Jump to content

Kako do boljeg i funkcionalnijeg Firefox-a

Preporučeni Komentari

Napisano

Firefox je u toku protekle decenije osvojio titulu drugog najpopularnijeg web browsera na svetu iz više razloga – među njima je daleko bolje poštovanje web standarda u poređenju sa nekada neprikosnovenim Internet Explorerom. Ipak, ono što je nepovratno osvojilo srca mnogih korisnika jeste podrška za ekstenzije, odnosno programske dodatke koji drastično proširuju funkcionalnost Firefoxa i tako olakšavaju surfovanje i svakodnevni rad svima koji provode dosta vremena na Internetu. Ekstenzije već neko vreme podržavaju i drugi web browseri, ali je broj dostupnih dodataka najveći za Firefox...

Postavljena slika

Pročitajte ceo članak

• Odgovora 32
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

Lepo je to, ali jedan je The world's fastest browser for Windows  :crazyrocker:

+1   :Laie_68: a pogotovo od kad je otkriveno da Greasemonkey skripte rade u Operi (konkretno neki link checker koji proverava linkove na share serverima)Doduše paralelno radi i Firefox zbog upravo pomenutih ekstenzija za neke specifične poslove, ne mož čovek bez njega.Evo i malog poređenja browsera.   :sarcastic_hand:
  • 5 months later...
Napisano

+1 za Operu, po meni, ima mnogo vise opcija od ostalih. Cak ima i torrent client u sebi. Ipak vise koristim Mozillu, i to 6.7 je po meni promasaj zbog izgleda, navikao sam na standardne toolbar-ove.

Napisano

sem sto ima torrent client u sebi opera ima i mail klijent i zato je koristim od 2002. godine kao jedini browser kod mene. valja spomenuti i opera link koji radi backup bookmarks-a i speed dial-a na opera account sto je vise nego korisno. opera ruleZ

Napisano

Otvorite sebi temu za Operu. Naslov ove teme nije "koji browser koristite" niti "koji browser je po vama bolji"...

• 1 month later...
Napisano

Ne znam šta mi bi pa sam kod poslednje reinstalacije sistema instalirao iz arhive, FF 3.6.24. Zanimljivo da kada uporedim verziju 8 (poslednju sa kojom sam se imao prilike suočiti na svom kompu u firmi) ne nalazim nikakve nedostatke u starijoj inačici programa u odnosu na novije verzije... Da me sad neko pita kakva je razlika u praksi, upotrebi, brzini i štatijaznamčemu, između verzije 3 i 8, pojma nemam... :scratch_head:

Napisano

poznajem coveka koji radi plaginove za firefox...privatno koristi operutoliko

Napisano

Znam ljude koji prave tricikle, privatno voze BMW, Renaulte, Opele, Fiate i Dacie, Mountain bajkove, trkačke bicikle... Pretpostavljam da zaposlenici u Coca Cola Company nisu svi zaljubljenici u Fantu i Coke... Business and pleasure...

Napisano

Znam ljude koji prave tricikle, privatno voze BMW, Renaulte, Opele, Fiate i Dacie, Mountain bajkove, trkačke bicikle...

pametni ljudiproblem bi bio da prave trkačke bicikle a voze tricikl
Napisano

Kada smo, već, na ovoj temi, da napomenem još jednu stvar koja može učiniti Firefox sporijim: plugin-container. Uđite u about:config i postavite na „false“ sve što nosi naziv koji počinje sa: dom.ipc.plugins.enabled. Ubijte odgovarajući process ako Vam je neudobno da isključujete browser (recimo da imate nekoliko važnih stranica otvorenih) i to je to. Odjednom ćete osetiti lakoću... Eto, to je moj deo DIY priče... ;) Ovo je, veoma, stara stvar koja se „vuče“ odavno. Zaštita koja više škodi nego što koristi... Kao i u HiFi... ;) Naravno, ako posle ove promene, Vaš FF postane unstable, lako je, sve, vratiti na default... Po mom skromnom mišljenju, plugin-container je jedan od najčešćih razloga za prigovore na FF... Iako toga prigovarači i nisu svesni...

(Upozorenje: Pre nego što se odlučite da probate navedeno sačuvajte file (na Ubuntu je prefs.js) na sigurnom... Za svaki slučaj... U određenom broji slučajeva može doći i do značajne nepostojanosti FF...)

Napisano

poznajem coveka koji radi plaginove za firefox...privatno koristi operutoliko

Zato što, verovatno, ne može ni da pogleda Firefox, kada nije na poslu... ;) To ne nači da je Opera bolja... Mada, nije ni lošija, koliko ja mogu da zaključim... 12-ca mi se, sasvim, dopada...
Napisano

FF 8.0instalirane extenzije :

U ovom slučaju, bojim se da je plugin-container dobra ideja... ;=)
  • 5 months later...
Napisano

Imam problem sa FF11.  AirFoil ne hajdžekuje FF11 na AirPort.  Muzika i dalje svira na kompu a ne na AirPortu.  Sa IE sve radi kako treba. Muzika sa IE se strimuje na AirPort. Ima li saveta?

Napisano

Imam problem sa FF11. AirFoil ne hajdžekuje FF11 na AirPort. Muzika i dalje svira na kompu a ne na AirPortu. Sa IE sve radi kako treba. Muzika sa IE se strimuje na AirPort.Ima li saveta?

Vrati se na FF3.0 i sve će da radi. Ili neće... (bože, šta napriča u prvoj rečenici... cccc...) :)

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...