Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

da nije malo 4.700 uF ?

ja imam 66.000 uF na zvucnoj PCI kartici u racunaru, a u istom kucistu na ATX napajanju od 800W oko 1 Farad kad se sve sabere zajedno :buehehe:

razmisljam da kupim par monster CAP-ova za sledeci Babelfish :

Postavljena slika

ovaj je od 5 farada /25V :Viannen_loungelizard:

ovakve dve "limenke" kostaju kao necije celo pojacalo ali ne marim :tongue10:

Kako kome. 4.700 uF je dovoljno za preko 4 A struje, a ja koristim oko 300 mA u redovnom režimu rada. Po meni, to je bezbedonosna granica od (4:0,35) 11,4:1. Sem toga, iza tih elektrolita stoji Shunt regulator.

Kome nije dosta, biće i Dual Mono verzija, isto ali puta dva, posebno za svaki kanal.

Što se tiče zvučne kartice, i računara uopšte, njihova napajanja su drugi najveći izvor šuma u mreži, pa shodno tome, njima i treba mnogo više nego nečemu drugome van računara. Čoperska napajanja jesu efikasna i ponekada jako praktična, ali su po definiciji prljava. Nekada ih je bilo i daleko čistijih, ali ta vremena su davno prošla, danas je cena SVE, pa malo kome i pada na pamet da ih malo počisti.

Napisano

Nisam to tako ni shvatio, veruj mi. Samo ćaskamo opušteno, nije ti jasno, pitaš, ja ti odgovorim i sve je 100% OK.

:)Meni se dopada izgled prototipa. Kao jedinu sugestiju, možda pokušati PCB pretpojačivača postaviti do ulaznih RCA konektora.Što se ostalog tiče, sve OK: Btw, Imamo li podatak o Ripple naponu iza Shunt napajanja ?
Napisano

:)Meni se dopada izgled prototipa. Kao jedinu sugestiju, možda pokušati PCB pretpojačivača postaviti do ulaznih RCA konektora.Što se ostalog tiče, sve OK: Btw, Imamo li podatak o Ripple naponu iza Shunt napajanja ?

To je , kako rekoh, prototip. U njemu nema mesta za duplo napajanje, pa će biti sve spakovano u jednu tačno duplo širu kutiju ( ova na slici je široka 22 cm, prava će biti 44 cm).Nemam još sve podatke, ali naravno, imaću ih kada se napravi alfa primerak. To je onda kraj razvoja i to je preteča serijskog modela, tek tada ima smisla meriti finese, tehničke osobine, itd. Polako, sve u svoje vreme. I naravno, ti podatci će biti javni, to će biti minimalne garantovane osobine.Važi za sva tri modela, kao i za mrežne filtere; to će biti jedna od novina uz novi sajt, kao i Hi Res download za svaki model u PDF formatu.
Napisano

To je , kako rekoh, prototip. U njemu nema mesta za duplo napajanje, pa će biti sve spakovano u jednu tačno duplo širu kutiju ( ova na slici je široka 22 cm, prava će biti 44 cm).Nemam još sve podatke, ali naravno, imaću ih kada se napravi alfa primerak. To je onda kraj razvoja i to je preteča serijskog modela, tek tada ima smisla meriti finese, tehničke osobine, itd. Polako, sve u svoje vreme. I naravno, ti podatci će biti javni, to će biti minimalne garantovane osobine.Važi za sva tri modela, kao i za mrežne filtere; to će biti jedna od novina uz novi sajt, kao i Hi Res download za svaki model u PDF formatu.

:matrix002:
  • 6 months later...
  • 2 nedelje kasnije...
Napisano

E, to, više, nije jednostavno, al' je, i dalje, lepo...

Napisano

Kako to sve jednostavno i lepo izgleda...

gledaj ovaj oblik membrane:

ALTEC 950-8B 15 inca

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

strahovito mi se dopadaju ove membrane i ovaj "leptir" na drajveru...ma uzas...

da li neko zna kako ovo radi ? :buehehe:

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...