolje svira imas Pedju Rogicaako bas volis englesko-kineske limene kutije, audiolab je dobra opcija i verovatno novi dac magic

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

dac magic i nije baš tako magičan, bar po pričama drugih...

Тачно :oke:Поредио сам га оном Лампуцером од 50 Евра и није ни принети.Уопште нема ширину звучне слике.Проба је вршена са ПЦ-а и ЦД-а у реалном времену, пребацивањем улаза на преампу.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

...

Od onoga sto trenutno imam sigurno su bolje radili

Steinova postavka F5, Philips 303 cd i elektrostatici (ne bas u svim elementima)

....

Vreme je da naiđeš na ovu stranu na neki seminar ili takvo šta pa da čuješ razliku... :)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...