Jump to content

Hi-end Hi-eff system


chakija

Preporučeni Komentari

oslonac za kutije, mislis pustis 20 santima vise na dnu pa jednu mesalicu pravilno rasporedis na 2 kutije..... model CRNA TRAVA (black grass za export) :respect:

Baš tako ......interesantno je da sam ja dok mi je bio komp u kuhinji / iznad garaže / imao merenja koja su u nekim slučajevima išla do granica teoretskih ...i ništa nije bio problem osim klasičnog pripisivanja svih problema prostoriji ...da bi nakon razdvajanja kompa jedan za internet a jedan samo za merenja i premeštanja dobijao katastrofalne rezultate ......znači apsolutni isti uslovi merenja u različitim delovima prostorije su rezultirale različitim odzivom ....govorim o prvih 100 hz odziva , posle je sve isto . Kad budem ugrabio malo vremena / komlikovano mi da sa jednog kompa prebacujem na drugi pa onda moram na windouz pa da smanjujem snimke , čudo jedno / pokazaću snimak jedne te iste kutije sa različitim položajima i recimo stalcima .....mikrofon na deset santima , znači prostorija ne postoji , ali pod itekako
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 3 nedelje kasnije...
  • Odgovora 485
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Ove nedelje treba da nabavim materijal i da krenem sa izradom kutija.Za sada sam ostao na ovoj varijanti. Neću ići sa prednjom duplom prednjom pločom jer mislim da je sa šperom 20mm i prikazanim ojačanjima kutija dovoljno kruta.Horna i woofer će biti baffle mounted.

post-14-0-96280900-1326029079_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 4 nedelje kasnije...
:whistle2:post-14-0-46547200-1328131775_thumb.jpg :buba:post-14-0-56563700-1328131994_thumb.jpgBem ti kru, ala ovo svira...Stvarno, hvala za savet što se tiče sonida...Čak i sa ovom šklj skretnicom svira fenomenalno, a bass izuva. Mogu misliti šta će biti kada se sonide razrade :jump:3pi skretnica mi tako zvuči da jednostavno nemam osećaj da treba nešto da menjam, prepravljam... sve je na svom mestu, mada je mozda visoki glasniji nekih cirka 2db.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

:DJes da sam se iscimao ko nikad dok sonide nisam prešverao preko granice, napatio se ko konj dok sam išmirglao i poravnao loše odsečene stranice špera, njakao se i borio sa 7 stega dok sam ih lepio, a već 3 dana ja i ženče inhaliramo sandolin... ali vredelo je sad kada ih čujem kako sviraju.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

a ja ću najverovatnije ofarbati BR otvor u crno :DDaj bre Dyna, pravi nešto od te hrpetine zvučnika što si nagomilo !Zvu, sonido je namerno offsetovan za 10mm u odnosu na vertikalnu prednje ploče...navodno utiče dosta na stojeći talas između bočnih strana kutije po box-notu. Meni estetski ne smeta a zvučno ne znam koliko ima efekta.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

a ja ću najverovatnije ofarbati BR otvor u crno :DDaj bre Dyna, pravi nešto od te hrpetine zvučnika što si nagomilo !

Čeka još koji par zvučnjaka , pa kad upali kompresor da ih farba , da ga ne pali zbog 30-tak zvučnjaka ......pa sve u jednu boju .... :imase:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zvu, sonido je namerno offsetovan za 10mm u odnosu na vertikalnu prednje ploče...navodno utiče dosta na stojeći talas između bočnih strana kutije po box-notu. Meni estetski ne smeta a zvučno ne znam koliko ima efekta.

Mogla je da se duplira, sa unutrašnje strane kutije, jedna od bočnih stranica. Spolja bi bio potpuno simetrično postavljen midbas, a unutra bi "video" ofset za debljinu ploče koju si ubacio.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Offset šmofset...baš briga me kad ovako bolesno dobro svira ! :guitarplayer:Ubacio sam umesto 30R u redu sa visokim 47R i utišao hornu za nekih 2-3db jer je ista ipak bila glasnija. Sad je dosta ujednačeniji zvuk, a reznu tačku za sada nemam potrebe da pomeram.Sonide sviraju NENORMALNO dobro ! Trese mi se čitava zgrada, a oni se praktično ne pomeraju. Vešanje je toliko mekano da se membrane pomeraju na najmanji dodir prsta.Jao, samo neki izvor bolji da nabavim i uzimam godišnji nedelju dana, ženu isterujem iz stana na isti vremenski period, a ulazna vrata zaključavam da me neurozne komšije ne iskasape...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ej nemoj vise da ih pominjes

si napravio toliku frku - ko seoska mlada kad se nagoni udavati , da si totalno izgubio sva prava dalje kontemplacije na temu

identicno slucaju Zvu & Ggggg u akciji visokotonac

ipak mislim da je najbolje da sad odes i kupis Eminence deltalite

:buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

nije bitno ko je u pravu , nego fakat da ti sopstvenim usima ne verujes ......bio si i kod Synca i kod Hifisha , a to ti nije bilo dovoljno za izbor :sarcastic_hand:ja sam ti samo savetovao da ides da cujes , pa da odlucis na osnovu toga sta ti se vise svidja

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Bejma ima skroz drugi karakter zvuka. Bio bih srećan i sa njima. Međutim činjenica je da su sonido daleko lakši po pitanju projekta kutije, amplifikacije, uklapanja sa visokotoncima...takoreći, sve ono što je na papiru pisalo, ono što je program za simulaciju predvideo, u praksi se pokazalo kao tačno.Deltallite nisam slušao.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...